Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Elinkeinojaosto käsitteli kokouksessaan tonttivarauksia ja Helsingin brändilinjauksia

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto käsitteli kokouksessaan maanantaina 14.11.2022 kahta tonttivarausta ja Helsingin brändilinjauksia sekä päätti kevätkauden kokousajoista.

Svenskspråkig version på denna länk.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto jatkoi SRV Rakennus Oy:n Kalasatamassa osoitteessa Leonkatu 2 olevan tontin varausta 31.12.2023 saakka. Tontin pinta-ala on 1 876 m² ja rakennusoikeus on 12 000 kerrosneliömetriä. Varausta muutettiin siten, että tontille saa suunnitella hotellin sijaan vaihtoehtoisesti myös toimistorakennuksen.

Lisäksi jaosto päätti varata Ruoholahden Lepakonaukion ympäristöstä alueen Kiinteistö Oy Helsingin Lepakolle toimitilahankkeen kehittämistä ja toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Alueen pinta-ala on noin 1 200 m² ja kehittämisvaraus on voimassa 31.12.2024 saakka.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto merkitsi myös tiedoksi tilannekatsauksen Helsingin brändi- ja markkinointilinjausten päivitystyöstä. Helsingin historian ensimmäinen kaupunkiyhteinen brändikonsepti ja markkinointistrategiset linjaukset hyväksyttiin vuonna 2016, jonka jälkeen kaupunkiorganisaatio otti käyttöön yhtenäisen ilmeen. Tämän jälkeen brändin kehitystyötä on jatkettu ja esitelty tilannekatsauksina kaupunginhallituksen elinkeinojaostossa vuosina 2019 ja 2020.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokoontua kevätkaudella seuraavasti: 6.2., 27.2., 27.3., 15.5. ja 5.6.2023.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 8.12.2022.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

*****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641
https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajien hallitusohjelmatavoitteet: Kestävä tulevaisuus luodaan kaupungeissa8.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat haluavat toteuttaa tuloksekasta yhteistyötä tulevan hallituksen kanssa ja toimia yhdessä koko Suomen parhaaksi. C21-verkoston hallitusohjelmatavoitteissa painottuvat luottamus kaupunkeihin ja aito kumppanuus, huoli resurssien riittävyydestä maailmanluokan haasteiden ratkaisemiseen sekä ilmastonmuutoksen torjunta. Seuraavalla hallituskaudella tulee olla kaupunkien ja vaikuttavan kaupunkipolitiikan aika.

Helsingin kaupungin palveluissa varaudutaan mahdollisiin sähkökatkoihin7.12.2022 15:00:00 EET | Tiedote

Talven aikana sähkön tuotanto ja tuonti eivät välttämättä riitä kattamaan kulutusta Euroopassa ja Suomessakin voi tulla pulaa sähköstä. Tällaisessa tilanteessa sähkönkulutusta on rajoitettava ja myös sähkökatkot saattavat olla mahdollisia. Varautumisvelvoitteen mukaisesti kuntien on varmistettava tehtäviensä mahdollisimman hyvä hoitaminen myös häiriötilanteissa. Helsingin kaupungin palveluissa on varauduttu mahdollisten sähkökatkojen aiheuttamiin häiriöihin ja niiden vaikutuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme