Vaasan kaupunki - Vasa stad

Duktiga unga pianister belönades i Slätten klingar-musikevenemanget

Dela

Slätten klingar-pianoevenemanget ordnandes i Vasa 8-10.4. Under veckoslutets lopp ordnades 12 konserter och unga pianister belönades med priser och stipendier.

Pianoevenemanget ordnades på Kuula-institutet i Vasa. Deltagare fanns från tio olika musikläroinrättningar från Österbotten och Sydösterbotten. Deltagarnas ålder varierade från 9 till 19 år.

- Detta var verkligen ett tillfälle där studerande och lärare från olika håll i regionen hade en chans att knyta nya kontakter i konstens och instrumentpedagogikens tecken, berättar Anna Roos och Anton Ylikallio, vilka stod för evenemangets praktiska arrangemang.

Studerande från Kuula-institutet i Vasa stad var i vanlig ordning välrepresenterade bland mottagarna av pris och utmärkelser: Bland konsertseriens stipendiater var hela 6 st studerande på Kuula-institutet. I tävlingsserien tog Kuula-institutets studerande platserna 1, 2 och 3. Därtill är mottagaren av speicalomnämnandet för fint framförande av beställningsverk elev på Kuula-institutet.

Alla konsert- och tävlingsseriens resultat finns bifogade.

Tävlingsserien höll exceptionellt hög nivå

I konsertserien delades inte placeringar, men alla deltagare fick ett diplom. Ytterligare beslöt juryn dela ut stipendier och presentkort till F-musiikki för fina framföranden av Toivo Kuulas musik och de för detta evenemang beställda nya kompositionerna.

Roos och Ylikallio berättar att tävlingsserien var exceptionellt högklassig. De “tävlingskonserter” som ordnades bjöd på musicering av en mycket hög konstnärlig nivå. I traditionell ordning delade man ut första, andra och tredje pris. Därtill gavs också utmärkelser för fina framföranden av Toivo Kuulas verk och beställningsverk.

- Tävlingsseriens höga nivå påvisas av faktumet att juryn beslöt att dela på såväl första som andra pris. Således prisbelöntes hela 5 deltagare istället för sedvanliga 3, berättar Roos och Ylikallio

Musikfestspelen Korsholm ger de prisbelönta en möjlighet att uppträda på denna sommars festival 29.7. och delade också ut CD-stipendier till 3 pristagare.

Kontakter

Kuula-institutet, Anna Roos, tfn 040 575 0228, anna.roos@edu.vaasa.fi
Kuula-institutet, Anton Ylikallio, tfn 040 575 0233, anton.ylikallio@edu.vaasa.fi

Dokument

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum