DNA Oyj

DNA:n huhtikuun 2021 myydyimmät puhelimet ja älykellot – yli puolet kuluttajista valitsee 5G-puhelimen ja eSIM-kellomallit kasvattavat kiinnostustaan

Jaa

Huhtikuun listoilla korostuvat erityisesti tietyt mallit ja ominaisuudet: yli puolet kuluttajista hankkivat uudeksi puhelimeksi 5G-mallin. Älykelloilta taas halutaan nyt laadukkuuden lisäksi eSIM-mahdollisuutta, jonka ansiosta esimerkiksi puhelut ja netti toimivat kellossa, vaikka itse puhelin ei kulkisikaan mukana.

Samsungin edullinen Galaxy A21s kohosi huhtikuussa DNA:n myydyimmäksi puhelimeksi ohi alkuvuoden listaa hallinneen Apple iPhone 11 -puhelimen.

Huhtikuun myydyimmäksi 5G-puhelimeksi nousi vuorostaan Apple iPhone 12 5G (sijalla 4), jonka kysyntä on vilkastunut uuden violetin värin sekä laskeneen myyntihinnan vuoksi. Android-laitteissa jo viime vuonna käynnistyneen 5G-siirtymän voi nähdä nyt alkaneen myös iPhone-laitteissa.

Silmiinpistävää on jo kuukausien ajan todistettu ilmiö: Samsung (7 laitetta listalla) ja Apple (6 laitetta listalla) valtaavat suurimman osan listasta. Vain Xiaomi ja OnePlus pystyvät yksittäisillä suosikkimalleilla haastamaan kahden suurimman valmistajan mallit myyntiluvuissa.

”Selvästi yli puolet asiakkaista valitsee 5G-laitteen uudeksi puhelimekseen. Vuosi sitten huhtikuussa 5G-laitteiden osuus oli vain alle 10 %, joten kehitys on ollut huimaa. Laitteen tyypillinen käyttöikä on kahdesta kolmeen vuoteen, joten jo laitteen vaihto- tai jälleenmyyntiarvonkin kannalta on syytä tutustua tarjolla oleviin 5G-vaihtoehtoihin”, toteaa DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Huhtikuun myydyimmät älykellot- ja aktiivisuusrannekkeet -listalle nousi tällä kertaa tasaisesti molempia tuoteryhmiä. Apple Watch Series 6 GPS jatkoi edelleen DNA:n myydyimpänä älykellona. Listalla tässä kuussa seuraavat Huawein suositut aktivisuusrannekkeet: Band 4 Pro sekä Band 4, mikä on seurausta sekä hyvistä myyntikampanjoista että alkaneesta ulkoilukaudesta.

DNA:n laaja valikoima äly- ja urheilukelloja sekä aktiivisuusrannekkeita näkyvät huhtikuun listalla kokonaisuudessaan myydyimpien mallien jakautuessa tasaisesti Applen, Huawein, Samsungin, Garminin sekä Honorin kesken.

”eSIM-kellomallit kiinnostavat kuluttajia selvästi – Suomen markkinassa eSIM-kellojen myynti on ensimmäisen vuosineljänneksen aikana kasvanut jälleen. Lisäksi DNA:n myydyimmät älykellot -listalla Samsungin molemmat kellomallit ovat yhteydellisiä eSim-malleja”, Aavikko tarkentaa.

DNA:n myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2021

1. (4.) Samsung Galaxy A21s
2. (1.) Apple iPhone 11
3. (6.) Samsung Galaxy A20e
4. (10.) Apple iPhone 12 5G *)
5. (3.) Samsung Galaxy A42 5G *)
6. (-) Samsung Galaxy A52 5G *)
7. (2.) Xiaomi Redmi Note 9T 5G *)
8. (5.) Samsung Galaxy A41
9. (9.) Apple iPhone 12 Pro Max 5G *)
10. (-) Apple iPhone 12 mini 5G *)
11. (11.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)
12. (-) Samsung Galaxy A32 5G *)
13. (-) Apple iPhone 12 Pro 5G *)
14. (15.) Samsung Galaxy S20 FE 5G *)
15. (-) OnePlus Nord N100

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 5G-puhelin

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet huhtikuussa 2021

1. (1.) Apple Watch Series 6
2. (2.) Huawei Band 4 Pro *)
3. (-) Huawei Band 4 *)
4. (4.) Samsung Galaxy Fit2 *)
5. (6.) Huawei Watch GT 2
6. (3.) Apple Watch SE­­­­­­­­
7. (9.) Samsung Galaxy Watch Active2
8. (10.) Huawei Watch Fit *)
9. (12.) Apple Watch Series 3
10. (14.) Huawei Watch GT 2 Pro
11. (5.) Samsung Galaxy Watch3
12. (13.) Garmin Fenix 6
13. (-) Honor Magic Watch 2
14. (-) Honor Watch Magic
15. (8.) Honor Watch GS Pro

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot

Lisätietoja medialle:

Toimitusjohtaja Sami Aavikko, DNA Kauppa Oy, puh. 044 044 3069, sami.aavikko@dna.fi  DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 934 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA to supply Ropo Capital with an international corporate network20.4.2021 11:00:00 EEST | Press release

Invoice lifecycle service provider Ropo Capital and DNA have agreed on the delivery of a corporate network as well as mobile subscriptions and telecommunications services to connect Ropo Capital’s business locations in Finland and worldwide. Ropo Capital’s rapid growth and expanding network of locations have given rise to the need to connect the company’s locations with a secure and easy solution.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme