Eilakaisla Oy

Eilakaislan muutosturvavalmennusten kysyntä moninkertaistui

Jaa

Yritykset ovat joutuneet käynnistämään yt-prosesseja koronatilanteen vuoksi. Se näkyy Eilakaislan muutosturvavalmennusten kysynnän moninkertaistumisena.

Henkilöstöpalveluyritys Eilakaislan muutosturvavalmennusten kysyntä on kasvanut vauhdilla maaliskuusta lähtien, kun yritysasiakkaat ovat käynnistäneet yt-prosesseja. Osa työntekijöistä, joille valmennusta tarjotaan, eivät kuitenkaan ota sitä vastaan.

”Valmennus kannattaa aivan ehdottomasti ottaa vastaan. Työnhaku on muuttunut voimakkaasti. Valmennuksen tekee paitsi valmentamisen myös rekrytoinnin ammattilainen, joka tietää mitä työllistymiseen tarvitaan. Monet, joille valmennusta tarjotaan ovat hyvin kiinnostuneita, mutta osa ajattelee, että ei, kyllä minä osaan.”, sanoo palvelujohtaja Maija Kauppinen.

Toistaiseksi valmennusten kysyntä kasvaa erityisesti pääkaupunkiseudulla. Valmennuksia ovat tiedustelleet muun muassa hyvinvointialan, kuljetusalan ja kaupan alan työnantajat.

Eilakaisla on myös uudistanut muutosturvavalmennukset tämän hetken tilannetta palvelemaan. Valmennettava saa apua työhakemuksen ja CV:n tekemiseen, haastattelukoulutuksen sekä LinkedIn-profiilin luomisen työnhakua tukevaksi.

”Teemme henkilöarvioinnin, jonka pohjalta työnhakija tunnistaa omat keskeiset vahvuudet, osaa esitellä ne positiivisesti ja luoda tehokkaan markkinointiviestin. Valmennettava saa toimintasuunnitelman järjestelmällistä työnhakua varten ja ymmärtää, että työnhakuun on suhtauduttava jatkuvaa panosta vaativana projektina”, sanoo Kauppinen.

”Rekrytoinnit elpyneet toukokuussa”

Rekrytointitoimeksiannot menivät hetkeksi aika lailla jäihin koronatilanteen vuoksi.

”Ne ovat nyt toukokuussa hiukan elpyneet ja kasvaneet noin viidenneksen. Toivomme toki, että valmennusten kysynnän kasvu kompensoisi rekrytointipuolen aiheuttamaan liikevaihdon laskua. Vuokratyöntekijöiden osalta päättyneisiin sopimuksiin ei ole monissa tapauksissa tehty jatkosopimusta”, Kauppinen kertoo.

- Lisätietoa Eilakaislan muutosturvavalmennuksista: https://www.eilakaisla.fi/yrityspalvelut/uudelleensijoitus

- Webinaari: toteuta yt-prosessi vastuullisesti oikein (14.5.2020) https://www.eilakaisla.fi/yrityspalvelut/materiaalipankki/toteuta-yt-prosessi-vastuullisesti-oikein-webinaaritallenne

Yhteyshenkilöt

Maija Kauppinen
palvelujohtaja
Eilakaisla Oy
maija.kauppinen(at)eilakaisla.fi
+358 30 6090 527

Erika Ehrnrooth
toimitusjohtaja
Eilakaisla Oy
erika.ehrnrooth(at)eilakaisla.fi
+358 30 6090 508

Kuvat

Lataa
Palvelujohtaja Maija Kauppinen
Palvelujohtaja Maija Kauppinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eilakaisla Oy
Eilakaisla Oy
Mikonkatu 8
00100 HELSINKI

030 60900http://www.eilakaisla.fi

Eilakaisla on 1971 perustettu valtakunnallisesti toimiva, suomalainen henkilöstöpalvelualan perheyritys. Sen palveluja ovat rekrytointi (ilmoitushaku, Talent sourcing, hiljainen haku, Headhunting), henkilöstövuokraus, ulkoistetut henkilöstöratkaisut, uudelleensijoituspalvelut, henkilöarvioinnit ja konsultointi HR-kysymyksissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eilakaisla Oy

Eilakaislan teettämä tutkimus: valtaosa voi työelämässä nyt hyvin, mutta on huolissaan tulevaisuudesta29.10.2021 10:30:00 EEST | Tiedote

Eilakaisla toteutti Taloustutkimuksen kanssa tutkimuksen työelämän tulevaisuuden tarpeista. Vastaajia oli kaikkiaan 1075 valtakunnallisesti edustavasti ja tutkimusaika oli 13.-17.9.2021. Vastaajat ovat joko työelämässä mukana olevia tai pyrkivät sinne aktiivisesti. Tutkimuksen pääteemat olivat työhyvinvointi, työnhaku, tulevaisuuden osaaminen ja johtaminen sekä vastuullisuus ja arvot.

Eilakaisla tarjoaa apua työttömien ja kehitysvammaisten työllistymiseen sekä työyhteisöjen monimuotoisuuden lisäämiseen5.7.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Eilakaisla lanseerasi helmikuussa 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi työelämän kehittämiseksi kampanjan, jossa kerättiin yleisöltä ehdotuksia sosiaalista vastuuta edistävistä toimenpiteistä ja annettiin loppukeväästä yleisön äänestää kolme parasta toimenpidettä toteutettavaksi. Äänestyksen voittivat työttömäksi jääneiden työllistymisen tukeminen, kehitysvammaisten palkkauksen tukeminen sekä monimuotoisuuden haastekampanja yrityksille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme