Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ehkäisevän päihdetyön viikko 2020 Vaasassa

Jaa

Ehkäisevän päihdetyön (EPT) viikkoa vietetään viikolla 45, 2.-8.11.2020. Teemaviikolla kannustetaan ottamaan päihteet puheeksi. Tänä vuonna, kuten viime vuonnakin, valtakunnallisena teemana on kannabis.

EPT-viikon verkkosivuilla www.kysyminenkannattaa.fi on julkaistu kampanjan materiaalit kaikkien käyttöön muun muassa seuraavista aiheista: Kannabiksen käyttö ja haitat, Huoli kaverin kannabiksen käytöstä sekä Kannabis ja sosiaaliset tilanteet. Aineistoa löytyy erikseen myös ammattilaisille.

Vaasan kaupungin nuorisopalvelut Reimari jakaa teemaviikon materiaalia omalla Instagram-tilillään, niin tarinoissa kuin postauksina #tietolöytö.

Vaasalaiskoulujen henkilökuntaa osallistuu syksyn aikana Pohjanmaan ehkäisevän päihdetyön mallin (PEPP) koulutuksiin (etänä). EPT-viikolla vanhempia kannustetaan tutustumaan PEPP-ohjelmaan esimerkiksi videovinkein: www.pepp.fi/vanhemmille.

Vaasan kaupunginkirjastossa on teemaviikolla esillä ehkäisevän päihdetyön teemoihin liittyvää kirjallisuutta.

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus pidetään ke 4.11. klo 18.00 Vaasan kirkonpuistossa Luotsipatsaan edustalla. Tilaisuudessa huomioidaan turvavälit. Ohjelma: seurakuntien puheet, musiikkia, kynttilöiden sytytys, hiljainen hetki. Tilaisuuden järjestävät Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa Svenska församling, Pohjanmaan kriisikeskus - Österbottens kriscenter Valo. Lisätietoja: anne.salovaara-kero@pohjanmaankriisikeskus.fi; erja.kahl-huhtamaki@evl.fi ja kerstin.borg@evl.fi

Ammattihenkilöille, vapaaehtoistoimijoille ja muille kiinnostuneille on tarjolla eri tahojen järjestämää ilmaista etäkoulutusta. Useimpiin koulutuksiin on ilmoittautuminen etukäteen ja osa koulutuksista on katsottavissa jälkikäteen tallenteena järjestäjien nettisivuilla. Koulutuksia ja luentoja esimerkiksi: https://ehyt.fi/koulutus-ja-tapahtumat/tapahtumakalenteri/, muun muassa nuuskasta, opiskelijoiden hyvinvoinnista, oikeuksista päihdepalveluihin, kannabiksesta, pelaamisesta.

Ti 3.11. klo 10-11 ja klo 14-15 Oikeahetki ry:n Kannabis-luento (sama luento klo 10 ja klo 14). Voit ilmoittautua klo 10 luennolle tästä ja klo 14 luennolle tästä. Saat ilmoittautumisen jälkeen liittymislinkin ja ohjeet liittymiseen. Lisätietoja: info@oikeahetki.fi

Keskiviikkona 4.11. klo 12-15.30 järjestetään Vantaan päihdefoorumi 2020, ehkäisevän päihdetyön vuoden päätapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään iltapäivän pituisena webinaarina teemasta: Nuoret aikuiset. Tilaisuus on kaikille avoin. Lue lisää ja ilmoittaudu webinaariin tästä.

Kun lapsella on päihderiippuvuus- äidin kokemus -luento 5.11. klo 18-19.30. Ilmoittaudu luennolle tästä. Saat ilmoittautumisen jälkeen liittymislinkin ja ohjeet liittymiseen. Lisätietoja: info@oikeahetki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ehkäisevän päihdeviikon ohjelman on koonnut: Ehkäisevän päihdetyön toiminnanohjaaja, Merja Huttunen-Metsi, merja.huttunen-metsi@vaasa.fi, puh. 040 534 2269

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme