DS Smith

DS Smithille kolme palkintoa pohjoismaisessa pakkausalan ScanStar-kilpailussa

Jaa

Pohjoismainen pakkausalan parhaimmistoa arvioiva kilpailu ScanStar on julkaissut palkittavat pakkausratkaisut, joihin kuuluu DS Smithin Suomessa suunniteltu pakkaus Temal Oy:n emaloiduille pesualtaille.

ScanStar -palkinto on jo viides peräkkäinen pakkausvalmistaja DS Smithin Suomen toimintoihin myönnetty huomiointi, ja siten se kuvastaa sitä vahvaa pakkaussuunnittelun osaamista, jota DS Smithin ammattilaisilla on.

Pohjoismaisen ScanStar -kilpailun tuomaristo on katsonut suunnittelija Marianne Puistoniemen asiakkaalle Temal Oy suunnitteleman pakkauksen palkinnon arvoiseksi.

Palkittu pakkaus, emaloitujen pesualtaiden kuljetuspakkaus, on kokonaan kierrätettävästä aaltopahvista valmistettava pakkaus. Aaltopahvisen ulkopakkauksen lisäksi nyt myös sisäosat ovat kuitumateriaalia ja korvaavat aiemmin käytössä olleen polystyreenisen (EPS) sisäosan. Yhdestä materiaalista valmistettu pakkaus on helppo kierrättää. Pakkauksen uusi aaltopahvinen sisäosa suojaa tuotetta paremmin sivusuuntaisten iskujen osalta aiempaan EPS-ratkaisuun verrattuna. Sama kierrätettävä pahvista valmistettu pakkaus soveltuu 13 eri pesualtaalle koosta riippumatta ja sen sisäosan lukitusmekanismi lukitsee emaloidun tuotteen ja pakkauksen toisiinsa kuljetuksen ajaksi, mikä ehkäisee tuotevaurioiden syntymistä.

Tuomaristo arvosti ratkaisussaan pakkauksen mahdollisuutta vähentää muovia (EPS) ja edistää kestävää kehitystä.

Tämän onnistumisen lisäksi globaalisti toimivalle DS Smithille tuli myös kaksi muuta palkintoa samasta kilpailusta. Niiden suunnittelijat löytyvät DS Smithin Ruotsin tehtailta. Toisessa ratkaisussa palkinnon peruste on muovin (EPS) korvaaminen kuitumateriaalilla ja toisen voitokkaan työn osalta kyse on erinomaisesta suunnittelutyöstä hankalan lamppupakkauksen osalta.

Pohjoismaisessa pakkausalan ammattilaisten kilpailussa menestyneet pakkaukset saavat oikeuden osallistua globaaliin pakkausalan WorldStar -kilpailuun, jonka osalta voittajat julkaistaan vielä ennen joulua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

DS Smith on maailmanlaajuisesti toimiva johtava kestävän kehityksen mukaisten aaltopahvista valmistettavien pakkausten suunnittelija ja valmistaja, tukenaan kierrätys- ja paperinvalmistustoiminnot. Yrityksen pääkonttori on Lontoossa, se on FTSE 100 -listattu ja toimii 34 maassa työllistäen noin 30 000 ammattilaista. Yritys on merkittävä tekijä verkkokauppaliiketoiminnan, kuluttajatuotteiden, vähittäiskaupan ja teollisuuden toimitusketjuissa. Sen olemassaolon tarkoitus kiteytyy lauseeseen ‘Redefining Packaging for a Changing World’ ja Now and Next -kestävän kehityksen strategiallaan se on sitoutunut johtamaan muutosta kohti kiertotalouden mukaista toimintaa tuottaen ratkaisuja, joiden avulla voidaan vähentää kertakäyttöistä muovia, pienentää toimitusketjujen hiilidioksidipäästöjä ja parantaa kierrätystä. DS Smith on Ellen MacArthur säätiön strateginen kumppani. DS Smithin juuret ovat vuodessa 1940, jolloin Smithin perhe perusti yrityksen. Suomessa juuret ulottuvat jo vuoteen 1911 Tampereelle ollen Suomen ensimmäinen aaltopahvia valmistava yritys. Toimimme nyt kuudella paikkakunnalla Suomessa (Tampere, Nummela, Turku, Akaa, Kuopio ja Ii).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DS Smith

Black Friday lisää verkko-ostamista: Jopa 1,35 miljardin euron arvosta tilattuja tuotteita on vuosittain vaarassa särkyä matkalla kuluttajille23.11.2022 07:38:00 EET | Tiedote

Black Friday lisää verkkokauppaostoksia. Kun ihmiset valmistautuvat viettämään enemmän aikaa kotonaan kasvaneiden elinkustannusten vuoksi, oletetaan sen kasvattavan mielihyvää tuottavien tuotteiden ja särkyvien tuotteiden verkkokauppatoimituksia. Samanaikaisesti tuoteryhmän kuluttajalle saapuvien vaurioituneiden tuotteiden määrä on yli kaksinkertainen verrattuna muihin verkkokaupan kautta tilattaviin tuoteryhmiin. Taloudellisesti särkymisvaurioiden määrän on arvioitu olevan vuositasolla jopa 1,35 miljardia euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme