DNA Oyj

DNA:n myydyimmät puhelimet toukokuussa 2018

Jaa

Toukokuun helteillä ei ollut erityistä vaikutusta DNA:n Top 15 -listan koostumukseen, paitsi siinä tapauksessa, jos listan kärkeen ponkaissut, pölyn- ja vedenkestävä Samsung Galaxy A3 lasketaan kesäpuhelimeksi. Kevään lahjakauden ostajien lisäksi myymälöissä alkaa näkyä jo myös tulevia ekaluokkalaisia vanhempineen koululaisen ensipuhelinta valitsemassa.

Samsung on Top 15 -listan kuningas viidellä puhelinmallilla, joista peräti kolme mahtui viiden kärkeen. Applelta listalla on neljä puhelinta ja Huaweilta kolme. Listalla on myös kaksi Nokia-puhelinta ja yksi Honor-malli.

Apple sai toukokuun listalle komeasti neljän suoran: mukana ovat iPhone 6, listakakkoseksi noussut iPhone 7, iPhone 8 ja iPhone X. Kokonaan uutena mallina listalle (sijalle 7.) nousi kahdella selfie-kameralla varustettu Huawei Mate 10 Lite.

Samsung Galaxy A3 kiipesi viime kuun 15. sijalta suoraan toukokuun ykköseksi. Galaxy A3 on mainio kaveri kesän menoihin, sillä pölyn- ja vedenkestävänä se pärjää rannalla, sen näytöltä näkee sisällön myös voimakkaassa auringonpaisteessa, ja sen silmänräpäyksessä avautuva kamera on nopeasti valmiina kesäkuviin. Samsungin A-sarjan muista puhelimista tuttu pidempi akunkesto on sekin oivallinen ominaisuus kesän reissaajille.

”Akun loppuminen on stressaavaa. Puhelinta ladataan tyypillisimmin yöllä tai se laitetaan laturiin kotiin tultua, mutta kesämenoissa ja ulkona liikuttaessa lataaminen on haaste. Varavirtalähde on hyvä varuste. Tämänkeväisen tutkimuksemme mukaan nuoret käyttävät varavirtalähdettä muita ikäryhmiä useammin. Suosittelen varavirtaa kyllä aivan kaikille kesävarusteeksi”, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Kalenterimielessähän kesä on vasta alkamassa, joten nyt on hyvä hetki tarkistaa, että puhelimessa on riittävästi muistitilaa kesäkuvien ja videoiden tallentamiseen”, Aavikko neuvoo.

DNA:n tuoreen tutkimuksen mukaan puhelimen muistin täyttyminen on ollut ainakin joskus ongelma noin kahdelle kolmesta, mutta 15-24-vuotiaiden keskuudessa jopa noin yhdeksälle kymmenestä. Muistikortin on puhelimeensa hankkinut lähes joka kolmas, ja miehet hieman useammin kuin naiset. Neljäsosa 15-24-vuotiaista käyttää laitevalmistajan maksutonta pilvipalvelua. *)

”Koulunsa päättäville ja valmistuville puhelin on hieno ja arvostettu lahja. Tässä vaiheessa vuotta myymälöissämme alkaa näkyä myös ensi syksyn ekaluokkalaisia, joille ollaan hankkimassa ensimmäistä omaa puhelinta. Tulevalle koululaiselle kesä on hyvä aika harjoitella valmiuksia puhelimenkäyttöön perheen kesken”, sanoo Aavikko.


DNA:n myydyimmät puhelimet toukokuussa 2018

1. (15.) Samsung Galaxy A3 (2017)
2. (10.) Apple iPhone 7
3. (4.) Samsung Galaxy J3 (2017)
4. (6) Apple iPhone 8
5. (8.) Samsung Galaxy J5 (2017)
6. (12.) Huawei P Smart
7. (-) Huawei Mate 10 Lite
8. (5.) Apple iPhone 6
9. (9.) Huawei P20 Lite
10. (-) Apple iPhone X
11. (3.) Honor 8 Lite
12. (11.) Nokia 3310
13. (14.) Nokia 3
14. (-) Samsung Galaxy S8
15. (1.) Samsung Galaxy S7


DNA julkaisee myydyimmät puhelimet -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta: https://corporate.dna.fi/dnan-viestinta#myyntitilastot


*) Tieto perustuu DNA:n maalis-huhtikuussa 2018 teettämään Digitaalisten sisältöjen käyttö -tutkimukseen. Lisätietoja DNA:n viestinnästä, viestinta@dna.fi, puh. 044 044 8000.


Lisätietoja medialle:
Toimitusjohtaja Sami Aavikko, DNA Kauppa Oy, puh. 044 044 3069, sami.aavikko@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi


DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu yli 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Tutkimus: Hyvinvoinnin mittaaminen ja ruokaostokset netistä nosteessa – aktiivisuusranneke tai älykello jo joka neljännen taloudessa15.5.2019 10:00:32 EESTTiedote

Oman hyvinvoinnin mittaaminen digilaitteilla lisääntyy, ja useampi kuin joka kolmas käyttää jo hyvinvointisovelluksia, selviää DNA:n tuoreesta Digitaaliset elämäntavat -tutkimuksesta. Tämä näkyy myös laitetasolla, sillä aktiivisuusranneke tai älykello löytyy jo joka neljännen (26 %) suomalaisen taloudesta. Hyvinvoinnin digitaalinen mittaaminen kiinnostaa erityisesti kaksi- ja kolmekymppisiä. Myös ruokaostosten tekeminen verkossa on lyömässä läpi. Ruokaostosten teko on lisääntynyt DNA:n kyselyssä kahdessa vuodessa, ja nyt noin joka kolmas on ostanut ruokaa netistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme