Proventia Group Oyj

EAB Private Equity sijoittaa voimakkaasti kasvavaan teknologiayhtiö Proventiaan

Jaa
Elite Alfred Bergin perustama pääomasijoitusyhtiö on tehnyt merkittävän sijoituksen Proventiaan. Sijoituksen myötä EAB Private Equity tulee Proventian kumppaniksi noin 20 prosentin omistusosuudella yhtiön pääomistaja Head Investin rinnalle.

Oulussa pääkonttoriaan pitävällä Proventialla on vahvaa patentoitua teknologiaosaamista työkoneiden päästöjen hallinnasta ja sähköautojen testausratkaisuista. Yhtiön asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia akku-, ajoneuvo- ja työkoneteollisuuden toimijoita. Proventian innovatiiviset ratkaisut auttavat sen asiakkaita kehittämään ympäristöä ja ihmisten terveyttä säästäviä tuotteita parantamalla energiatehokkuutta ja vähentämällä haitallisia päästöjä. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 40 miljoonaa euroa ja käyttökate yli 5 miljoonaa euroa.

”Viime vuosien aikana Proventia on kasvanut keskimäärin yli 30 prosentin vuosivauhtia. Elite Alfred Bergin mukaantulo mahdollistaa maantieteellisen laajentumisemme ja tekee meistä entistä vahvemman kumppanin globaalisti toimiville asiakkaillemme. Ottaen huomioon Elite Alfred Bergin voimakkaan panostuksen kestävään kehitykseen, saamme lisävahvistusta myös strategiamme mukaiseen vastuullisuustyöhön”, toteaa Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen.

“Yksi Head Investin perusperiaatteista on luoda parempaa tulevaisuutta uusilla, rohkeilla ratkaisuilla. Proventiassa olemme olleet mukana yhtiön alusta lähtien. Toivotamme Elite Alfred Bergin lämpimästi tervetulleeksi kumppaniksemme Proventiaan. Yhteisenä tavoitteenamme on omistaja-arvon kasvattaminen vastuullisesti”, kertoo Head Investin toimitusjohtaja Lauri Antila.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että ensimmäiseksi sijoituskohteeksemme valikoitui juuri Proventia. Poikkeuksellisen vahvat megatrendit tukevat yhtiön nykyistä liiketoimintaa ja tarjoavat uusia mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia. Aktiivisena omistajana tulemme tukemaan johtoa yhtiön kasvutarinan seuraavassa vaiheessa ja liiketoiminnan jatkokehittämisessä”, sanoo EAB Private Equityn osakas Kalle Kekkonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Lotvonen
CEO, Proventia Group Oyj
puh. 0400 68 4072
jari.lotvonen@proventia.com


Lauri Antila
CEO, Head Invest Oy
puh. 040 522 2333
lauri.antila@headteam.com


Kalle Kekkonen
Managing Partner
EAB Private Equity
puh. 050 304 5861
kalle.kekkonen@eabgroup.fi

Tietoja julkaisijasta

Proventia Group Oyj
Proventia Group Oyj
Tietotie 1
90460 Oulunsalo

https://www.proventia.com

Proventia Group on kansainvälisesti toimiva suomalainen teknologiayhtiö, joka tarjoaa ratkaisuja ja palveluja moottori-, työkone- ja ajoneuvoteollisuuteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Proventia kehittää ja valmistaa modulaarisia testauskeskuksia sähkö- ja hybridiajoneuvojen tuotekehitykseen sekä työkoneiden voimalinjojen energiatehokkuutta parantavia järjestelmiä ja -komponentteja. Proventia huomioi kaikessa toiminnassaan ihmiset, ympäristön ja tulevat sukupolvet – visionaan nollapäästöisyys.  

Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 170 alan ammattilaista Suomessa, Tšekissä ja Englannissa. www.proventia.com

*************

Elite Alfred Berg on sijoittamisen asiantuntija, joka auttaa suomalaisia yksityishenkilöitä, ammattisijoittajia ja yrityksiä hoitamaan varallisuuttaan kokonaisvaltaisesti, suunnitelmallisesti ja vastuullisesti. Palveluihimme luottaa jo yli 10 000 asiakasta, joiden puolesta hoidamme 3,8 miljardin euron varallisuutta. Teemme salkunhoitoyhteistyötä Norjan ja Ruotsin Alfred Bergin kanssa, ja yhteen laskettu pohjoismainen asiakasvarallisuutemme on 15 miljardia euroa. Suomen johtavana henkilöstörahastojen tarjoajana palvelemme myös 90 000 henkilöstörahastojäsentä. Asiakkaistamme huolehtii yli 100 sijoitusalan ammattilaista 13 paikkakunnalla ympäri Suomea. Konsernin emoyhtiön EAB Group Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä, ja sen suurin omistaja on BNP Paribas Asset Management Holding. www.eabgroup.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Proventia Group Oyj

Liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu 202317.5.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Tammi-maaliskuu 2023 lyhyesti Konsernin liikevaihto kasvoi 11,7 % edellisvuodesta 13,2 miljoonaan euroon (11,8 miljoonaa euroa). Liikevoitto oli 0,7 miljoonaa euroa (0,2 miljoonaa euroa). Kauden tulos oli 0,6 miljoonaa euroa (0,2 miljoonaa euroa). Suluissa olevat luvut viittaavat edellisvuoden vastaavaan kauteen. Toimitusjohtaja Jari Lotvonen: Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä liikevaihtomme kasvoi lähes 12 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna ja oli 13,2 miljoona euroa. Liikevoittoprosentti nousi 5,4 prosenttiin vertailukauden 1,5 prosentista. Työkonemarkkinalla komponenttien ja materiaalien saatavuus helpottui ja asiakkaidemme tuotantomäärät kääntyivät kasvuun alkuvuoden aikana. Päästöjen hallintajärjestelmien ensimmäiset sarjatuotantotoimitukset globaalille työkonevalmistajalle käynnistyivät Tšekin tehtaallamme. Pitkäjänteinen panostuksemme OEM-asiakkaisiimme ja tuotannon toimituskyvyn varmistamiseen siivitti voimalinjojen järjestelmät ja komponenti

Proventia Group Oyj:n tilinpäätöstiedote tammi-joulukuu 202210.3.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Tammi-joulukuu 2022 lyhyesti Konsernin liikevaihto kasvoi 11,0 % edellisvuodesta 51,7 miljoonaan euroon (46,6 miljoonaa euroa) Liikevoitto oli 1,9 miljoonaa euroa (4,0 miljoonaa euroa) Kauden tulos oli 1,5 miljoonaa euroa (3,2 miljoonaa euroa) Konsernin henkilöstön määrä joulukuun lopussa oli 196 (163). Näistä 149 työskenteli Suomessa, 44 Tšekissä ja 3 Iso-Britanniassa. Loka-joulukuu 2022 lyhyesti Konsernin liikevaihto kasvoi 8,4 % edellisvuodesta 12,5 miljoonaan euroon (11,5 miljoonaa euroa) Liikevoitto oli 0,5 miljoonaa euroa (0,5 miljoonaa euroa) Kauden tulos oli 0,5 miljoonaa euroa (0,4 miljoonaa euroa) (Suluissa olevat luvut viittaavat edellisvuoden vastaavaan kauteen.) Toimitusjohtaja Jari Lotvonen: Liikevaihtomme kasvoi 11 prosenttia haastavista markkinaolosuhteista huolimatta. Vastasimme kysyntään täysimääräisesti, mutta komponenttien saatavuushaasteet näkyivät edelleen asiakkaiden tuotantomäärissä, mikä rajoitti kasvua. Vuoden edetessä Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset heijast

Proventia Group vahvistaa johtoryhmäänsä – Tommi Aarnio nimitetty talousjohtajaksi29.11.2022 13:30:00 EET | Tiedote

Tommi Aarnio (KTM) on nimitetty Proventia Group Oyj:n talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 2.1.2023 alkaen. Aarnio vastaa tehtävässään taloushallinnosta, rahoituksesta ja sijoittajasuhteista sekä mahdollisista tulevista yritysjärjestelyistä. Proventian nykyinen talousjohtaja Kaisu Kivioja on nimitetty kehitysjohtajaksi 2.1.2023 alkaen. Kivioja jatkaa sisäistä kehittämistä mukaan lukien henkilöstötoiminnot ja tietohallinto. Molemmat raportoitavat toimitusjohtaja Jari Lotvoselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme