HSL Helsingin seudun liikenne

Edessä elokuussa: Tuusula ja Kerava sekä Pohjois-Espoo saavat uudet linjastot ja runkolinjasto kasvaa

Jaa

HSL:n liikenteessä on edessä muutoksia, kun siirrytään syysaikatauluihin 12. elokuuta. Suurimmat muutokset kohdistuvat Pohjois-Espooseen ja Keski-Uudellemaalle, joissa liikenne alkaa kulkea uusin bussilinjoin.

Bussilinjastot uudistuvat 12.8. Pohjois-Espoossa ja Leppävaarassa sekä Tuusulassa ja Keravalla.
Bussilinjastot uudistuvat 12.8. Pohjois-Espoossa ja Leppävaarassa sekä Tuusulassa ja Keravalla.

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran uudessa bussilinjastossa liikenne perustuu edelleen vahvoihin liityntäyhteyksiin rantaradan varteen ja lisäksi tiheisiin yhteyksiin kohti Helsingin kantakaupunkia. Muutos alueen linjastoon ei ole mullistava, mutta se on silti suurin 17 vuoteen.

Uuden linjaston selkärangan muodostaa linja 235, joka saa uuden reitin ja muuttuu myöhemmin runkolinjaksi 200. Bussi kulkee Elielinaukion ja Espoon keskuksen välillä Leppävaaran ja Jorvin kautta. Bussi liikennöi joka päivä varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, suurimman osan ajasta vieläpä kymmenen minuutin välein.

Tuusula siirtyy entistä enemmän junan kyytiin

Bussilinjasto muuttuu myös Tuusulassa ja Keravalla. Muutos on suuri etenkin eteläisessä Tuusulassa, jossa Helsingin Kamppiin liikennöivät bussilinjat korvataan tiheillä ja vahvoilla liityntäyhteyksillä juna-asemille. Arkiliikenteessä säilyy myös suora yhteys Helsingin kantakaupunkiin.

Keravalla kaikkien linjojen toinen päätepysäkki siirtyy Keravan asemalle, jotta junan ja bussin väliset vaihdot sujuisivat entistä paremmin. Kellokoskella yhteydet perustuvat bussilinjaan 665, joka kulkee Kellokosken ja Hyrylän välillä Järvenpään kautta ja tarjoaa sujuvia vaihtoyhteyksiä junaan. Jokelassa liikenne Helsingin suuntaan kulkee junalla aivan 

Linjat 500 ja 510 tuovat runkobussit Pasilan tason poikittaisliikenteeseen

HSL:n runkolinjasto laajenee kahdella uudella bussilinjalla, kun linja 58 muuttuu runkolinjaksi 500 ja linja 551 runkolinjaksi 510. Linjojen aikatauluihin tai reitteihin ei tule muutoksia, sillä ne ovat jo nyt kulkeneet runkolinjamaisen tiheästi, mutta linjojen nopeuttamiseksi osa nykyisistä pysäkeistä poistuu.

Linjojen bussit saavat oranssin värin, ja niiden kyytiin voi nousta myös keskiovesta. Myöhemmin syksyllä linjat siirtyvät nykyiseltä reitiltään Aleksis Kiven kadulle, kun Pasilan uuden aseman yhteyteen rakennettava joukkoliikenneterminaali valmistuu.

Syysaikataulut Reittioppaassa

Uusien bussi- ja runkolinjojen aikatauluja ja reittejä voi katsoa Reittioppaasta jo nyt, kun valitsee matkustusajankohdaksi 12.8.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
ryhmäpäällikkö Jonne Virtanen, puh. 040 161 2173
Pohjois-Espoon ja Leppävaaran bussilinjasto: joukkoliikennesuunnittelija Mari Linna, puh. 040 640 3481
Tuusulan ja Keravan bussilinjasto: joukkoliikennesuunnittelija Aleksi Manninen, puh. 040 554 3534

Kuvat

Bussilinjastot uudistuvat 12.8. Pohjois-Espoossa ja Leppävaarassa sekä Tuusulassa ja Keravalla.
Bussilinjastot uudistuvat 12.8. Pohjois-Espoossa ja Leppävaarassa sekä Tuusulassa ja Keravalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja järjestelyt vaikuttavat joukkoliikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019.20.8.2019 13:50:27 EESTTiedote

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja järjestelyt vaikuttavat joukkoliikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019. Merkittävimpiä vaikutukset ovat Mannerheimintiellä ja Presidentinlinnan ympäristössä sekä Suomenlinnan liikenteessä. Myös raitioliikenteeseen on odotettavissa hetkellisiä häiriöitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme