Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätöksiä 6.6.2022

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti useiden tonttien vuokraamisesta ja myynnistä sekä suunnitteluvarausten jatkamisesta liikekeskus- ja asuntohankkeiden suunnittelua varten.

Laaksolahden urheilupuiston harjoitusjäähallin maanvuokrasopimus uusittiin

Jaosto päätti vuokrata Espoon Jääurheilun Tuki ry:lle Laaksolahden urheilupuistosta yhteensä noin 3 000 m2 suuruisen alueen. Vuokra-aika on 10 vuotta alkaen 28.7.2022.  

1.1.2023 alkaen vuokra on 15 490 euroa vuodessa. Vuokrasta peritään vain 10 % siltä ajalta, jona vuokralaisella on voimassa oleva kumppanuussopimus Espoon kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.  

Valtionperintönä saadun tontin myynnistä varoja lasten ja nuorten mielenterveystyöhön  

Jaosto päätti hyväksyä 27.10.2021 allekirjoitetun kauppakirjan, jolla Espoon kaupunki myy valtionperintönä saadun asuintontin KodikasKoti Espoo Oy:lle. Kauppahinta on 521 000 euroa.  

Kaupunki käyttää omaisuuden myynnistä saadut varat valtiokonttorin päätöksen mukaisesti lasten ja nuorten mielenterveys- ja käytöshäiriöiden varhaisempaan hoitamiseen kouluissa ja muissa lasten ja nuorten arkiympäristöissä. 

Keilaniemen suunnitteluvarauksia jatkettiin 

Jaosto päätti jatkaa sekä Keilalahdentien varrella sijaitsevaa toimistorakennushankkeen suunnitteluvarausta SRV Yhtiöt Oyj:lle että Keilaniemenrannan edustan vesialueelle kaavailtua hyvinvointikeskuksen suunnitteluvarausta Nordic Urban Oy:lle.  

Sen sijaan Keilaniemen Keilaranta 9:n kehittäminen ja Keilaranta 11:n tonttia ja em. tonttien edustan vesialuetta koskevan suunnitteluvarauksen jatkaminen jätettiin yksimielisesti pöydälle.

Muut asiat 

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan. 

Jaosto kuuli selostukset seuraavista aiheista: 

  • Keilaniemen ajankohtaiset asiat 
  • Vermon tapahtumapuisto 
  • Rantaraitin hankkeet 

Keilaniemen ajankohtaiset asiat kuultuaan jaosto antoi valmistelukehotuksen NCC:n Keilaniemen Laguunin vieressä olevan varauspäätöksen peruuttamiseksi. 

Esityslistat ja pöytäkirjat

Lisätietoja:

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston varapuheenjohtaja Henna Kajava,
hennakajava@gmail.com

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme