Eläketurvakeskus (ETK)

Eläkekomitea-podcast selvittää: Kumpi on parempi turva, sijoittaminen vai työeläkevakuutus?

Jaa

Saako itse sijoittamalla työeläkevakuutusta paremman eläketurvan? Aiheesta keskustelevat Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi, sijoittaja Merja Mähkä ja Eläketurvakeskuksen osastopäällikkö Ismo Risku. Kokousta johtaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.

Länsimaissa eletään ennennäkemätöntä sijoitusbuumia. Osakekurssit ovat satumaisen korkealla, vaikka talous rämpii puolikuntoisena koronaviruksen kourissa.

Median ja somevaikuttajien rummuttama ilosanoma on saanut myös suomalaiset sijoittamaan. Elokuun lopussa Suomessa oli yli 80 000 uutta yksityissijoittajaa vuoden alkuun verrattuna.

Onko sijoittaminen niin helppoa kuin miltä se vaikuttaa? Miten työeläkkeen tarjoama turva eroaa osakesäästöistä? Koittaisiko onni ja autuus, jos jokainen vastaisi itse eläketurvastaan? Vai onko parempi, että elämän ja sijoitusmarkkinoiden riskit kannetaan yhdessä lakisääteisesti?

Eläkekomitean 6. jaksossa selviää myös, pitäisikö eläkejärjestelmän tarttua velkavipuun maksimoidakseen tuotot sijoitusmarkkinoilla.

Aiheesta keskustelevat Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi, sijoittaja Merja Mähkä ja Eläketurvakeskuksen suunnitteluosaston päällikkö Ismo Risku.

Eläkekomitean puhetta johtaa tuttuun tapaan Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki. Jakso on ensimmäisen tuotantokauden viimeinen.

Suoraa puhetta ja ymmärrystä

Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast lupaa suoraa puhetta suurista kysymyksistä.

Podcast pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Eläkekomitea on kuunneltavissa Etk.fi-verkkopalvelussa ja useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan!

Kuuntele jakso Eläkekomitea-podcastin kotisivulla

Lisätietoja:
Viestinnän asiantuntija, Antti Karkiainen, puh. 029 411 2334, antti.karkiainen@etk.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eläketurvakeskus (ETK)
Eläketurvakeskus (ETK)
Tukkutorinkuja 5
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläketurvakeskus (ETK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme