Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ehkäisevän päihdetyön taitaja 2020 -palkitsemistilaisuus 6.5.2021 klo 13

Jaa

Helsinki, Espoo ja Vantaa palkitsevat Ehkäisevän päihdetyön taitajia, jotka omalla toiminnallaan ovat edistäneet ehkäisevää päihdetyötä. Vuoden 2020 yhtenä kriteerinä oli huomioida ketteryys koronatilanteeseen ja sen tuomiin haasteisiin. Ehkäisevän päihdetyön taitaja 2020 -palkitsemistilaisuus toteutetaan verkkotilaisuutena.

Tänä vuonna tunnustukset saavat: Sekasin chat (Helsingin tunnustus), Espoon kaupungin liikkuva nuorisotyö ja Vantaalla neuvolatyöhön kehitetty Savulta suojattu -hoitopolku.

Helsingin kaupunki: Sekasin chat

Helsingin ehkäisevän päihdetyön Taitaja -tunnustus myönnetään taholle, jonka missio on: Kukaan nuori ei jää yksin pahan olon kanssa. Tämän tahon keskeisinä työvälineinä ovat keskustelu ja kuuntelu. Kyseessä on Sekasin-chat, jota ylläpitää Sekasin-kollektiivi. Sekasin Kollektiivin koordinaatiosta vastaavat MIELI Suomen Mielenterveys ry, Suomen Punainen Risti, Setlementtiliitto sekä SOS-lapsikylä. Sekasin-chat on upeasti vastannut korona-ajan haastavaan tilanteeseen ja sen kasvaneeseen avun tarpeeseen ennakkoluulottomalla yhteistyöllä, edistänyt nuorten jaksamista ja tukenut mielenhyvinvointia.

Espoon kaupunki: Espoon kaupungin liikkuva nuorisotyö

Espoo myöntää tunnustuksen liikkuvalle nuorisotyölle, joka on korona-aikaan liikkunut ympäri Espoota ja tavoittanut nuoria nuorisotilojen ollessa kiinni. Liikkuva nuorisotyö tuo myös nuorisopalveluita sellaisille alueille, joilla ei ole nuorille muita palveluita, kuten nuorisotiloja. Liikkuvan nuorisotyön käytössä on Nuori Espoo –paku, joka on varusteltu "liikkuvaksi nuorisotilaksi" ja sen mukana liikkuvat myös erilaiset toimintavälineet. Pakun motto on: mennään sinne missä nuoret ovat!

Vantaan kaupunki: Neuvolatyöhön Savulta suojattu -hoitopolku

Vantaan Savulta suojattu -mallin ovat kehittäneet koulu- ja neuvolalääkäri Niina Sahrakorpi ja terveydenhoitajat Miia Haaranen, Emilia Lahtiluoma ja Rea Nevander-Aaltonen. Työryhmä on kehittänyt pitkäjänteisesti neuvoloiden savuttomuustyötä ja kouluttanut työpajoissa 91 ennaltaehkäisevän terveydenhuollon terveydenhoitajaa tupakoinnin puheeksiottoon. Savulta suojattu-työryhmä on tehnyt yhteistyötä myös järjestöjen, kuten Filhan ja Syöpäjärjestöjen kanssa. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu työn jalkauttaminen neuvolan perhetyöhön sekä savuttomuusyhteistyön vahvistaminen eri toimialojen kanssa.

Pääkaupunkiseudun Ehkäisevän päihdetyön taitaja 2020 -tunnustusten jakotilaisuudessa kuullaan palkittujen esittely- ja kiitospuheiden lisäksi Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien edustajien puheita. Musiikkiesityksistä vastaa nuori artisti Aaromikael ja tilaisuuden juontaa Ulkar Aghayeva.

Tilaisuuden järjestää Helsingin nuorisopalvelut ja nuorten ehkäisevä päihdetyö Klaari Helsinki.

Ohjelma

13.00                Alkusanat

13.05                Ehkäisevän päihdetyön merkitys – Jaana Markkula, kehittämispäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL

13.15                Musiikkiesitys: Aaromikael feat. 00NA - Älä kanna kaunaa

13.20                Tunnustusten julkaiseminen ja jakaminen

14.05                Musiikkiesitys: Aaromikael - Konnankoukkui

14.10                Päätössanat (5 min)

Aika: 6.5. klo 13.00-14.15

Paikka: Helsinki-kanava, tallenne katsottavissa 2 viikkoa tilaisuuden jälkeen

Osallistumislinkki: https://www.helsinkikanava.fi/fi/web/helsinkikanava/player/event/home?eventId=99647494

Ehkäisevän päihdetyön taitaja -tunnustuksia on jaettu pääkaupunkiseudun yhteistyönä jo kymmenen vuoden ajan. Idea on lähtöisin nuorten ehkäisevän päihdetyön Klaari Helsingin ajatuksesta palkita erilaisia ryhmiä ja järjestöjä, tai yksittäisiä henkilöitä, jotka omalla toiminnallaan ovat edistäneet ehkäisevää päihdetyötä. Ideana on antaa tunnustusta hyvistä käytännöistä ja samalla tuoda terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyötä näkyviin pääkaupunkiseudullisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tiina Hörkkö, aluepäällikkö, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut
tiina.horkko@hel.fi
puh. 050 3026404

Kati Tervo, erityissosiaaliohjaaja, Vantaan ehkäisevä päihdetyö
kati.tervo@vantaa.fipuh.
puh. 040 593 9202

Tuija Tuormaa, asiantuntija, Espoon ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö tuija.tuormaa@espoo.fi
puh. 040 639 3115

Katrina Nylund, johtava nuorisonohjaaja, Espoon Liikkuvanuorisotyö katrina.nylund@espoo.fi
puh. 046 877 2754  

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija12.6.2021 17:35:00 EEST | Tiedote

Juoksija Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. Kemppinen paransi talven aikana 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Kauden tulosten perusteella Kemppinen sai myös kisapaikan Tokion olympialaisiin. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf.

Helsingforsbiennalen öppnar för allmänheten 12 juni9.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingforsbiennalen är ett evenemang för samtidskonst, som öppnar för allmänheten den 12 juni och pågår till den 26 september. Den första Helsingforsbiennalen hålls vid havet, på Skanslandet, som är en unik historisk naturplats. Biennalen presenterar 41 konstnärer eller grupper av konstnärer, och 75 procent av verken är helt nya och har inte visats tidigare. I helheten ingår bild- och ljudkonst samt installationer, skulpturer, videor, filmer och performance. Biennalen genomförs inom ramen för de coronarestriktioner som regionförvaltningsverket utfärdat för evenemang.

Helsinki Biennial opens to the public on 12 June9.6.2021 10:00:00 EEST | Press release

The contemporary art event Helsinki Biennial will open to the public on Helsinki Day, 12 June, and continues until 26 September. The inaugural Helsinki Biennial takes place by the sea in the unique historical natural environment of Vallisaari Island. The biennial presents 41 artists or artist groups, and 75% of the artworks are entirely new and have not been on display before. The works include visual and sound art, as well as installations, sculptures, videos, films, and performances. The biennial will be organised within the limits of the Regional State Administrative Agency’s COVID-19 event restrictions.

Helsinki Biennaali avautuu yleisölle 12.6.9.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali avautuu yleisölle Helsinki-päivänä 12.6. ja jatkuu 26.9. saakka. Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään meren äärellä ainutlaatuisessa historiallisessa luontokohteessa Vallisaaressa. Biennaali esittelee 41 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, ja teoksista 75 prosenttia on täysin uusia ja ennennäkemättömiä. Kokonaisuuteen kuuluu niin kuva- ja äänitaidetta kuin installaatioita, veistoksia, videoita, elokuvia ja performansseja. Biennaali toteutetaan aluehallintoviraston tapahtumia koskevien koronarajoitusten puitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme