Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Elinkeinojaosto hyväksyi uudet kansainväliset linjaukset ja päätti jatkaa kahta tonttivarausta Jätkäsaaressa

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokouksessaan 12. syyskuuta hyväksyä Helsingin kansainvälisen toiminnan linjaukset vuosille 2022–2025. Lisäksi jaosto päätti jatkaa kahta tonttivarausta Jätkäsaaressa, joista toinen liittyy kelluvan uimalan rakentamiseen.

Svenskspråkig version  på denna länk.

Helsingin kaupunkistrategian mukaan Helsingin on oltava aktiivinen kansainvälinen toimija, joka kasvattaa kansainvälistä painoarvoaan. Kansainvälisen toiminnan linjausten 2022–2025 tarkoituksena on ohjata ja tukea strategian toteutusta.

Jaosto päätti myös jatkaa kahta tonttivarausta Jätkäsaaren Ahdinaltaan alueella. WasaGroup Oy:n varaus käsittää 16 550 kerrosneliömetrin rakennushankkeen, joka tulee sisältämään ravintola-, liike-, toimisto- ja huoneistohotellitiloja. Varausta jatketaan jatkosuunnittelua varten 31.12.2023 saakka.

Jaosto päätti jatkaa Bluet Oy Ltd:n varausta 31.12.2026 saakka, sillä alueen kaavoitus on vielä kesken ja alue voisi tulla rakentamiskelpoiseksi aikaisintaan vuosien 2028–2029 aikana. Hankkeen alustavien suunnitelmien mukaan alueelle rakennetaan esimerkiksi kelluva kahvila-ravintola, monitoimitiloja, pienkylpylä saunoineen, vierasvenelaituri sekä esiintymislava.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 31. lokakuuta 2022.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

*****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641
https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Eurooppalaiset kaupungit haluavat yhdessä edistää kestävää kasvua28.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Yhteistyö, ihmiskeskeisyys, kestävyys ja hyvä elämänlaatu ovat niitä yhteisiä arvoja, jotka ovat tehneet Euroopan suurkaupunkialueista merkittäviä globaalien haasteiden ratkaisijoita. Nämä periaatteet kiinnostavat myös monia ulkomaisia yhtiöitä, sijoittajia ja osaajia. Eurooppalaisista suurkaupunkialueista koostuva verkosto on aloittamassa nyt ainutlaatuista yhteistyötä, jonka tarkoituksena on turvata yhteisiä eurooppalaisia arvoja sekä tukea kestävää kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme