Dosentti Teppo Järvinen IDEAL Collaborationin jäseneksi
IDEAL Collaboration on kirurgisiin hoitomuotoihin perehtynyt asiantuntijaorganisaatio, jonka jäseninä on noin 50 maailman johtavaa kirurgisen tutkimuksen asiantuntijaa (http://www.ideal-collaboration.net/).
Ryhmän toiminta perustana on niin sanottu ’näyttöön perustuva lääketiede’ (evidence-based medicine); ryhmä pyrkii parantamaan kirurgisen tutkimuksen tasoa ja sen myötä lisäämään kirurgisten hoitomuotojen vaikuttavuutta ja kustannustehokkuutta. Lääketieteen arvostetuimpien julkaisusarjojen joukkoon lukeutuvat BMJ- ja The Lancet- tiedelehdet ovat sitoutuneet tukemaan IDEALin toimintaa muun muassa julkaisemalla säännöllisesti ryhmän suosituksia.
Dosentti Teppo Järvisen kutsumista IDEAL Collaborationin jäseneksi järjestö perustelee Järvisen pitkäaikaisella korkeatasoisella tutkimustyöllä ja erityisesti hiljattain NEJM-tiedelehdessä julkaistulla, lume-kirurgiaa hyödyntäneellä FIDELITY-tutkimuksella. Erityismaininnan IDEAL antoi Järvisen työryhmän rohkeudelle kyseenalaistaa vallitsevia kliinisiä hoitokäytäntöjä.
Järvinen työskentelee HYKS:n Töölön sairaalassa ortopedina ja tekee kliinistä tutkimusta Suomen Akatemian rahoituksella. Järviselle myönnettiin vuonna 2010 ensimmäisenä pohjoismaisena tutkijana ortopedian alan merkittävin tutkimuspalkinto, Berton Rahn Research Prize Award.
Yhteystiedot:
Dosentti Teppo Järvinen
Puh. 0400 246 426
Sähköposti: teppo.jarvinen@helsinki.fi
*****************************
Ystävällisin terveisin
Päivi Lehtinen, tiedottaja, Helsingin yliopisto
paivi.m.lehtinen@helsinki.fi, 050 406 2043
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Missä ovat pääkaupunkiseudun monimuotoisimmat ja saavutettavimmat viheralueet?9.5.2025 06:50:00 EEST | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen tulokset osoittavat, että viheralueet, jotka ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden kannalta, eivät aina ole samoja kuin ne, jotka ovat tärkeitä saavutettavuuden kannalta. Uudet menetelmät auttavat tunnistamaan viheralueiden merkittävyyden eri näkökulmista.
Preeria laajeni ja kutistui – uusi tutkimus paljastaa muinaisen ilmastonmuutoksen syyt8.5.2025 07:57:06 EEST | Tiedote
Pohjois-Amerikan pitkä kuivuuskausi heti jääkauden jälkeen on ollut tiedossa jo pitkään. Uusi tutkimus osoittaa, että ankaran ilmaston aiheutti maapallon kiertoradan muutos.
Helsingin yliopisto palkitsi neljä ansiokasta väitöskirjaa6.5.2025 20:00:00 EEST | Tiedote
Mattia Cordiolin, Paavo Huotarin, Ita Puuseppin ja Ina Satokankaan väitöskirjat käsittelivät biopankkeja, Vanhaa Testamenttia, koululaisten matematiikan taitojen kehitystä ja luonnon monimuotoisuutta.
KUTSU 7.-9.5.2025: Kansainväliseen vammaistutkimuksen konferenssiin 700 osallistujaa6.5.2025 10:37:32 EEST | Kutsu
Nordic Network on Disability Research (NNDR), Helsingin yliopisto, Suomen vammaistutkimuksen seura sekä Kehitysvammaliitto järjestävät kansainvälisen vammaistutkimuksen konferenssin 7.–9. toukokuuta Helsingin yliopistossa (Fabianinkatu 33 ja yliopistonkatu 3).
Ovatko maataloudessa käytettävät kasvinsuojeluaineet uhka myös ympäröivälle luonnolle?5.5.2025 12:29:02 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoitti, että kasvinsuojeluaineilla voi olla negatiivisia vaikutuksia maatalousympäristöissä eläviin lajeihin, jotka eivät ole aineiden varsinaisia kohteita. Vaikutukset kuitenkin vaihtelivat suuresti riippuen testatusta kasvinsuojeluaineesta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme