Elämä ilman meitä -kampanja pysäyttää huomaamaan tekstiilit arjessamme
Suomen Tekstiili & Muoti ry ja sen jäsenyritykset haluavat kampanjalla tuoda esiin alan merkitystä ja kannustaa ostamaan suomalaisten yritysten tuotteita. Jos ostaa suomalaista, vähintään 80 prosenttia tuotteen hinnasta jää Suomeen muun muassa veroina ja palkkoina.

Mitä jää jäljelle, jos arjesta riisutaan pois kaikki tekstiilituotteet? Elämä ilman meitä -kampanja havainnollistaa, miten kylmää ja kovaa elämä silloin olisi.
Sosiaalisen median kampanja perustuu kuvapareihin, joissa jokaisessa näytetään sama tilanne tekstiilillä ja ilman. Tutut tilanteet muuttuvat aivan erilaisiksi.
”Suomalaiset tekstiili- ja muotialan yritykset ja niiden tuotteet ovat läsnä meidän jokaisen arjessa niin itsestäänselvästi, että niiden merkitystä ei välttämättä edes huomaa”, kiteyttää Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Lasse Wendelin.
Moni haluaa nyt suosia suomalaista
Korona-aika on tuonut osalle yrityksistä merkittäviä vaikeuksia, mutta samaan aikaan yrityksistä on kuulunut myös mukavia viestejä.
”Monet asiakkaista haluavat tässä ajassa hankkia nimenomaan suomalaisten yritysten tuotteita. Se on todella ilahduttavaa, sillä jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa siihen, miten Suomella ja suomalaisilla yrityksillä menee”, Wendelin sanoo.
Hän muistuttaa, että sillä on iso merkitys, ostaako kuluttaja puseron kansainvälisestä verkkokaupasta vai suomalaiselta brändiltä. Vähintään 80 prosenttia tuotteen hinnasta jää Suomeen muun muassa veroina ja palkkoina, jos valitsee suomalaisen brändin tuotteen suomalaisesta kaupasta.
Joulumyynti on yrityksille tärkeä
”Joulumyynti on etenkin kuluttajapuolen yrityksille erittäin merkittävä sesonki, ja toivomme, että kampanja innostaa pohtimaan, voisiko pukinkonttiin hankkia suomalaisia pehmeitä paketteja” Wendelin kertoo.
Lahjaideoita löytyy esimerkiksi Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Fab-lehden sivuilta. Osana kampanjaa voi myös laittaa hyvän kiertämään sosiaalisessa mediassa ja suositella haluamansa suomalaisyrityksen tuotteita joululahjaksi.
Fakta: Tekstiili- ja muotiala Suomessa
- 4,4 mrd€ liikevaihtoa
- 3400 yritystä
- 22 000 henkilöä töissä
(sis. valmistus ja valmistuttaminen, tukkukauppa, vähittäiskauppa ja tekstiilihuolto)
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tekstiilit ovat mukana meidän jokaisen arjessa, jokaisessa päivässä. Suomen Tekstiili & Muoti ry on työmarkkina-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Jäsenyrityksemme tuottavat muun muassa vaatteita ja asusteita, sisustustekstiilejä, sairaalatekstiilejä ja kuitukankaita. Me edistämme tekstiili- ja muotialan mahdollisuuksia kasvaa, menestyä ja kansainvälistyä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen Tekstiili & Muoti ry
Suomeen halutaan EU:n tekstiilien kierrätyshubi – mahdollisuus tuhansiin työpaikkoihin20.11.2020 08:00:00 EET | Tiedote
Kierrätyshubit edistävät tekstiilien hyötykäyttöä koko Euroopassa ja tukevat EU-komission kiertotalouden toimintaohjelmaa. Tekstiilien kierrätyksen edistäminen luo merkittävästi työpaikkoja ja edistää kestävää kasvua. Suomessa voitaisiin käsitellä poistotekstiiliä koko Pohjois-Euroopasta. Paimioon rakennetaan parhaillaan tekstiilien kierrätyslaitosta.
Suomen Tekstiili & Muoti ja Fashion Finland: Yritykset tarvitsevat joustavampaa koronatukea ja haluavat taata turvallisen asioinnin13.10.2020 14:30:00 EEST | Tiedote
Tekstiili- ja muotialan järjestöt tuovat yhdessä esiin huolensa siitä, että koronatuet ja yritysten tarpeet eivät ole kohdanneet. Yritykset ja kaupat haluavat yhdessä asiakkaidensa kanssa huolehtia turvallisesta asioinnista.
Yrityskysely: Tekstiili- ja muotialan myynti hiljeni jälleen kesän jälkeen, syksyn koronatilanne huolestuttaa yrityksiä24.9.2020 08:55:00 EEST | Tiedote
Jotkut tekstiili- ja muotialan yrityksistä ovat pystyneet ammentamaan kriisistä jopa kasvua, mutta suurin osa yrityksistä kohtaa merkittäviä vaikeuksia. Oikein kohdennetuille yritystuille on tarvetta myös syksyllä.
Kotimainen kysyntä piristi tekstiili- ja muotialan liikevaihtoa kesällä – syksyyn liittyy paljon epävarmuutta21.8.2020 08:40:25 EEST | Tiedote
Tekstiili- ja muotialan yritysten tilanne kohentui jonkin verran kesän aikana, mutta syksy näyttää edelleen epävarmalta. Yritykset pitävät tärkeänä, että syksyn aikana on tarjolla oikein kohdennettua tukea koronan liiketoiminnalle aiheuttamiin vaikeuksiin.
Talouskatsaus: Korona iski erityisesti vaateyrityksiin ja kauppaan17.6.2020 08:48:19 EEST | Tiedote
Koronakriisi on iskenyt rajusti kuluttajista riippuvaiselle vaatealalle. Vaatteita valmistavien ja valmistuttavien yritysten liikevaihto laski huhtikuussa neljänneksellä edellisvuoteen verrattuna. Erityisen ison loven koronakriisi teki vaatteiden ja jalkineiden kaupan yrityksiin, joiden liikevaihto laski yli 70 prosenttia.
Koronakriisi osoitti huoltovarmuuden tärkeyden – jatkossa on huolehdittava, että meillä on riittävää osaamista ja että huoltovarmuus kattaa kriittiset tuotteet15.6.2020 08:55:00 EEST | Tiedote
Maailmanlaajuinen koronapandemia toi selvästi esiin, miten riippuvaisia olemme kansainvälisistä tuotantoketjuista. Kun tästä kriisistä lähdetään eteenpäin, on syytä arvioida, mitä osaamista tarvitsemme ja miten voimme varmistaa huoltovarmuuden erilaisissa kriittisissä tuotteissa. Arviointi on ulotettava myös muualle kuin terveydenhuoltoon: esimerkiksi Puolustusvoimien yhteispohjoismainen taisteluasuhankinta voi viedä hankintoja ja osaamista Suomen ulkopuolelle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme