Dragons Out -kirja perehdyttää ohjelmistotestauksen saloihin

Jaa
Kari Kakkosen Dragons Out: Lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta -teos ohjaa kaikenikäiset uteliaat ohjelmistotestauksen maailmaan jännittävien tarinoiden avulla.
kansi: Kari Kakkonen, Dragons Out: Lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta
kansi: Kari Kakkonen, Dragons Out: Lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta

Kari Kakkosen Dragons Out kertoo kahden lapsen, Lauran ja Teron, seikkailuista, joissa törmätään kyliä ja linnoja häiritseviin lohikäärmeisiin. Lapset oppivat erilaisista lohikäärmeistä ja niiden kukistamisesta ritarien avulla. Adrienn Széllin kuvitus elävöittää tarinaa.  Tarinat perehdyttävät lukijan samalla myös ohjelmistotestaukseen.

Kirjassa on kaksikerroksinen rakenne: Ensimmäisessä kerroksessa ovat tarinat lohikäärmeistä ja ritareista. Toisen kerroksen muodostavat lohikäärmetarinaan vertautuvat selittävät osuudet, joissa puhutaan ohjelmistotestauksesta.  

“Kirjasta voi lukea vallan hyvin pelkät fantasiaosuudet eli tarinat lohikäärmeiden ja ritarien kohtaamisista ja nuorten kasvamisesta tärkeään rooliin. Kirjan syvempi anti on kuitenkin ohjelmistotestauksen oppiminen ja ymmärtäminen lukemalla myös selittävät, vertaavat osuudet”, Kakkonen selittää kirjan rakennetta.  

Yhteiskunta tarvitsee tietotekniikan ja testauksen taitoja. Kakkosen mukaan sekä ohjelmointi- että testaustaitojen puute on jatkuvasti läsnä työmarkkinoilla. Puute pahenee, kun yhteiskunnassamme on yhä enemmän ohjelmistoja. 

“Tarvitsemme yhä enemmän ohjelmoijia ja testaajia. Uskon, että meidän on kerrottava lapsille ohjelmistojen testauksen upeudesta. IT-ala halusi tukea tätä kehitystä lahjoittamalla näitä Dragons Out! -kirjoja kouluihin käytettäväksi opetuksen tukena tai lisämateriaalina.“

Kari Kakkosella on yli 20 vuoden kokemus ohjelmistotestauksesta. Hänen yrityksensä Dragons Out Oy edistää ohjelmistotestauksen tuomista lasten tietoisuuteen.

teos: Dragons Out: Lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta
kirjoittaja: Kari Kakkonen
kuvitus: Adrienn Széll
ISBN: 9789523042803
ilmestymispäivä: 3.12.2020

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:

Avain / Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Perttola, vilja.perttola@avain.net, puh. 040 755 3319

Kirjan julkistamistilaisuus:

Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään virtuaalisesti Microsoft Teamsin välityksellä 16.12. klo 16–17. Ilmoittautumiset os. info@avain.net

Kuvat

kansi: Kari Kakkonen, Dragons Out: Lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta
kansi: Kari Kakkonen, Dragons Out: Lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta
Lataa
Kari Kakkonen_c_Knowit Oy
Kari Kakkonen_c_Knowit Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme