SDP EDUSKUNTA

Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtaja Mäkisalo-Ropponen: Yhdenvertaisuus kuuluu myös koeaikaan

Jaa
Marraskuussa hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että työnantajalla ei ollut koeaikana velvollisuutta toteuttaa kuulovammaiselle työntekijälle yhdenvertaisuuslain mukaisia kohtuullisia mukautuksia. Päätös ei ole vielä lainvoimainen ja siihen ollaan hakemassa valituslupaa. Yhdenvertaisuuslaissa määriteltyjen kohtuullisten mukautusten tarkoituksena on mahdollistaa vammaisten työntekijöiden yhdenvertaisuus työpaikalla. SDP:n kansanedustaja ja eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen pitää vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuuden kannalta välttämättömänä, että kohtuulliset mukautukset tehdään jo koeaikana.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Kohtuulliset mukautukset ovat vammaisten yhdenvertaisen osallistumisen kannalta välttämättömiä työpaikalla. Yhdenvertaisuuslaki yksiselitteisesti vaatii työnantajaa tekemään aina tilanteen vaatimat kohtuulliset mukautukset, jotta vammainen työntekijä on yhdenvertaisessa asemassa muihin työntekijöihin nähden. Jos tämän katsota koskevan koeaikaa, ovat vammaiset ihmiset hyvin eriarvoisessa asemassa työelämässä, mikä on täysin lain tarkoituksen vastaista. Yhdenvertaisuusvaltuutettu on myös todennut, että lähtökohtaisesti työnantajan tulisi edistää yhdenvertaisuutta sekä pohtia kohtuullisten mukautusten tarvetta, vaikka työntekijä ei niitä erikseen pyytäisikään, Mäkisalo-Ropponen selittää.

Yhdenvertaisuuslaissa kohtuullisiksi mukautuksiksi määritellään sellaiset mukautukset, jotka tarvitaan, jotta vammainen henkilö voi saada muiden kanssa yhdenvertaisesti työtä. Kohtuullisuutta arvioitaessa vaikuttavat vammaisen henkilön tarpeiden lisäksi työnantajan koko, taloudellinen asema, toiminnan luonne ja laajuus sekä mukautusten arvioidut kustannukset ja saatava tuki. Mäkisalo-Ropposen mielestä on selvää, että ilman kohtuullisia mukautuksia koeaikana vammaiset työntekijät eivät ole yhdenvertaisessa asemassa muiden kanssa, mikä vaikeuttaa heidän työllistymistään.

- Kaikilla meillä on huoli työvoiman riittävyydestä ja nyt tarvitaan asennemuutosta, että vammaisten olisi yhdenvertaisesti mahdollista päästä työmarkkinoille. Marinin hallituksen hyvänä tavoitteena on ollut myös vammaisten työllisyyden edistäminen muun muassa Työkanava oy:n perustamisen kautta. Jotta myös vammaisilla ihmisillä on yhtäläiset mahdollisuudet osallistua työelämään, on kohtuullisten mukautusten periaatteesta pidettävä kiinni kaikissa työsuhteissa. Työnantajille vaatimukset ovat melko pieniä ja kohtuullisia, mutta vaikutus työntekijöille valtava, Mäkisalo-Ropponen

Yhteyshenkilöt

Merja Mäkisalo-RopponenKansanedustaja, Eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän puheenjohtaja

Puh:050 357 9090

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kuntaministeri Sirpa Paatero iloitsee Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden lisärahoituksesta27.3.2023 12:57:40 EEST | Tiedote

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää hyvinvointialueille viime viikolla myönnettyä lisärahoitusta erittäin tarpeellisena. Hallitus myönsi hyvinvointialueiden vakiinnuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen yhteensä 350 miljoonaa euroa. Kymenlaakson ja Etelä-Savon hyvinvointialueet saivat molemmat noin 11 miljoonaa euroa lisärahoitusta ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue noin 9 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme