Maahanmuuttovirasto

Elina Immonen aloittaa Maahanmuuttoviraston uutena apulaispäällikkönä

Jaa

Maahanmuuttovirasto on nimittänyt uudeksi apulaispäälliköksi yhteiskuntatieteiden ja oikeustieteen maisteri Elina Immosen. Hän aloittaa virassa 15.9.2021. Virka on määräaikainen, ja se täytetään 31.7.2026 asti.

Immonen työskentelee tällä hetkellä liikenne- ja viestintäministeriössä turvallisuusyksikön johtajana. Aiemmin Immonen on työskennellyt myös muun muassa sisäministeriössä johtavana asiantuntijana maahanmuutto-osastolla ja erilaisissa muissa asiantuntijatehtävissä.

– Olen työskennellyt suurimman osan työurastani maahanmuuttoasioiden parissa, ja odotankin innolla paluuta näiden kysymysten pariin. Maahanmuuttovirasto tekee koko yhteiskunnan kannalta äärimmäisen tärkeää työtä ja sen prosessien sujuvuus vaikuttaa laajasti elinkeinoelämään ja koko yhteiskuntaan. On tärkeää, että saamme kehitettyä lupaprosessia pikaisella aikataululla ja siirrettyä nykyisenkaltaiset jonot historiaan, Immonen sanoo.

Apulaispäällikkö johtaa viraston johdon tuen toimintoja sekä toimii esihenkilönä mahdollistajapalvelujen yksiköiden johtajille. Apulaispäällikkö toimii myös ylijohtajan sijaisena.

Oleskelulupien käsittelyn sujuvoittaminen keskeinen tavoite

Apulaispäällikön tehtävänä on kehittää viraston strategiatyötä ja johtoryhmätyöskentelyä sekä tukea ylijohtajaa viraston tuloksellisen toiminnan johtamisessa.

Maahanmuuttoviraston toiminnan kehittämisessä korostuu nyt erityisesti automaation merkitys ja siihen liittyvien uudistusten läpivieminen. Viraston keskeisenä tavoitteena on saavuttaa yhden kuukauden käsittelyaika työperusteisissa oleskeluluvissa vuoteen 2023 mennessä sekä kahden viikon käsittelyaika erityisasiantuntijoiden, startup-yrittäjien ja heidän perheenjäsentensä luvissa vuoden 2021 aikana.

Apulaispäällikkö johtaa myös esimerkiksi viraston valmiussuunnittelua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maahanmuuttoviraston viestintä, s-posti: media@migri.fi, p. 0295 433 037

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme