Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ehdotus Helsingin taide- ja kulttuurivisioksi 2030 julkistetaan 18.8. suorana Helsinki-kanavalla

Jaa

Helsingin kaupunki asetti keväällä 2019 itsenäisen työryhmän valmistelemaan kaupungille taide- ja kulttuurivision, joka ulottuu vuoteen 2030. Työryhmän näkemys julkistetaan ja luovutetaan pormestari Jan Vapaavuorelle ti 18.8. klo 13 Hanasaaren voimalaitoksen tiloissa. Tilaisuus välitetään suorana Helsinki-kanavalla ja kaikki helsinkiläiset toivotetaan tervetulleiksi seuraamaan tilaisuutta verkon välityksellä.

Julkistustilaisuudessa taiteen ja kulttuurin ammattilaisista koostuva työryhmä luovuttaa näkemyksensä vuoden 2030 taiteen ja kulttuurin Helsingistä pormestari Jan Vapaavuorelle. Tilaisuudessa kuullaan myös kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Nasima Razmyarin sekä kaupungin toimialojen kommentit visioon ja käydään vision innoittama keskustelu siitä, miten taide ja kulttuuri voivat olla hyvän elämän ja kaupungin kehittämisen ytimessä. Aiheesta keskustelemassa ovat kuraattori ja koreografi Satu Herrala, Koneen Säätiön johtaja Anna Talasniemi, Kaupunkitutkimusinstituuutin johtaja, professori Mari Vaattovaara, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki, Co-founders Oy:n toimitusjohtaja Ia Adlercreutz sekä apulaispormestari Nasima Razmyar. Tilaisuuden juontaa toimittaja Reetta Räty. Julkistustilaisuuden toteutuksesta vastaavat WAUHAUS-kollektiivi ja Apogee Oy.

Taide- ja kulttuurivisiotyöryhmän tehtävänä oli tarkastella taiteen ja kulttuurin roolia kaupungissa pitkäjänteisesti, asettaa taiteen ja kulttuurin edistämiselle tavoitteet ja esittää toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Työryhmän tehtävänä oli myös tuottaa Helsingille linjaukset, joiden nojalla kaupungissa toimivat tahot, myös muut kuin kaupungin omat toimijat, voivat edistää vision toteutumista. 

Työryhmän puheenjohtajana toimi Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg. Ryhmän muut jäsenet olivat pääjohtaja Gita Kadambi (Suomen kansallisooppera ja -baletti), toimitusjohtaja Eeka Mäkynen (Finnish Metal Events Oy), professori Elina Knihtilä (Teatterikorkeakoulu), suunnittelijaopettaja Emmi Komlosi (Helsingin Työväenopisto), toimitusjohtaja Sara Norberg (Cinematic), emeritusjohtaja Leif Jakobsson (Svenska Kulturfonden), koreografi ja taiteellinen johtaja Sonya Lindfors (Urbanapa), taiteilija, taiteen tohtori Teemu Mäki (Suomen taiteilijaseuran puheenjohtaja), erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio (Suomen kulttuurirahasto) ja suunnittelija Ulla Laurio (Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, työryhmän sihteeri). Työryhmä kuuli laajasti asiantuntijoita, kaupunkilaisia sekä taiteen ja -kulttuurin toimijoita osana työskentelyään.   

Taide ja kulttuuri Helsingissä 2030
Työryhmän visio kaupungille ja kaupunkilaisille maaliskuussa 2020
Julkistustilaisuus ti 18.8. klo 13. 
Hanasaaren voimalaitos 
Tilaisuus striimataan ja sitä voi seurata Helsinki-kanavalla. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Männistö
Kulttuurijohtaja, Helsingin kaupunki
0400 539900, mari.mannisto@hel.fi

Aleksi Malmberg
Intendentti, Helsingin kaupunginorkesteri 
Taide- ja kulttuurivisiotyöryhmän puheenjohtaja 
050 3021669, aleksi.malmberg@hel.fi 

hel.fi/taidejakulttuurivisio2030

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme