Aluehallintovirasto

Egentliga Finland har gått tillbaka till coronaepidemins accelerationsfas

Dela

Antalet nya coronasmittor har ökat betydligt under de två senaste veckorna inom Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Med coronasamordningsgruppens beslut har Egentliga Finland övergått från epidemins basnivå till accelerationsfasen. Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har beslutat att återta i bruk begränsningar som gäller offentliga tillställningar och allmänna sammankomster.

Beslut om sammankomstbegränsningarna är i kraft 9.7–8.8.2021 inom Åbo, Salo, Reso, S:t Karins och Pargas kommuner. Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster kan ordnas inomhus och i avgränsade utrymmen utomhus under förutsättningen att de som deltar i verksamheten i realiteten kan undvika närkontakt med varandra.

Coronaviruset sprider sig effektivt i sociala situationer och för att förhindra spridning av covid-19 är det synnerligen viktigt att undvika nära kontakter med andra personer. Det är hetaste säsongen för sommarevenemang och folk är på resande fot. De som arrangerar tillställningar ska effektivisera rengöringen av utrymmen och ytor samt erbjuda deltagarna möjlighet att rengöra händerna. Ett hälsosäkert beteende är på varje enskild persons ansvar vilket betyder bland annat att man undviker närkontakter.

Även på privata tillställningar rekommenderas det att man följer gällande rekommendationer och anvisningar om hygien, säkra avstånd och andra arrangemang som förhindrar spridning av coronaviruset. Det är förnuftigt att använda munskydd både på offentliga och privata tillställningar, i synnerhet om det är svårt att undvika närkontakt.

Mer information

För media:

  • direktör Heikki Mäki, tfn 0295 018 094
  • överdirektörens ställföreträdare, direktör Ilkka Horelli, tfn 0295 018 061

Regionförvaltningsverkets e-postadresser skrivs i formatet fornamn.efternamn(at)rfv.fi.

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland

Nyckelord

Om

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoRegionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Regionförvaltningverkets webbsidor

Följ Aluehallintovirasto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto

Työntekijä loukkaantui laskiessaan alas sähkölinjaa – sakot työnjohtajalle ja yhtiölle22.7.2021 11:44:26 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 22.6.2021 tuominnut sähkönjakelu- ja voimansiirtoverkkojen palveluita tarjoavan yhtiön 17 500 euron suuruiseen yhteisösakkoon ja yhtiön työnjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Työntekijä loukkaantui laskiessaan sähköjohtoa alas kahden sähköpylvään väliltä. Tapaturmassa loukkaantunut työntekijä oli jäänyt noin 10-15 minuutiksi roikkumaan pää alaspäin oikean jalan pylväskengän varaan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum