Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Eläinpelastus siirtyy valtakunnalliseen hälytysmalliin

Jaa

Helsingin kaupungin pelastuslaitos siirtyy eläinpelastustehtävien osalta valtakunnalliseen toimintamalliin huhtikuusta 2022 lähtien. Jatkossa eläinpelastusyksikön toiminnassa painottuu lakisääteisten tehtävien hoitaminen.

Käytännössä muutos tarkoittaa, että huhtikuusta lähtien eläinpelastusyksikkö hälytetään tehtäville hätäkeskuksen tekemän riskinarvion perusteella. Muutos tarkoittaa myös sitä, että pelastuslaitoksen aiemmin tarjoama eläimiin liittyvä puhelinneuvonta päättyy.

Pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö tulee jatkossakin auttamaan pulaan joutuneita lemmikki- ja tuotantoeläimiä Helsingin alueella. Luonnonvaraisten eläinten suhteen eläinpelastusyksikkö hoitaa tulevaisuudessa tilanteet, joissa eläin aiheuttaa ihmisille vaaraa tai suurta haittaa. Eläinpelastusyksikkö ei enää hae yksittäisiä luonnonvaraisia eläimiä, elleivät edellä mainitut kriteerit täyty.

Muutoksen taustalla on Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen tahto kehittää eläinpelastusyksikön toimintaa. Puhelinpalvelusta vapautuva aika käytetään eläinpelastustoiminnan ja -osaamisen kehittämiseen. Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen tavoitteena on, että tulevaisuudessakin eläinpelastusyksikön auttamille eläimille tarjotaan parasta mahdollista hoitoa.

Korkeasaaren eläintarhan ylläpitämän Villieläinsairaalan toiminta jatkuu entisellään eli siellä hoidetaan jatkossakin hoitoon tuotuja luonnonvaraisia eläimiä.

Lisätietoja:
Palomestari
Sami Lindberg
p. 040-660 1561

Pelastusjohtaja
Vesa Halonen
p. 040-611 7188

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Huolehditaan jokaisen koti paloturvalliseksi – Paloturvallisuusviikkoa vietetään 27.11.-3.12.25.11.2021 08:34:19 EET | Tiedote

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikon teemana on läheisten ihmisten paloturvallisuudesta huolehtiminen. Kampanja haluaa kiinnittää huomiota varsinkin ikäihmisten paloturvallisuuteen, koska heidän toimintakykynsä saattaa olla heikentynyt ja he ovat yliedustettuina palokuolemissa. Helsingin kaupungin pelastuslaitos haastaa jokaisen parantamaan omaa tai läheistensä kodin turvallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme