Espoon kaupunki - Esbo stad

Eleverna i Esbo studerade kreativ programmering

Dela

I skolorna och gymnasierna i Esbo har man som en del av undervisningen testat digitala innehåll och programmerbara verktyg i en lärmiljö på webben. Försökets innehåll utnyttjades på en kurs i programmering och elektronik samt inom fysik och kemi, handarbete, bildkonst och musik våren och hösten 2020. I försöket deltog 17 lärare och 500 elever.

Av elevernas och studerandenas respons framkom att de tycker att de kommer att ha nytta av ämnet i framtiden. (Foto: Esbo stad)
Av elevernas och studerandenas respons framkom att de tycker att de kommer att ha nytta av ämnet i framtiden. (Foto: Esbo stad)

Lärarna fick möjlighet att testa en ny inlärningsmiljö Mehackit och nya verktyg i sin undervisning för att hitta nya sätt att lära programmering.

Syftet med försöket var att testa en ny lösning för webbinlärning inom kreativ programmering, att utveckla undervisningsmetoderna och att få en uppfattning om vad lösningen skulle kräva om den togs i kontinuerligt bruk i undervisningen.

Lärarna ansåg att det öppna materialet i Mehackits inlärningsmiljö på webben är direkt användbart och rekommenderar materialet också för andra lärare. Av eleverna förutsätts dock grundläggande IT-färdigheter för att de ska kunna utnyttja materialet. Dessutom behövs goda anvisningar och handledning som stöd för studierna.

Av elevernas och studerandenas respons framkom att de tycker att de kommer att ha nytta av ämnet i framtiden. De tyckte också att det i fortsättningen borde ordnas fler undervisningshelheter av det här slaget. Försöket gav dem erfarenheter och framgångar i programmering. De fick bekanta sig med modern teknik och olika apparater och program.

Samarbetspartnern i försöket var Mehackit Oy.

Försöket ingick i Esbo stads digitala agenda. Med försöken vill man utveckla stadens tjänster med hjälp av digitala lösningar och ny teknik.

Nyckelord

Kontakter

planerare Minna Kukkonen, Esbo stads bildningssektor, tfn 043 824 6220, minna.a.kukkonen@esbo.fi

utvecklingschef Valia Wistuba, Esbo stads serviceutvecklingsenhet, tfn 043 825 2905, valia.wistuba@esbo.fi 

Bilder

Av elevernas och studerandenas respons framkom att de tycker att de kommer att ha nytta av ämnet i framtiden. (Foto: Esbo stad)
Av elevernas och studerandenas respons framkom att de tycker att de kommer att ha nytta av ämnet i framtiden. (Foto: Esbo stad)
Ladda ned bild

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

Ämmässuolle suunniteltavan tuulivoimalan kaavoitus on käynnistynyt 27.1.2021 10:33:45 EETTiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY valmistelee tuulivoimalan rakentamista Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen Espooseen. HSY on hakenut Ämmässuon alueelle asemakaavamuutosta, joka mahdollistaisi tuulivoimalan rakentamisen. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus on käynnistänyt tuulivoimalahankkeen kaavoitusprosessin, jonka arvioidaan kestävän noin kaksi vuotta. Espoolaisilla on mahdollisuus ottaa kantaa kaavamuutokseen helmikuussa, kun se tulee ensimmäisen kerran nähtäville.

Palvelutalo Hopeakuussa uusia koronavirustartuntoja25.1.2021 18:46:32 EETTiedote

Tiedotimme 15.1.2021 Palvelutalo Hopeakuussa ilmenneistä koronavirustartunnoista. Tuolloin koronavirustartunta oli ilmennyt yhdeksällä asukkaalla ja seitsemällä työntekijällä. Hoivakodissa tehdyissä seurantatesteissä on ilmennyt uusia tartuntoja. Tartuntoja on ilmennyt kahdessa ryhmäkodissa. Tämän hetkisten tietojen mukaan ei ole syytä epäillä koronavirusmuunnoksen mahdollisuutta. Tällä hetkellä koronavirustautitapauksia on todettu yhteensä 20:llä asukkaalla, joista viisi sairastunutta on menehtynyt. Koronavirustartuntoja on ilmennyt yhteensä yhdellätoista työntekijällä. -Esitämme osanottomme menehtyneiden asukkaiden omaisille ja läheisille, Palvelutalo Hopeakuusta vastaavan Espoon Eläkekotisäätiön toiminnanjohtaja Irene Valo ja Espoon kaupungin vanhuspalvelujen johtaja Matti Lyytikäinen sanovat. Tartunnan saaneet asukkaat on eristetty muista asukkaista ja tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen. Lisäksi hoivakodissa altistuneet henkilöt on määrätty karanteeniin

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum