Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto varasi Louhentorin päätepysäkkialueen asuinrakennusten suunnittelulle

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti varata SRV Yhtiöt Oyj:lle alueen asuinrakennusten suunnittelua ja toteuttamista varten Pohjois-Tapiolasta, Louhentorin alueelta. Alueella on entinen bussien päätepysäkkialue, joka ei enää ole käytössä eikä sille ole myöskään tulevaisuudessa tarvetta joukkoliikenteen käyttöön. Kyseessä on Grilli Toron säilytettävän rakennuksen pohjoispuolella sijaitseva Louhentien entinen bussien kääntöpaikka.

Jaosto lisäsi varausehtoihin, että Louhenpuistonpolulta täytyy säilyä läpikävelymahdollisuus Louhentielle.

Voimassa olevassa asemakaavassa Louhentorin alue on katuaukio ja tori, jolla on 200 kerrosneliömetriä liiketilarakennusoikeutta yhdessä kerroksessa. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi 14.3.2018 Louhentien ja Ukonvaajan kulmaan laaditun Pohjankulman asemakaavanmuutosehdotuksen, joka mahdollistaisi asuinrakennusten toteuttamisen purettavan toimistorakennuksen paikalle. Kaavamuutosta ei ole vielä käsitelty kaupunginhallituksessa.

SRV:n tarkoituksena on kehittää kiinteistölle ympäröivään kaupunkikuvaan soveltuva suunnitelma, joka mahdollistaa vapaarahoitteisen asuntotuotannon.

Keskolle vuokrataan liikerakennustontti Muuralasta

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata Kesko Oyj:lle tontin liikerakennushankkeen toteuttamista varten. Tontti sijaitsee Muuralassa, Mikkelän vieressä, Espoonväylän ja Kehä III:n kulmauksesta.

Tontille on tarkoitus toteuttaa noin 7 200 kerrosneliömetrin suuruinen liikerakennus Onninen Mega Express- ja K-Supermarket-myymälöille. Hankkeen rakennuslupasuunnittelu on käynnissä, ja rakennuslupa on tarkoitus jättää rakennusvalvontaan lähiaikoina. Keskon tavoitteena on aloittaa rakentaminen syksyllä 2021.

Leppävaaran aseman pohjoispuolen suunnittelu jäi pöydälle

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti yksimielisesti jättää uudestaan pöydälle alueen varauksen jatkamisen, joka koskee Leppävaaran aseman seudun, radan pohjoispuolisen alueen suunnittelua. Varauksen jatkoa ovat hakeneet YIT Suomi Oy, Skanska Talonrakennus Oy, Skanska CDF Oy, Scandic Hotels Oy ja Sponda Oy.

***

Jaosto päätti jatkaa metrokeskuskorttelin varausta Kivenlahdesta SRV Yhtiöt Oyj:lle ja Kojamo Oyj:lle liikekeskus- ja asuntohankkeiden suunnittelua varten 31.5.2022 saakka entisin ehdoin. Esityksestä poiketen jaosto päätti jatkaa edelleen ehtoa, että varausalueen asuntotuotannosta vähintään noin 50 % tulee olla yksittäisille kuluttajille myytäviä omistusasuntoja.

***

Jaosto päätti uusia Laaksolahden urheilupuistossa sijaitsevan sulkapallo- ja tennishallin maanvuokrasopimuksen Laaksolahden Tenniskeskus Oy:n kanssa 20 vuodeksi. Lisäksi jaosto jatkoi suunnitteluvarausta Espoon Moottoriradat ry:lle motocrossradan suunnittelua ja tarvittavien lupien hakemista varten sekä enduroradan sijoittamista varten Kolmperän-Kulmakorven alueelle 30.11.2021 saakka.

***

Jaosto kuuli selostuksen liikuntapaikkojen vuokraperiaatteista.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

De nya hållbarhetsberäkningarna för Esbo är fortfarande dystra och verkligheten är ännu dystrare – det finns inga förutsättningar för att godkänna lagarna om en vårdreform14.5.2021 12:35:48 EEST | Tiedote

”Vårdreformen framskrider i en coronadimma med skygglappar för ögonen”, säger Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä. ”Beredarna bryr sig inte om konsekvenserna för de växande städerna. Finansministeriets nya hållbarhetsberäkning är fortfarande oroväckande, även om den direkta nedskärningen i Esbo har minskat något. I verkligheten är situationen ännu dystrare: hållbarhetsberäkningen beaktar inte att ökningen av skattefinansieringen avtar och inte heller stadens kostnader för ändringen.”

Uudet painelaskelmat Espoolle edelleen synkkiä ja todellisuus vielä synkempi – sote-lakien hyväksymiselle ei ole edellytyksiä14.5.2021 12:34:34 EEST | Tiedote

”Sote-uudistuksen läpivientiä jatketaan koronasumussa ja laput silmillä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Vaikutuksista kasvaviin kaupunkeihin ei piitata. Valtionvarainministeriön uusi painelaskelma näyttää edelleen pahalta, vaikka Espoon suora leikkaus onkin vähän pienentynyt. Todellisuudessa tilanne on vielä synkempi: painelaskelma ei huomioi verorahoituksen kasvun hidastumista eikä kaupungille koituvia muutoskustannuksia.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme