Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Elinkeinojaosto käsitteli elinkeinopolitiikan painopisteiden valmistelua ja jatkoi tonttivarausta urheiluhallihankkeelle Roihupellossa

Jaa

Painopisteiden valmistelusta kertovan tilannekatsauksen mukaan kärkeen on nousemassa muun muassa kansainvälisten osaajien, yritysten ja investointien saaminen Helsinkiin sekä sellaisen liiketoiminnan edistäminen, joka ratkaisee globaalisti merkityksellisiä ongelmia.

Länk till nyhet på svenska.

Helsingin kaupungin elinkeinojaosto käsitteli kokouksessaan 29.11. muun muassa tilannekatsausta kaupungin uusien elinkeinopolitiikan painopisteiden 2022–2025 valmistelusta. Painopisteiden tarkoituksena on tarkentaa uuden kaupunkistrategian elinkeinopolitiikkaa ohjaavia kirjauksia ja siten tukea niiden toimeenpanoa.

Luonnos käsittää yhteensä seitsemän elinkeinopolitiikan tavoitetta, joihin kuuluvat muun muassa kansainvälisten osaajien houkutteleminen Helsinkiin, sellaisen liiketoiminnan edistäminen, joka ratkaisee globaalisti merkityksellisiä ongelmia, sekä ydinkeskustan elinvoiman vahvistuminen. Valmistelutyötä koordinoidaan Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osastolla ja siihen osallistuvat kaupungin toimialat sekä kaupunkikonserniin kuuluvista yhtiöstä erityisesti Helsinki Partners, Forum Virium Helsinki ja Helsingin kaupunkitilat Oy. Valmistelutyötä jatketaan joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022.

Elinkeinojaosto merkitsi katsauksen tiedoksi.

Elinkeinojaosto päätti myös jatkaa kahden urheiluhallin tonttivarausta Roihupellossa WasaGroup Oy:lle. WasaGroup Oy on tehnyt alustavan suunnitelman kahden jääurheilu- ja palloilulajien, leikkimaailman sekä näiden oheispalveluja tarjoavien hallirakennusten ja yhden hotellirakennuksen toteuttamisesta. Tonttien vuokra-aika on 30 vuotta ja varaus on voimassa 31.12.2022 saakka.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto käsitteli myös kaupungin innovaatiorahaston asioita. Jaosto päätti myöntää käynnissä oleville hankkeille rahastosta aikaisemmin sidottua rahoitusta yhteensä enintään 3 671 493 euron edestä käytettäväksi vuonna 2022. Lisäksi jaosto päätti siirtää käynnissä olevien hankkeiden käyttämättä jäävää määrärahaa yhteensä enintään 1 820 132 euroa käytettäväksi tulevina vuosina, koska monen hankkeen osalta muun muassa koronatilanne on aiheuttanut viiveitä tai muutoksia hankkeiden toteutustapaan.

Lisäksi elinkeinojaosto päätti tulevista kokousajoista. Jaosto kokoontuu keväällä 2022: 7.2., 14.3., 11.4., 9.5. ja 13.6.

Kaikki kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 7. helmikuuta 2022.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

*****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa matalariskisten tilojen rajoituksiin asteittaisia kevennyksiä – kuormitus sosiaali- ja terveydenhuollossa yhä korkealla tasolla25.1.2022 15:00:00 EET | Tiedote

Koronaviruspandemian aiheuttama kuormitus pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on pysynyt edelleen korkealla tasolla ja kiireetöntä toimintaa on jouduttu ajamaan laajasti alas. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kuormituksen nousu on kuitenkin pysähtynyt ja kääntynyt pääkaupunkiseudulla laskuun. Tartuntojen korkealla pysyttelevä taso tai tartuntojen lisääntyminen ylikuormittaa sosiaali- ja terveyspalveluja merkittävästi. Voimassa olevat tiukat rajoitukset ovat estäneet aikuisten välisiä pitkäkestoisia kontakteja ja siten todennäköisesti hidastaneet koronataudin leviämistä sekä turvanneet sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme