MessukeskusMessukeskus

Educa nosti opetusalan ajankohtaiset puheenaiheet tapetille

Jaa
Helsingin Messukeskuksessa keskusteltiin eilisen ja tämän päivän aikana muun muassa opetuksen tulevaisuudesta, opettajien työhyvinvoinnista, ammatillisesta koulutuksesta ja opetusteknologiasta. Opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten suurtapahtuma Educa houkutteli Messukeskukseen yli 15 000 kävijää.
Opetus- ja kasvatusalan Educa-messut järjestetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Opetus- ja kasvatusalan Educa-messut järjestetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.

Tapahtuman pääteemana oli tänä vuonna tulevaisuuden sivistys. Aihetta pohtivat avajaisaamun paneelikeskustelussa muun muassa opetusministeri Li Andersson ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto    

– Sivistyksen kannalta kohtaamisilla on suuri merkitys, sillä opimme vuorovaikutuksessa ja toisiltamme. Koululla, oppilaitoksilla ja varhaiskasvatuksella onkin tärkeä sivistystehtävä myös sosialisaation kannalta. Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa jo pienet lapset opettelevat leikkiä ja jakamista pienryhmissä, sanoo Murto.

Laajan ohjelmatarjonnan lisäksi Educassa järjestettiin näyttely, joka oli tänä vuonna ennätyksellisen suuri. Yli 370 näytteilleasettajan osastolla saattoi tutustua muun muassa oppimateriaaleihin ja opetusvälineisiin, digitalisuuteen, mediakasvatukseen ja opetusteknologiaan.

– Educa on meille tärkeä paikka tehdä itseämme tutuksi opettajille. Yrityksemme täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja olemme olleet kaikilla Educa-messuilla vuodesta 2014 lähtien. Tänäkin vuonna osastolla oli kova kuhina messujen ajan, sanoo Studeon toimitusjohtaja Jukka Meklin.  

Studeo suunnittelee sähköisiä oppimateriaaleja, joissa yhdistyvät pedagogisuus, laadukkaat sisällöt ja teknologia. Yritys on Suomessa ainoa pelkästään sähköisten oppimateriaalien kustantaja.

– Olemme keskustellet messukävijöiden kanssa paljon digitalisaatiosta ja siitä, miten painetut ja sähköiset oppimateriaalit tukevat toisiaan. Opettajat ovat kiinnostuneita erilaisista ratkaisuista, jotka voivat helpottaa koulutyön arkea ja tukea oppimista, Meklin sanoo.

Opetusalan ammattilaisten suurtapahtuma   

Suositulla opetus- ja kasvatusalan ammattitapahtumalla on vankka kävijäkunta. Educa-messuja on järjestetty vuodesta 1986 lähtien, ja se on alusta saakka ollut myös opettajien VESO-koulutuspäivä. 

– Educa teki vahvan paluun ja osoitti, että kasvatus- ja koulutusala on kaivannut kohtaamisia, verkostoitumista ja kouluttautumista ajankohtaisten asioiden äärellä. Educassa oli tänä vuonna mukana ennätysmäärä näytteilleasettajia ja ohjelmaa, minkä lisäksi tavoitimme kansainvälisiä opetusalan ammattilaisia virtuaalisen tapahtuma-alustan kautta, iloitsee liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta.

Educa-messut järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.1.2024. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.

Lisätietoja: 

OAJ, viestintäpäällikkö Milla Eronen, p. 040 591 6670, milla.eronen@oaj.fi

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com 

Helsingin Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, p. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com 

Avainsanat

Kuvat

Opetus- ja kasvatusalan Educa-messut järjestetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Opetus- ja kasvatusalan Educa-messut järjestetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU Kevätmessujen lehdistötilaisuuteen 30.3. klo 9 ja messuille21.3.2023 09:30:00 EET | Kutsu

Tervetuloa uudistuneille Kevätmessuille Helsingin Messukeskukseen 30.3.–2.4.2023 aloittamaan kevätkausi, kuulemaan alan ajankohtaisista ilmiöistä ja kaikesta kiinnostavasta, mitä puutarhanhoidossa, rakentamisessa ja remontoinnissa, asumisessa ja mökkeilyssä juuri nyt tapahtuu. Kevätmessut pitää sisällään tapahtumat: Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Oma Mökki, Sisusta ja Lähiruoka & luomu. Samanaikaisesti järjestettävät tapahtumat Golfmessut ja OutdoorExpo täydentävät kokonaisuuden ulkoilma-aktiviteetteja esitellen.

Vuoden mökkiläinen 2023 on Kirsikka Simberg: ”Mökillä on aikaa ja mahdollisuus keskittyä asioihin, jotka ovat oikeasti elämässä tärkeitä”20.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Suomen Vapaa-ajan asukkaiden liitto ja Messukeskus ovat valinneet Vuoden mökkiläiseksi 2023 vaikuttaja, stylisti ja Tuplakääk-podcastin juontaja Kirsikka Simbergin. Kemiönsaarella perheineen mökkeilevä Simberg tunnustautuu puutarhaharrastajaksi ja haaveilee onsen-henkisestä paljusta. Tunnustus jaetaan Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa 30.3.2023 klo 12.30.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailussa etsitään viitteitä huomisen kauneudesta – kilpailu on käynnistynyt16.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

I love me -messut ja Häät-lehti etsivät jälleen Vuoden Kauneinta Sormusta. Kilpailun tämän vuoden teema Häivähdyksiä innostaa kulta- ja hopeaseppiä sekä korumuotoilijoita etsimään viitteitä huomisen kauneudesta ja ilosta suunnata kohti tulevaisuutta. Nyt 16. kertaa järjestettävä kilpailu nostaa esiin suomalaista korusuunnittelua ja käden taitoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme