Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Elinkeinojaosto varasi alueen Kampin metroaseman läheltä toimitilahankkeen kehittämistä varten

Jaa
Kampin metroaseman lähialueet ovat vetovoimaisia yritysten sijaintipaikkoina. Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto varasi toimitilahankkeen kehittämistä varten tällä hetkellä pysäköinti- ja katualueena olevan alueen Kampin Autotalokorttelin ja Eteläisen rautatiekadun välissä. Jaosto käsitteli myös muita tonttivarauksia ja tutustui kaupungin elinkeinopoliittisiin painopisteisiin liittyviin tilannekatsauksiin.

Svenskspråkig version på denna länk.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokouksessaan 6.2.2023 varata alueen Kiinteistö Oy Runskivuorelle toimitilahankkeen kehittämistä varten Kampissa. Kyseinen alue sijaitsee Autotalokorttelin ja Eteläisen rautatiekadun välissä. Noin 3 000 neliömetrin alue palvelee tällä hetkellä muun muassa Temppeliaukion kirkkoon suuntautuvan matkailuliikenteen pysäköintipaikkana, mutta kaupunki ryhtyy varausaikana etsimään korvaavia paikkoja tälle tarpeelle. Kiinteistö Oy Runskivuori tulee yhteistyössä kaupungin kanssa järjestämään varausalueelle arkkitehtuurikilpailun, jonka tavoitteena on Autotalokorttelin käytön tehostaminen ja alueen elävöittäminen.

Kehittämisvaraus on voimassa 31.12.2024 saakka. Kiinteistö Oy Runskivuori omistaa tällä hetkellä osan Autotalokorttelin tonteista. Kiinteistö Oy Runskivuori on kokonaan LähiTapiola-ryhmän omistama yhtiö.

Elinkeinojaosto käsitteli myös muita tonttivarauksia. Jaosto päätti jatkaa tontin varausta Kalasatamassa Kiinteistö Oy Castellum Helsinki Viitalle toimistohankkeen suunnittelua varten 31.12.2023 saakka. Jaosto päätti myös varata Jätkäsaaren rannassa olevan tontin ja sillä sijaitsevan vuonna 1924 rakennetun L3-makasiinirakennuksen Cobbleyard Real Estate Oy:lle 31.12.2024 saakka.

Jaosto päätti merkitä tiedoksi tilannekatsaukset Helsinki Partners Oy:n, Helsingin kaupunkitilat Oy:n ja Forum Virium Helsinki Oy:n toiminnan vaikutuksista kaupungin elinkeinopolitiikan painopisteiden toteutumiseen.

Kaikki kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 27. helmikuuta 2023. 

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

*****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641
https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ulkomaalaisomisteisten yritysten merkitys kasvussa Helsingin seudulla – muodostavat yli neljäsosan alueen kokonaisliikevaihdosta27.3.2023 11:01:33 EEST | Tiedote

Ulkomaalaisomisteisten yritysten taloudellinen painoarvo on huomattava, vaikka niiden määrä koko yrityskentästä on vain muutamia prosentteja. Vuonna 2021 neljäsosa Helsingin seudun yrityssektorin työvoimasta työskenteli ulkomaalaisomisteisissa yrityksissä. Koko Suomen ulkomaalaisomisteisista yrityksistä noin 41 prosenttia toimii Helsingissä ja noin 71 prosenttia Helsingin seudulla. Tiedot selviävät tuoreesta Helsingin kaupunginkanslian tutkimusjulkaisusta Ulkomaalaisomisteiset yritykset Helsingin seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme