Asuntomessut

Elämyksellisimmät saunat Asuntomessuilla Lohjalla on valittu

Jaa
Sauna from Finland palkitsi jälleen Asuntomessujen kolme elämyksellisintä saunaa, joissa on otettu innovatiivisesti huomioon koko moniaistinen saunapolku. Palkinnot menivät taloille Joutsela, Pyörre sekä Lohjan Saarenta. Kunniamaininnan sai TA-Asumisoikeus Oy:n kohteen, Sahapihan huipun, yhteissauna.
Joutselan sauna
Joutselan sauna

Sauna from Finland ry on suomalainen asiantuntijayhdistys ja sauna-alan yritysverkosto. Se on määritellyt saunomisen ydinarvoiksi aitouden, moniaistisuuden, läsnäolon ja rentoutumisen, hyvinvoinnin ja terveyden, kontrastin, puhtauden, turvallisuuden sekä vastuullisuuden. Näiden ydinarvojen pohjalta yhdistyksen edustajat tutustuivat Asuntomessutalojen tämänvuotisiin saunoihin Lohjalla.

Elämyksellisimmissä saunoissa oli mietitty mitä tapahtuu ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen. Myös vastuullisuus ja arjesta irrottautuminen korostuu.

”Palkituissa kohteissa kaikki tilat on mietitty ja suunniteltu kauniiksi kokonaisuudeksi, joiden läpi saunapolku on miellyttävä ja helppo kulkea” toteaa Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju.

Sauna from Finlandin valinnat perusteluineen:

1) Talo 10 Joutsela

Jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty. Upeassa ja laadukkaassa saunakokonaisuudessa on läsnä kaikki saunaelämyksen ydinarvot. Erityisesti vastuullisuuden arvo korostuu saunomisen saavutettavuudessa ja esteettömyydessä, joihin on paneuduttu jo suunnitteluvaiheessa. Toteutus on täynnä toimivia ratkaisuja patiota myöten. Saunan ja pesutilojen tummanpuhuva sisustus sekä laadukkaat materiaalit ovat tyylikäs ja loppuun asti mietitty kokonaisuus. Saunan kahdesta isosta ikkunasta on näkymä järvelle ja luontoon.

2) Talo 7 Pyörre

Persoonallinen ja ylellinen kohde, jonka esteetön toteutus tekee kulkemisen eri tilojen välillä helpoksi. Vaalean sisutuksen ansiosta pesu- ja kylpytilat ovat tyylikkäät ja valoisat. Vesikalusteiden kultainen väri tuo luksusta pesu- ja kylpytiloihin. Saunan sisustus on toteutettu persoonallisella ja yksinkertaisen tyylikkäällä tavalla. Rantatuolit korvaavat perinteiset lauteet. Pesutilassa ja saunassa käytetyt lasiliukuovet tuovat valoa tilaan ja lisäävät käyttömukavuutta. Kaarevalla terassilla on runsaasti tilaa vilvoitteluun ja rentoon oleskeluun. Terassin näkymä avautuu esteettömästi kohti järveä ja luontoa.

3) Talo 5 Lohjan Saarenta

Kaunis ja harmoninen kokonaisuus vahvistaa läsnäoloa. Kylpy- ja saunatilat on rakennettu omaksi kokonaisuudeksi talon päätyyn, josta on esteetön kulku terassille. Saunan ja kylpytilojen sisustus on yksinkertaisen tyylikäs. Saunan L-muotoiset lauteet on tehty leveästä laudasta, jossa istuinosan alapuoli on jätetty avoimeksi. Lauteilla on tilaa kerralla useammalle saunojalle. Lauderatkaisu mahdollistaa myös makoilun alalauteen miedommassa lämmössä. Pieni vaakapanelointi tekee tilasta harmonisen. Vilvoittelemaan saunasta pääsee kätevästi patiolle tai lasitetulle terassille.

Kunniamaininta TA-Asumisoikeus Oy / Sahapihan huippu

Tilavaan yhteissaunaan mahtuu kerralla saunomaan useampikin henkilö. Saunasta on upea näkymä Lohjanjärvelle. Saunan ja pesutilojen suunnittelussa on otettu huomioon sekä turvallisuus että esteettömyys. Saunan lauteiden rungot ovat ruostumatonta terästä, joka takaa pidemmän käyttöiän ja helpon puhtaanapidon lauteille. Lauteiden kippirakenne helpottaa saunan siivousta ja mahdollistaa lauteiden nopeamman kuivumisen. Upea kattoterassi kutsuu vilvoittelemaan saunan jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Carita Harju, toiminnanjohtaja, Sauna from Finland,
carita@saunafromfinland.fi, puh. 040 566 2481

Kuvat

Joutselan sauna
Joutselan sauna
Lataa
Pyörteen sauna
Pyörteen sauna
Lataa
Lohjan Saarennan sauna
Lohjan Saarennan sauna
Lataa
Sahapihan huipun sauna
Sahapihan huipun sauna
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Suomen Asuntomessut yhteistyöhön Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa1.3.2023 11:25:49 EET | Tiedote

Suomen Asuntomessut ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteisenä tavoitteena on nostaa laadukkaan suunnitteluosaamisen ja asuntorakentamisen arvostusta Suomen asuntomarkkinoilla. Ensimmäisellä yhteisesti toteutetulle kurssilla opiskelijat loivat raikkaita ratkaisuja näyttelyarkkitehtuuriin, joita tullaan näkemään ja kokemaan messutapahtumissa tulevina vuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme