Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi Espoon kotouttamisohjelman 2022–2025

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi omalta osaltaan Espoon kotouttamisohjelman 2022–2025. Ohjelma etenee valtuuston käsittelyyn.

Espoossa oli vuoden 2022 alussa noin 60 000 vieraskielistä asukasta. Vuonna 2021 päättyneellä valtuustokaudella vieraskielisten espoolaisten asukasmäärä kasvoi vuodessa keskimäärin yli 3 600 hengellä.  

Espoo-tarinassa valtuusto on asettanut yhdeksi seitsemästä valtuustokauden tavoitteesta olla "Suomen paras kotouttaja".  Ohjelma ei pyri olemaan kaikenkattava suunnitelma kotoutumisesta tai sen tukemisesta Espoossa. Tarkoituksena on nostaa esiin keskeisiä kehityskulkuja ja linjata, miten valtuuston asettamaa kotouttamispolitiikan tavoitetta toteutetaan. 

Kotouttamisohjelman tärkeimpiä teemoja ovat: 
1.    Maahanmuuttajien lasten kasvatus ja koulutus. 
2.    Maahanmuuttajien työllisyys. 
3.    Maahanmuuttajanaisten kotoutuminen. 

Muut asiat 

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan. 

Jaosto kuuli selostukset seuraavista aiheista: 
•    Espoon korkean rakentamisen periaatteet  
•    Selostus rantaraitin hankkeista 

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo otti vaikuttavuuden kaupungin johtamisen välineeksi19.5.2022 13:26:40 EEST | Tiedote

Uudenlaista ajattelutapaa yhteiskehitettiin VTT:n kanssa. Kaupunkien täytyy huomioida päätöksenteossa taloudellisten raamien lisäksi myös paljon muita tekijöitä, jotka vaikuttavat sekä alueen yritysten elinvoimaan että ihmisten hyvinvointiin. Yhdessä VTT:n kanssa rakennettiin uudenlaista mallia, jossa johtaminen ei perustu vain talouslukuihin, vaan kokonaiskestävään ja nykyistä monipuolisempaan dataan.

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 12.5.202212.5.2022 20:02:31 EEST | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin Espoon kaupungin koordinoimaa Future Mentors -ohjelmaa, joka on osa Espoon kesäkuussa järjestämää Eurocities-vuosikonferenssia. Ohjelman tavoitteena on saada nuorten ääni paremmin kuuluviin kestävän kehityksen kysymyksissä. Lisäksi kuultiin esittely Vamos Espoon monipuolisesta palvelukokonaisuudesta ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme