Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Elinkeinojaosto käsitteli hotellien tonttivarauksia sekä täydennysrakentamishankeen varausta

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto käsitteli kokouksessaan maanantaina 23.3. muun muassa tonttivarauksia. Salmisaaressa varattiin alue kelluvalle hotelille ja keskustassa jatkettiin varausta täydennysrakentamiselle. Myös Jätkäsaareen suunnitellun kylpylähotellin tontinvarausta jatkettiin.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto varasi alueen Salmisaaresta Kelluva Kehitysyhtiö Flotel Oy:lle hotellihankkeen toteutusedellytysten jatkosuunnittelua varten.

Flotelin tarkoitus on luoda kaupunkiin uusi hotellikokonaisuus palvelemaan turisteja, liikematkailijoita ja kuluttaja-asiakkaita. Kelluvaan hotelliin kuuluisi meripaviljonki, jossa olisi myös kongressi-, kokous-, saunatilat ja pienet spa-altaat. Maa-alueelle sijoittuisi kahvila-ravintola, jossa toimisi myös venesatamaa palvelevia toimintoja sekä hotellin vastaanotto.

Alueen ympärille suunnitellaan kelluvaa aallonvaimenninta, joka suojaa hankealuetta aalloilta. Aallonvaimentimen käyttöä myös kevyenliikenteenväylänä tutkitaan. Aallonvaimentimen kustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa. Varausalueen suuruus on noin 45 000 m² ja varaus on voimassa 31.12.2021 saakka.

Keskustassa jatketiin varaus täydennysrakentamiselle

Elielinaukion varausta toimitilarakentamiselle jatkettiin 31.12.2023 saakka. Varauksensaajina ovat Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, OP-Vuokratuotto erikoissijoitusrahasto, VR-Yhtymä Oy, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, Exilion Real Estate I Ky ja Evata Partners Oy.

Varausaikana on tarkoitus tutkia alueen kehityspotentiaalia sekä esittää ehdotus siitä, miten varausaluetta voisi kehittää ja täydentää rakentamisella. Varausaikana on tarkoitus järjestää arkkitehtuurikilpailu, jonka tulosten pohjalta laadittaisiin alueelle asemakaavamuutos.

Varauksensaajan on selvitettävä yhteistyössä kaupungin ja HSL:n kanssa Elielin bussiterminaalin lopettamisen edellytykset tai terminaalitoimintojen uudelleenjärjestely ja kustannusvaikutukset. Lisäksi alueen suunnittelussa on pyrittävä täyttämään Hiilineutraali Helsinki 2035-toimenpideohjelman asettamat tavoitteet.

Kaikki elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Elinkeinojaoston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.


Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 20. huhtikuuta 2020.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PRESS INVITATION / MEDIAKUTSU: Mayor’s coronavirus situation info in English on 31. March at 5:30 pm / Pormestarin info koronavirustilanteesta 31.3. kello 17.30 englanniksi30.3.2020 15:53:15 EESTTiedote

Mayor Vapaavuori's info will cover the current coronavirus situation and responses in Helsinki. The live stream will be in English. / Pormestari Jan Vapaavuori kertoo suorassa lähetyksessä 31. maaliskuuta kello 17.30 ajankohtaista tietoa liittyen koronavirustilanteeseen Helsingissä. Lähetys toteutetaan englanninkielisenä.

MEDIAKUTSU: Pormestarin infossa tietoa Helsingin kaupungin uusimmista päätöksistä koronavirustilanteeseen liittyen tänään kello 1727.3.2020 13:45:58 EETKutsu

Pormestarin info lähetetään suorana Helsinki-kanavalla kello 17 alkaen. Pormestari Jan Vapaavuori kertoo infossa muun muassa kaupungin yritysvuokralaisiin liittyvistä päätöksistä sekä muista uusista koronakriisiin liittyvistä päätöksistä. Lisäksi infossa ovat mukana ikääntyneille kohdennetun Helsinki-avun edustajina palvelun johtaja Tiina Hörkkö ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki. Palvelu on juuri saatu käynnistettyä ja myös ensimmäiset yrityskumppanit vahvistettua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme