Savonlinnan kaupunki

Eläköön Savonlinna! – Noudatetaan viranomaisohjeita

Jaa

Savonlinnan kaupunki tiedottaa asukkailleen laajasti kehottaen noudattamaan valtioneuvoston ohjeita. Tavoitteena on hidastaa epidemian etenemistä Savonlinnassa sekä estää ja minimoida koronaviruskuolemat.

ELÄKÖÖN SAVONLINNA! -teemaa kantavien viestien taustalla ovat koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen sekä terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen. Tavoitteena on pystyä hoitamaan kaikki, jotka hoitoa tarvitsevat sekä turvaamaan erityisesti riskiryhmät, joihin yli 70-vuotiaat asukkaat lukeutuvat.

- Ensisijainen tavoite on saada meistä jokainen ymmärtämään, että kyse on vakavasta asiasta, jopa elämästä ja kuolemasta. Meidän jokaisen on suhtauduttava ja toimittava valtioneuvoston antamien ohjeiden mukaisesti elämän suojelemiseksi. Italiassa on kuollut jo tuhansia ihmisiä koronavirukseen, mutta meillä tämä voidaan ehkäistä noudattamalla ohjeita, välttämällä sosiaalisia lähikontakteja ja noudattamalla hygieniaohjeita. Vastuu on meillä kaikilla, kiteyttää kaupunginjohtaja Janne Laine.

Koronavirusepidemia on synnyttänyt informaatiotulvan, jolloin tietoa on monessa eri paikassa hajallaan. Kaupungin tiedottaja Miia Käyhkön mukaan Eläköön Savonlinna -tiedottamisella vastataan tarpeeseen pyrkimällä antamaan oikeaa, tärkeää ja ajantasaista viranomais- ja muuta hyödyllistä tietoa.

Tietoa kootaan myös sähköisessä muodossa juuri avatulle Eläköön Savonlinna -sivulle. Sivulta löytyy tietoa koronavirusepidemiasta sekä sen vaikutuksista kaupungin palveluihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Valokuvanäyttelyt Savonlinnasta: Talvisodan värikuvia sekä nuoret muuttotappiota uhmaten19.12.2019 09:41:00 EETTiedote

Ruotsalainen Carl-Erik Groth valokuvasi 80 vuoden takaista talvisota-ajan Savonlinnaa ja sen ympäristöä käyttämällä kamerassaan tuohon aikaan erittäin harvinaista värifilmiä. Groth toimi ruotsalaisen sairaalan lääkärinä Savonlinnassa talvella 1939–40, ja kuvasi mm. sairaalaympäristöä. Valokuvaaja Veera Konstin näyttely puolestaan käsittelee muuttotappiokunnan elämää nuorten aikuisten kautta. Savonlinna on ollut viime vuosina esillä puhuttaessa synkistä väestöennusteista, varsinkin nuorten aikuisten osalta. Näyttelyssä tuodaan esille ihmisiä, jotka kaikesta huolimatta ovat jääneet tai palanneet. Savonlinnan maakuntamuseon valokuvanäyttelyt avautuvat joulupäivänä Saimaan luonto- ja museokeskuksessa Savonlinnan Nälkälinnanmäellä.

Vuoden Luontokuva 2019 -näyttelykiertue alkaa Savonlinnasta22.10.2019 09:30:25 EESTTiedote

Viime lauantaina Helsingissä ratkenneen Vuoden Luontokuva 2019 -kilpailun palkitut teokset ovat esillä ensimmäisenä Savonlinnassa. Kaikkiaan 39 valokuvaa sisältävä näyttely avautuu huomenna Saimaan luonto- ja museokeskuksen väliaikaistiloissa, Savonlinnan Nälkälinnanmäellä. Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto.

Siveltimen jäljillä sisältöä Ajan henki -taidenäyttelyyn Savonlinnassa21.10.2019 14:36:56 EESTTiedote

Ajan henki -taidenäyttely avasi tänään ensimmäisenä Savonlinnan maakuntamuseon väliaikaistilojen näyttelyt Savonlinnan Nälkälinnanmäellä, entisen pääkirjaston salissa. Savonlinnalaisen Ars Nova ry:n taiteilijat ovat voineet tulkita vapaasti kuvataiteen keinoin muuttuvaa maailmaa ja aikaa. Suurin osa teoksista on maalauksia, joiden yhtenäinen väriskaala yllättää. Väliaikaistilojen avajaisviikon kunniaksi yleisöllä on vapaa pääsy koko viikon ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme