Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti useista asuntorakentamisen kohteista

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto teki Finnoon metrokeskusalueen tulevaa asuntorakentamista koskevia päätöksiä:

  • Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa päätettiin tehdä kiinteistökaupan esisopimus, joka koskee yhteensä 16 400 kerrosneliömetrin rakennusoikeutta.
  • Asuntosäätiön suunnitteluvarauksia yhdestä tontista sekä toisesta alueesta päätettiin jatkaa. Finnoonkallion asemakaava-alueella sijaitsevalla tontilla on rakennusoikeutta 6 100 ja sen läheisellä, Suomenlahdentiehen rajoittuvalla alueella 9 300 kerrosneliömetriä. Asuntosäätiö suunnittelee molempiin kohteisiin valtion tukemaa asuntotuotantoa. Lisäehdoksi suunnitteluvarausten jatkolle asetettiin muun muassa, että Finnoon alueelle laadittu Design Finnoo -käsikirja tulisi pyrkiä ottamaan huomioon ohjeellisena kohteiden suunnittelussa ja rakentamisessa.

Lisäksi jaosto päätti jatkaa alueiden, kortteleiden ja tonttien varauksia Kaupunginkalliosta, Leppävaarasta, Olarista, Kaitaalta ja Henttaalta asuntorakentamisen suunnittelua varten sekä Mankkaalta huoltoaseman suunnittelua varten.

Sellon laajennuksen suunnitteluvaraukselle jatkoa, radan pohjoispuolen suunnittelu pöydälle

Leppävaarasta jaosto päätti jatkaa alueen varausta Kiinteistö Oy Kauppakeskus Sellolle pysäköinnin sekä liike- ja palvelutilojen laajennuksen suunnittelua varten.

Sen sijaan jaosto jätti pöydälle alueen varauksen jatkamisen, joka koskee Leppävaaran aseman seudun, radan pohjoispuolisen alueen suunnittelua. Varauksen jatkoa ovat hakeneet YIT Suomi Oy, Skanska Talonrakennus Oy, Skanska CDF Oy, Scandic Hotels Oy ja Sponda Oy.

Matinkylän lukiolle ja liikuntahallille vuokratontti

Jaosto päätti vuokrata Espoon kaupungin kokonaan omistamalle Kiinteistö Oy Matinkylän Lukiolle tontin, jolle on tarkoitus toteuttaa kaupungin investointiohjelman mukaisesti noin 11 200 kerrosneliömetrin suuruinen Matinkylän lukio ja liikuntahalli. Vuokra-aika on 30 vuotta.

Helpokorven datakeskushankkeen ehtoja täsmennettiin

Jaosto täsmensi Fortum Power and Heat Oy:lle datakeskushanketta varten myönnetyn varauksen ehtoja sekä täydensi varausta tontinluovutuksen periaatteilla.

Varausehdoissa edellytetään muun muassa, että suunnittelussa huomioidaan alueen viheryhteydet, ekologisen verkoston kannalta tärkeät luontoalueet ja virkistysarvot sekä latuverkosto ja yhteyden säilyminen Oittaan virkistysalueelle myös Kehä III:n suunnasta. Osana hankkeen valmistelua varauksensaaja ja kaupunki laativat yhteistyössä selvityksen ja toimenpidesuunnitelman datakeskuksen vaikutuksista osana Espoon tiekarttaa kohti energia- ja ilmastotoimien hiilineutraaliutta.

Varausehtoja täsmennettiin muun muassa seuraavasti:

  • Tontit voidaan luovuttaa vain datakeskushanketta varten.
  • Datakeskuksen tuottama hukkalämpö on hyödynnettävä kaukolämmityksessä tontinluovutusehdoissa tarkemmin määriteltävällä tavalla.
  • Datakeskuksen tulee osoittaa, että toiminnan tarvitsema sähköenergia on CO2-vapaata.

Varausalueella vireillä oleva Hepokorvenkallion asemakaavan kaavaehdotus on parhaillaan nähtävillä. Asemakaava on tarkoitus saada hyväksymiskäsittelyyn syksyn 2021 aikana.

***

Jaosto sai katsauksen työllisyystilanteesta ja työllisyyden kuntakokeilun käynnistymisestä.

***

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

De nya hållbarhetsberäkningarna för Esbo är fortfarande dystra och verkligheten är ännu dystrare – det finns inga förutsättningar för att godkänna lagarna om en vårdreform14.5.2021 12:35:48 EEST | Tiedote

”Vårdreformen framskrider i en coronadimma med skygglappar för ögonen”, säger Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä. ”Beredarna bryr sig inte om konsekvenserna för de växande städerna. Finansministeriets nya hållbarhetsberäkning är fortfarande oroväckande, även om den direkta nedskärningen i Esbo har minskat något. I verkligheten är situationen ännu dystrare: hållbarhetsberäkningen beaktar inte att ökningen av skattefinansieringen avtar och inte heller stadens kostnader för ändringen.”

Uudet painelaskelmat Espoolle edelleen synkkiä ja todellisuus vielä synkempi – sote-lakien hyväksymiselle ei ole edellytyksiä14.5.2021 12:34:34 EEST | Tiedote

”Sote-uudistuksen läpivientiä jatketaan koronasumussa ja laput silmillä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Vaikutuksista kasvaviin kaupunkeihin ei piitata. Valtionvarainministeriön uusi painelaskelma näyttää edelleen pahalta, vaikka Espoon suora leikkaus onkin vähän pienentynyt. Todellisuudessa tilanne on vielä synkempi: painelaskelma ei huomioi verorahoituksen kasvun hidastumista eikä kaupungille koituvia muutoskustannuksia.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme