Suomen Tekstiili & Muoti ry

Elämä ilman meitä -kampanja pysäyttää huomaamaan tekstiilit arjessamme

Jaa

Suomen Tekstiili & Muoti ry ja sen jäsenyritykset haluavat kampanjalla tuoda esiin alan merkitystä ja kannustaa ostamaan suomalaisten yritysten tuotteita. Jos ostaa suomalaista, vähintään 80 prosenttia tuotteen hinnasta jää Suomeen muun muassa veroina ja palkkoina.

Mitä jää jäljelle, jos arjesta riisutaan pois kaikki tekstiilituotteet? Elämä ilman meitä -kampanja havainnollistaa, miten kylmää ja kovaa elämä silloin olisi.

Sosiaalisen median kampanja perustuu kuvapareihin, joissa jokaisessa näytetään sama tilanne tekstiilillä ja ilman. Tutut tilanteet muuttuvat aivan erilaisiksi.

”Suomalaiset tekstiili- ja muotialan yritykset ja niiden tuotteet ovat läsnä meidän jokaisen arjessa niin itsestäänselvästi, että niiden merkitystä ei välttämättä edes huomaa”, kiteyttää Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Lasse Wendelin.

Moni haluaa nyt suosia suomalaista

Korona-aika on tuonut osalle yrityksistä merkittäviä vaikeuksia, mutta samaan aikaan yrityksistä on kuulunut myös mukavia viestejä.

”Monet asiakkaista haluavat tässä ajassa hankkia nimenomaan suomalaisten yritysten tuotteita. Se on todella ilahduttavaa, sillä jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa siihen, miten Suomella ja suomalaisilla yrityksillä menee”, Wendelin sanoo.

Hän muistuttaa, että sillä on iso merkitys, ostaako kuluttaja puseron kansainvälisestä verkkokaupasta vai suomalaiselta brändiltä. Vähintään 80 prosenttia tuotteen hinnasta jää Suomeen muun muassa veroina ja palkkoina, jos valitsee suomalaisen brändin tuotteen suomalaisesta kaupasta.

Joulumyynti on yrityksille tärkeä

”Joulumyynti on etenkin kuluttajapuolen yrityksille erittäin merkittävä sesonki, ja toivomme, että kampanja innostaa pohtimaan, voisiko pukinkonttiin hankkia suomalaisia pehmeitä paketteja” Wendelin kertoo.

Lahjaideoita löytyy esimerkiksi Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Fab-lehden sivuilta. Osana kampanjaa voi myös laittaa hyvän kiertämään sosiaalisessa mediassa ja suositella haluamansa suomalaisyrityksen tuotteita joululahjaksi.

Fakta: Tekstiili- ja muotiala Suomessa

  • 4,4 mrd€ liikevaihtoa
  • 3400 yritystä
  • 22 000 henkilöä töissä
    (sis. valmistus ja valmistuttaminen, tukkukauppa, vähittäiskauppa ja tekstiilihuolto)

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Tekstiili & Muoti ry
Suomen Tekstiili & Muoti ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki

http://www.stjm.fi

Tekstiilit ovat mukana meidän jokaisen arjessa, jokaisessa päivässä. Suomen Tekstiili & Muoti ry on työmarkkina-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Jäsenyrityksemme tuottavat muun muassa vaatteita ja asusteita, sisustustekstiilejä, sairaalatekstiilejä ja kuitukankaita. Me edistämme tekstiili- ja muotialan mahdollisuuksia kasvaa, menestyä ja kansainvälistyä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Tekstiili & Muoti ry

Tekstiili- ja muotialan yritykset: Koronatilanne heikentänyt lähikuukausien näkymiä, mutta tulevaisuuteen suunnitellaan investointeja5.3.2021 08:30:00 EET | Tiedote

Tekstiili- ja muotialan yritysten tilanne on heikentynyt viime syksystä. Yrityksissä kuitenkin suhtaudutaan tulevaisuuteen ilmeisen toiveikkaasti, sillä peräti 90 prosenttia yrityksistä suunnittelee investointeja seuraavien 3–5 vuoden aikana. On Suomen etu edistää tekstiilialan investointeja, sillä ne tuovat kaivattua taloudellista kasvua ja samalla vievät eteenpäin digitalisaatiota, hiilineutraalisuutta ja kiertotaloutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme