Ekososiaalinen ajattelutapa on tulevaisuuden työelämätaito – haku uuteen YAMK-tutkintoon on nyt käynnissä

Muun muassa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnattu koulutus antaa valmiuksia luoda ekososiaalista osaamista työyhteisöissä, eli rakentaa inhimillisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. Tutkinto lisää ymmärrystä ekososiaalisesta kehittämisestä.
– Koulutus vastaa ennakoiden siihen tarpeeseen, millaista osaamista sote-alalla tarvitaan tulevaisuudessa, Diakin sosiaalialan yliopettaja Marja Katisko avaa.
Koulutusohjelmassa painottuu teoreettisen tiedon soveltaminen käytäntöön ja ekososiaalisuuteen liittyvän työorientaation soveltaminen työelämässä. Koulutus perustuu tutkittuun tietoon globaalien ja paikallisten ilmiöiden riippuvuuksista ja esimerkiksi luontokadon ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista sote-alaan.
Koulutuksesta valmistuu osaajia esimerkiksi muutosjohtamisen tehtäviin sote-alalla.
– Opetus toteutuu joustavasti verkossa, mutta tavoitteena on yhteisöllisyyden luominen. Koska koulutus on ensimmäinen laatuaan, parhaimmillaan siellä syntyy ammattilaisten uusi, oma verkosto.
Koulutus toteutetaan yhteistyössä työelämäkumppani Mustarindan kanssa. Mustarinda on taidetta, tiedettä ja ekologisia kysymyksiä yhdistävä yhdistys.
– Mustarinda on ollut mukana tutkinnon suunnittelussa ja tuo opetukseen muun muassa monipuolisia asiantuntijaluennoitsijoita, Mustarinda-seuran toiminnanjohtaja Miina Kaartinen kertoo.
– Opiskelijat voivat tutkia opinnäytetyössään omaa organisaatiotaan ekososiaalisuuden näkökulmasta tai vaihtoehtoisesti löytää tutkittavan kohteen Mustarindan kautta. Tutkinnon tavoitteena on synnyttää uusia, tutkimukseen perustuvia työmenetelmiä, joita opiskelijat voivat ottaa käyttöön nykyisissä ja tulevissa organisaatioissaan.
Haku koulutukseen on parhaillaan käynnissä. Haku päättyy torstaina 30.3.
Tausta
Ekososiaalinen työ ja globaaliosaaminen -tutkinto on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla, kirkon alalla tai kolmannella sektorilla työskentelevien osaamisen syventämiseen. Koulutukseen hakeutuvalta vaaditaan esimerkiksi sairaanhoitajan, sosionomin tai yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus alalta. Moni tutkinnosta valmistunut päätyy esimies-, asiantuntija- tai kehittämistehtäviin.
Opetus toteutuu täysin verkossa. Opinnot on pyritty aikatauluttamaan niin, että ne ovat mahdollisia työelämässä oleville.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anna PihlajamäkimarkkinointikoordinaattoriDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 346 5169anna.pihlajamaki@diak.fiMarja Katiskoyliopettaja, sosiaalialaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 509 5799marja.katisko@diak.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Digi- ja kielitaidoilla opiskelu- ja työllistymisvalmiuksia2.6.2023 07:45:00 EEST | Tiedote
Maahanmuuttajataustaisten naisten työllisyysaste on matalampi kuin suomalaistaustaisten naisten. Ero on suurempi kuin vastaava ero miesten kohdalla. Digillä opin portaille -hankkeessa vahvistettiin maahanmuuttajaistaustaisten naisten kieli- ja digitaitoja. Tuore julkaisu kuvaa hankkeen tuloksia.
Hyvinvoinnin mittari käyttöön asiakastyössä1.6.2023 08:10:00 EEST | Tiedote
Asiakastyössä tarvitaan usein yleistietoa kuvaamaan ihmisen hyvinvointia. Diakissa kehitetty 3X10D-elämäntilannemittari vastaa tähän tarpeeseen. Tuoreessa verkkojulkaisussa esitellään vuodesta 2015 alkaen kehitetyn 3X10D-elämäntilannemittarin eri versioita ja kuvataan mittareiden käyttöä ja tutkimusta.
Tulevaisuuden hyvinvointipalveluita yhteiskehittämässä30.5.2023 08:10:00 EEST | Tiedote
DiakHub on Diakonia-ammattikorkeakoulun koordinoima foorumi, joka kokoaa yhteen sote-palveluiden ja yhteiskunnallisen yrittäjyyden tutkijat, kehittäjät, järjestäjät, tuottajat ja käyttäjät rakentamaan yhdessä tulevaisuuden hyvinvointipalveluita ja työllisyyttä. Diakin vuosikirja kuvaa DiakHubin toimintaa ja tuloksia viime vuosilta.
Ohjaamoiden viestintää kehitetään nuorten osallisuuden vahvistamiseksi26.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote
Ohjaamoiden viestintää kartoitetaan ja kehitetään Tampereen, Turun ja Porin alueilla. Länsi-Suomen Ohjaamot yhdessä -hankkeen avulla halutaan tavoittaa paremmin nuoria ja vahvistaa heidän osallisuuttaan.
Diakista valmistuu 307 opiskelijaa kevätlukukaudella 202325.5.2023 08:04:00 EEST | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulusta on valmistunut tämän kevätlukukauden aikana yhteensä 307 opiskelijaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme