FolkhälsanFolkhälsan

Elin Qvist on Suomen Lucia-neito 2018

Jaa

Suomen Lucia-neito on valittu! Hän on 19-vuotias Kauniaisista kotoisin oleva Elin Qvist.

Kuva: Folkhälsan/Askar Ibragimov
Kuva: Folkhälsan/Askar Ibragimov

- Tämä tuntuu aivan uskomattomalta, sanoo Elin Qvist, Suomen Lucia-neito 2018. En ole vielä ehtinyt sulattaa tätä. En koskaan uskonut, että juuri minut valittaisiin, koska tänä vuonna mukana on ollut niin monta ihanaa Lucia-ehdokasta. Kaikki olisivat olleet täydellisiä Lucia-neidoksi. Olen erittäin nöyrä sen edessä, että saan tänä vuonna astua tähän rooliin.

Kaikki Lucia-ehdokkaat ovat tärkeitä

Folkhälsan kiittää lämpimästi kaikkia Lucia-äänestyksessä mukana ollutta kymmentä ehdokasta!

- Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suuren panoksen keräykseen. Vuosittain noin viidesosa kokonaistuotosta kertyy äänestyksestä, kertoo viestintäjohtaja Camilla Westerlund. Te olette tehneet hienoa työtä, ja monet lapsiperheet saavat tukea ja apua teidän avullanne raskaaseen arkeensa.

Elin Qvist opiskelee ensimmäistä vuotta Svenska Handelshögskolanissa Helsingissä, ja sen lisäksi hän toimii silloin tällöin sijaisopettajana Granhultin peruskoulussa Kauniaisissa.

Elin Qvist arvostaa Lucia-keräystä todella paljon, ja hänen mielestään keräyskohde on valittu hyvin.

- Muiden auttaminen on keskeinen ajatus Lucia-neidon toiminnassa, kertoo Suomen Lucia-neito 2018 Elin Qvist. Jo pikkutyttönä haaveilin pääseväni jonakin päivänä mukaan Lucia-joukkoon. Eikä vain niin, että pääsisin laulamaan uskomattoman kauniita lauluja, levittämään valoa tummiin joulukuisiin päiviin ja osallistumaan Lucia-tehtävästä kumpuavaan yhteisöllisyyteen – vaan haaveilin myös olevani Lucia-neito, joka ojentaa kätensä apua tarvitseville. Niille, joilla ei ole ketään. Niille, jotka kokevat olevansa unohdettuja. Niille, jotka elävät surun ja murheen keskellä. Haluan olla heidän valonsa tänä talvena ja löytää heille lämpöä ja läheisyyttä.    

Keräyksen keulakuva

Lucia-neito on Lucia-keräyksen keulakuva, ja hän tekee yhdessä seurueensa ja Lucia-kuoron kanssa joulu-tammikuun aikana lähes 100 vierailukäyntiä sairaaloissa, vanhainkodeissa ja juhlatilaisuuksissa. Lucia-neito on valon ja ilon lähettiläs, mutta hän myös muistuttaa, että voimme auttaa vaikeuksissa olevia kanssaihmisiämme.

Lucia-keräyksen tuotto ohjataan vuosina 2014-2018 apua tarvitsevien lapsiperheiden tukemiseen. Lucia-keräys teki vuonna 2017 uuden ennätyksenä tuottojen ollessa 164 000 euroa. Tämän vuoden keräys kestää 31.1.2019 asti. Voit lukea keräyksestä tarkemmin osoitteessa www.folkhalsan.fi/lucia. 

Lapsiperheillä voi olla vaikeaa monista eri syistä johtuen. Esimerkiksi köyhyys, sairaudet tai lähellä olevan tuen puute lisäävät monen perheen osalta uupumisen riskiä. Silloin ei aina jakseta hoitaa omaa vanhemmuuttaan, vaikka tahtoa ja kykyä hyvään vanhemmuuteen olisikin. Osallistu keräykseen osoitteessa www.lucia.fi

Lucia-neidolla ja hänen seurueellaan on tiivis ohjelma joulukuussa

Elin Qvist kruunataan Suomen Lucia-neidoksi Helsingin tuomiokirkossa torstaina 13.12. kello 17.  Hänet kruunaa emeritusprofessori Sixten Korkman. Sen jälkeen Lucia-kulkue matkaa läpi Helsingin keskustan.

Voit myös nähdä ja kuulla Lucian ja Lucia-kuoron Helsingin Keskuskadulla pidettävillä Lucia-markkinoilla lauantaina 8.12. kello 11-13. Samalla voit halutessasi ostaa hienoja olkitöitä, hyvää ruokaa sekä herkullisia leivonnaisia.

Lucialle on varattu jo lähes 100 vierailukäyntiä muun muassa sairaaloihin, vanhainkoteihin, Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön luokse sekä eduskuntaan.

Folkhälsan valitsee Suomen Lucia-neidon yhteistyössä Hufvudstadsbladetin ja Svenska Ylen kanssa.

- Lue lisää Suomen Luciasta  www.folkhalsan.fi/lucia

- Osallistu keräykseen osoitteessa www.lucia.fi

- Tykkää Suomen Luciasta Facebookissa facebook.com/finlandslucia

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Camilla Westerlund
viestintäjohtaja
puh. 050 374 8239

Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen lucia@folkhälsan.fi

Kuvat

Kuva: Folkhälsan/Askar Ibragimov
Kuva: Folkhälsan/Askar Ibragimov
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Folkhälsan
Folkhälsan
Topeliuksenkatu 20
00250 Helsinki

09 315 000http://www.folkhalsan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Folkhälsan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme