Schneider Electric

EcoStruxure for eMobility lataa sähköautot älykkäästi kotona ja työpaikalla

Jaa
  • EcoStruxure™ for eMobility mahdollistaa energiankäytön tehokkaan hallinnan ja hyödyntää myös pilvipohjaisia ratkaisuja sähköautojen latausinfrastruktuurin optimoinnissa.
  • Sähköautojen EVlink™ Pro AC -latausasema mahdollistaa luotettavan, joustavan ja kestävän älylatauksen kiinteistöissä.
  • EVlink™ Home -latausasema sekä vuoden 2022 aikana julkaistava EVlink™ Home Smart voidaan asentaa kotiin sen sähköjärjestelmän sallimissa puitteissa.
  • EVlink Home Smart -latausasema toimii yhdessä Wiser-älykotijärjestelmän kanssa.

Tiedote, 6.10.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on valmistautunut vastaamaan sähköautojen latauspisteiden määrän kasvuun kiinteistöissä. Viime vuosina sähköautokanta on kasvanut Suomessakin voimakkaasti, ja vuoteen 2030 mennessä arviolta 70 % sähköautojen lataamisista tehdään asuinkiinteistöissä sekä liike- ja teollisuusrakennuksissa1.

Schneider Electricin uusi lanseeraus EcoStruxure for eMobility on kokonaisvaltainen ratkaisu sähköautojen lataamiseen niin työpaikoilla, liiketiloissa kuin kotona. Sen avulla voidaan rakentaa luotettava ja energiatehokas sähköautojen latausinfrastruktuuri. Modulaariset ja skaalautuvat älyratkaisut auttavat optimoimaan sähkökustannuksia ja varmistamaan energian saatavuuden kiinteistöissä eri aikoina.

– EcoStruxure for eMobility -tuotteista muodostuu fokusoitunut kokonaisratkaisu. Kiinteistönhallinnassa pelkkä latauspisteiden asentaminen ei riitä, vaan latausinfrastruktuurin suunnittelussa pitää aina huomioida myös esimerkiksi kiinteistöjen sähkönjakelu ja kuormanhallinta. Kiinteistönomistajille onkin tärkeää varautua sähköautojen latausinfran kasvavaan kysyntään, Schneider Electricin eMobility Business Development Manager Otto Kahra korostaa.

– EcoStruxure for eMobility -kokonaisuus ei lukitse kiinteistönomistajia yksittäisiin ratkaisuihin vaan tarjoaa joustavia ja muokattavia mahdollisuuksia sähköautojen latauksen älykkääseen ja hiilineutraaliin toteuttamiseen. Sähköautojen tulevaa määrää ja tarvetta on vaikea tietää tarkasti tällä hetkellä, mutta kun ratkaisut tehdään kunnolla, ne skaalautuvat helposti tarpeiden muuttuessa, Kahra kertoo.

Hyvä esimerkki joustavasta ratkaisusta on Schneider Electricin EcoStruxure EV Charging Expert, joka on latauksen kuormituksen hallintaan kehitetty järjestelmä. Sen avulla sähköautoinfrastruktuuria voidaan hallita tehokkaasti ja latausasemille saadaan jaettua virtaa älykkäästi reaaliajassa. EV Charging Expertin avulla voidaan välttää esimerkiksi kiinteistön sähköliittymän suurentaminen ja muut suuret muutostyöt.

EVlink Pro AC -latauspisteet kiinteistöihin ja koteihin

Schneider Electric lanseerasi aiemmin tänä vuonna EVlink Pro AC -mallin, joka on sähköautojen lataukseen tarkoitettu seuraavan sukupolven latausasema. EVlink Pro AC:n ansiosta sähköautojen latauksen energiankulutus ja tehokkuus ovat optimaalisia ja käyttökokemus on saumaton kaikille sähköautojen latauspisteiden kanssa toimiville aina asentajista käyttäjiin ja kiinteistönomistajiin.

EVlink Pro AC ja EVlink Pro AC Metal ovat erittäin luotettavia, joustavia ja kestäviä. Tuotteet on testattu ja sertifioitu, ja ne täyttävät tiukat ISO- ja IEC-standardit, muun muassa uusimman IEC 61851 -standardin version 3. Skaalautuvan ja modulaarisen rakenteen ansiosta räätälöidyn ratkaisun löytäminen eri käyttökohteisiin on helppoa. EVlink Pro AC on saanut Green Premium -sertifioinnin, ja tuotteessa on otettu huomioon kestävän kehityksen näkökulma niin valmistuksen kuin elinkaarenkin osalta.

EVLink Home tarjoaa helppokäyttöisyyttä koteihin

Schneider Electric on lanseerannut tänä vuonna myös EVlink Home -latauslaitteen. Sähköautojen lataamiseen tarkoitettu EVlink Home voidaan liittää kotiin ilman, että kodin muu sähköjärjestelmä ylikuormittuu. Latauslaite on helppo asentaa seinään tai muuhun luonnolliseen paikkaan, missä autoa säilytetään.

Älykodissa sähköauton latausasema on luonnollinen osa muuta kodin älyjärjestelmää. Niinpä tarjolla on myös EVlink Home Smart -mallisto, joka toimii suoraan Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmän kanssa.

– Kaikista kodeista voidaan tehdä älykoteja, ja sähköauton latausratkaisut ovat luonnollinen osa niitä. Wiser-sovelluksella voidaan hallita älykodin toimintoja kokonaisvaltaisesti aina valaistuksen, lämmityksen ja muiden toimintojen ohjauksesta sähköauton lataukseen. Asukkaalla ei ole tarvetta ladata monia sovelluksia, vaan kaikki hoituu yhdestä paikasta. Älykoti tuo asukkaalleen mielenrauhaa ja helppo käytettävyys parantaa arjen sujuvuutta, Kahra sanoo.

Lisätietoja:

Otto Kahra, eMobility Business Development Manager, Schneider Electric

0405955104, otto.kahra@se.fi

1Bloomberg NEF, Electric Vehicle Outlook, 2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Acti 9 K -sarjan komponentit on valmistettu 56-prosenttisesti kierrätysmuovista sähköturvallisuudesta tinkimättä8.12.2022 14:57:39 EET | Tiedote

Tiesitkö, että nykyiseltä tuotantolinjalta maailmalle vapautetut Acti 9 iK60 -sarjan johdonsuojakatkaisijat on tehty 56-prosenttisesti kierrätysmuovista? Valmistuksessa käytettyä kierrätysmuovia valmistetaan vanhoista autonrenkaista ja muusta kuluttajien muovijätteestä. Elinkaarensa päässä olevat autonrenkaat ovat loistava kierrätysmuovin lähde, sillä kaatopaikalla ne aiheuttavat merkittäviä ympäristöhaittoja mm. hajoamisprosessinsa ja tulipaloriskin (haitalliset päästöt) vuoksi. Kierrätysmuovin käytöllä neitsytmuovin sijaan on monia eri hyötyjä – johdonsuojakatkaisijan valmistus tällä kierrätysmuovin ja neitsytmuovin suhteella säästää 40 % CO2-ekv. tehtaan tuotantoprosessin hiilidioksidipäästöissä. Aina, kun komponentin tuotantoprosessissa käytetään 1 kilo kierrätysmuovia neitsytmuovin sijaan, säästetään 30 % CO2-ekv. hiilidioksidipäästöissä. Kierrätysmuovin käyttö vähentää syntyvää muovijätettä ja jätteen loppusijoitusta kaatopaikalle sekä päästää muovin takaisin kiertoon hyötykäytet

Toni Kylkisalo vahvistamaan Schneider Electricin konesaliratkaisuista vastaavaa yksikköä25.11.2022 07:55:00 EET | Tiedote

Tiedote, 25.11.2022 – Schneider Electric Finland Oy:n Secure Power Suomen ja Baltian yksikön uudeksi myyntijohtajaksi on 1.8.2022 alkaen valittu sähkötekniikan diplomi-insinööri Toni Kylkisalo, jolla on viidentoista vuoden kokemus teollisuuden ja energia-alan myyntitehtävistä. Kylkisalon tehtäviin kuuluu myös yrityksen konesalisegmentistä vastaaminen. Kylkisalo työskenteli aiemmin Schneider Electricin globaalissa sähköntuotannon hankkeita kehittävässä roolissa. Secure Power -yksikön tehtäviin kuuluvat muun muassa konesalien jäähdytykseen ja varmennettuun sähkönsyöttöön liittyvät teknologiaratkaisut ja sovellukset sekä niihin liittyvä konsultointi sidosryhmien kanssa. – Epävarmassa energiamarkkinatilanteessa on tärkeää, että kriittiset toiminnot yrityksissä ja esimerkiksi sairaaloissa voidaan turvata. Secure Power -yksikkö vastaa siitä, että asiakkaidemme kriittisiä järjestelmiä turvaavat laitteistot, kuten UPS-järjestelmät, saavat oikea-aikaista huoltoa. Yksikön on myös mahdollista tuo

Uusi innovaatio syrjäyttää ilmastopahiksena tunnetun SF6-kaasun8.11.2022 12:34:07 EET | Tiedote

SF6-kaasu on hiilidioksidia yli 20 000 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu, jota hyödynnetään sähköteollisuudessa eristeenä. SF6-kaasuilla on myös poikkeuksellisen pitkä hajoamisaika, yli 3 000 vuotta, jonka takia nopeille ratkaisuille on tarvetta. SF6 tunnetaan myös nimellä rikkiheksafluoridi. Se on kolme kertaa ilmaa parempi sähköeriste, mikä käytännössä tarkoittaa huomattavasti pienempää tilantarvetta. Sitä kautta syntyvä ympäristön, materiaalien ja energian säästö on merkittävää varsinkin suurissa yksiköissä, kuten sähkö- ja datakeskuksissa. Schneider Electricin ratkaisu yhdistää puhdasta ilmaa ja tyhjiötekniikkaa. Ratkaisu sekä tukee kestävää kehitystä että auttaa hallinnoimaan sähköverkkoja turvallisemmin. EU sallii SF6-kaasun käytön sähköteollisuudessa ainakin vuoteen 2031 saakka. Monet yritykset ovat alkaneet toimia lainsäätäjääkin nopeammin. Tiedote, 8.11.2022 Ilmastonmuutosta kampitetaan monella eri rintamalla. SF6-kaasu on kaikkein voimakkain kasvihuonekaasu, 20 000 kertaa h

Data jää vielä hyödyntämättä sairaanhoitopiireissä – Schneider Electricin haastattelut paljastivat kiinteistöjen kehityskohteita26.10.2022 14:41:16 EEST | Tiedote

Schneider Electric toteutti sairaanhoitopiireille suunnatun trendikyselyn Sairaalatekniikan päivillä 31.5.–1.6.2022 ja jälkikäteen järjestetyillä puhelinhaastatteluilla. Tiedolla johtaminen, vastuullisuus ja modernin teknologian käyttäminen kiinteistöjen energiatehokkuuden ja huoltojen parantamisessa kiinnostavat sairaanhoitopiireissä, mutta tarvittavaa teknologiaa ei ole vielä laajalti käytössä. Tiedote, 26.10.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric haastatteli viiden suomalaisen sairaanhoitopiirin henkilöstöä kartoittaakseen nykyisiä kiinteistö- ja vastuullisuustrendejä. Tarkoituksena oli muun muassa selvittää, millaisia keinoja datan keräämiseen sairaalakiinteistöistä on ja miten saatuja tietoja hyödynnetään. Ajantasaiseen ja laadukkaaseen dataan perustuva päätöksenteko eli tiedolla johtaminen oli haastateltaville tuttu käsite, mutta huolto- ja energiatehokkuuden parantamisessa ei yleisesti hyödynnetty reaaliaikaista kiinteistöistä kerättä

Asiantuntija vinkkaa: ”Talvi on täällä - näin paljon säästät rahaa lohkolämmittimellä!”24.10.2022 11:37:21 EEST | Tiedote

Tämänkaltainen teksti tupsahtaa otsikoihin vuosittain aina näihin aikoihin, kun ensimmäiset aamupakkaset kipristävät nenänpäätä ja tajutaan myös autojen lämmityskauden alkavan. Usein mukana kulkee laskelma, kuinka paljon säästäisi lohkoa lämmittäen tai vaihtoehtoisesto sähkön käyttöä varoen. Yksinkertainen kaava lohkolämmityksen ja sisätilanlämmittimen kuluttaman sähkönhinnan laskentaan on seuraavanlainen: Lämmityspäivien määrä * lämmittimien teho * päivittäinen käyttöaika * sähkön hinta Esimerkiksi 120vrk*2.2kW*1h*0.13€=34.32€ Talvella 2022–2023 kaavassa on toki kerroin, jonka merkitys on kasvanut – sähkön hinta, jonka nouseminen tuntuu meidän kaikkien takataskussa kovin keventävästi. Tästä tullaan varmasti puhumaan otsikkotasolla – ja paljon. Veikkaan silti, että jokaisessa uutisoinnissa tälläkin kertaa palataan aiemman yhtälön kannalta merkittävimpään tekijään. Nimittäin siihen, joka määrittelee, milloin lämmitetään ja kauanko lämmitetään. Peruslaiskaan otukseen nimeltä ihminen, jok

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme