Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Ekososiaalinen ajattelutapa on tulevaisuuden työelämätaito – haku uuteen YAMK-tutkintoon on nyt käynnissä

Jaa
Diakin uudessa ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa (YAMK) Ekososiaalinen työ ja globaaliosaaminen koulutetaan yhteiskunnallisen muutoksen tekijöitä. Tulevaisuusorientoitunut tutkinto on Suomessa ensimmäinen laatuaan: koskaan aiemmin ei ole toteutettu ekososiaalisiin kysymyksiin keskittyvää YAMK-tutkintoa.

Muun muassa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnattu koulutus antaa valmiuksia luoda ekososiaalista osaamista työyhteisöissä, eli rakentaa inhimillisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. Tutkinto lisää ymmärrystä ekososiaalisesta kehittämisestä.

– Koulutus vastaa ennakoiden siihen tarpeeseen, millaista osaamista sote-alalla tarvitaan tulevaisuudessa, Diakin sosiaalialan yliopettaja Marja Katisko avaa.

Koulutusohjelmassa painottuu teoreettisen tiedon soveltaminen käytäntöön ja ekososiaalisuuteen liittyvän työorientaation soveltaminen työelämässä. Koulutus perustuu tutkittuun tietoon globaalien ja paikallisten ilmiöiden riippuvuuksista ja esimerkiksi luontokadon ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista sote-alaan.

Koulutuksesta valmistuu osaajia esimerkiksi muutosjohtamisen tehtäviin sote-alalla.
– Opetus toteutuu joustavasti verkossa, mutta tavoitteena on yhteisöllisyyden luominen. Koska koulutus on ensimmäinen laatuaan, parhaimmillaan siellä syntyy ammattilaisten uusi, oma verkosto.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä työelämäkumppani Mustarindan kanssa. Mustarinda on taidetta, tiedettä ja ekologisia kysymyksiä yhdistävä yhdistys.
– Mustarinda on ollut mukana tutkinnon suunnittelussa ja tuo opetukseen muun muassa monipuolisia asiantuntijaluennoitsijoita, Mustarinda-seuran toiminnanjohtaja Miina Kaartinen kertoo.

– Opiskelijat voivat tutkia opinnäytetyössään omaa organisaatiotaan ekososiaalisuuden näkökulmasta tai vaihtoehtoisesti löytää tutkittavan kohteen Mustarindan kautta. Tutkinnon tavoitteena on synnyttää uusia, tutkimukseen perustuvia työmenetelmiä, joita opiskelijat voivat ottaa käyttöön nykyisissä ja tulevissa organisaatioissaan.

Haku koulutukseen on parhaillaan käynnissä. Haku päättyy torstaina 30.3.

Tausta

Ekososiaalinen työ ja globaaliosaaminen -tutkinto on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla, kirkon alalla tai kolmannella sektorilla työskentelevien osaamisen syventämiseen. Koulutukseen hakeutuvalta vaaditaan esimerkiksi sairaanhoitajan, sosionomin tai yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus alalta. Moni tutkinnosta valmistunut päätyy esimies-, asiantuntija- tai kehittämistehtäviin.

Opetus toteutuu täysin verkossa. Opinnot on pyritty aikatauluttamaan niin, että ne ovat mahdollisia työelämässä oleville.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Miina Kaartinen (vas.) ja Marja Katisko
Miina Kaartinen (vas.) ja Marja Katisko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme