Savonlinnan kaupunki

Eläköön Savonlinna! – Noudatetaan viranomaisohjeita

Jaa

Savonlinnan kaupunki tiedottaa asukkailleen laajasti kehottaen noudattamaan valtioneuvoston ohjeita. Tavoitteena on hidastaa epidemian etenemistä Savonlinnassa sekä estää ja minimoida koronaviruskuolemat.

ELÄKÖÖN SAVONLINNA! -teemaa kantavien viestien taustalla ovat koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen sekä terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen. Tavoitteena on pystyä hoitamaan kaikki, jotka hoitoa tarvitsevat sekä turvaamaan erityisesti riskiryhmät, joihin yli 70-vuotiaat asukkaat lukeutuvat.

- Ensisijainen tavoite on saada meistä jokainen ymmärtämään, että kyse on vakavasta asiasta, jopa elämästä ja kuolemasta. Meidän jokaisen on suhtauduttava ja toimittava valtioneuvoston antamien ohjeiden mukaisesti elämän suojelemiseksi. Italiassa on kuollut jo tuhansia ihmisiä koronavirukseen, mutta meillä tämä voidaan ehkäistä noudattamalla ohjeita, välttämällä sosiaalisia lähikontakteja ja noudattamalla hygieniaohjeita. Vastuu on meillä kaikilla, kiteyttää kaupunginjohtaja Janne Laine.

Koronavirusepidemia on synnyttänyt informaatiotulvan, jolloin tietoa on monessa eri paikassa hajallaan. Kaupungin tiedottaja Miia Käyhkön mukaan Eläköön Savonlinna -tiedottamisella vastataan tarpeeseen pyrkimällä antamaan oikeaa, tärkeää ja ajantasaista viranomais- ja muuta hyödyllistä tietoa.

Tietoa kootaan myös sähköisessä muodossa juuri avatulle Eläköön Savonlinna -sivulle. Sivulta löytyy tietoa koronavirusepidemiasta sekä sen vaikutuksista kaupungin palveluihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki lomauttaa 413 henkilöä koronakriisin takia24.4.2020 09:58:57 EEST | Tiedote

Savonlinnan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Kaupunginhallitus totesi yhteistoimintaneuvottelutuloksen kokouksessaan 22.4. ja hyväksyi neuvottelussa olleen työnantajan esityksen. Yhteistoimintaneuvottelujen toimenpiteenä lomautetaan 413 henkilöä. Lomautusaika vaihtelee seitsemästä päivästä 11 viikkoon. Lomautukset toteutetaan 20.8.2020 mennessä. Lomautussuunnitelmaan voi tulla muutoksia valmiuslain palvelutuotannon muutoksista johtuen.