EcoReal Oy

Elintarvikealan logistiikan päästöt alenivat murto-osaan

Jaa

Ravintola- ja elintarvikelogistiikan yritys HAVI Logistics sai päästönsä alenemaan lähes 80 prosenttia. Päästöt alenivat murto-osaan, kun yritys teki energiaremontin Vantaalla sijaitsevaan logistiikkakeskukseensa, luopui haitallisista kylmäaineista ja siirtyi käyttämään biopolttoaineita kuorma-autoissa.

Ravintola- ja elintarvikelogistiikan yritys HAVI Logistics pystyi pienentämään operatiivisten toimintojensa päästöjä jopa 78 prosenttia.

Päästöjen raju aleneminen syntyi jakelukeskuksen energiatehokkuutta parantamalla ja siirtymällä biopolttoaineineisiin jakeluautoissa.

”Yhtiö saavuttaa yhteensä 1400 hiilidioksiditonnin päästövähennyksen vuodessa. Tämä vastaa 8,8 miljoonaa henkilöautolla ajettua kilometriä eli 220 kierrosta maapallon ympäri”, kertoo EcoRealin teknologiajohtaja Antti Mäki.

Uudistusten myötä muun muassa HAVI Logisticsin kylmäainevuodot poistuvat, minkä ansiosta hiilidioksidin ekvivalenttipäästöt vähenevät entisestä noin 402,3 tonnista vuodessa noin 0,1 tonniin vuodessa. 

Kylmäainevuodoista aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt vähenivät, kun ilmastolle hyvin haitallisista kylmäaineista luovuttiin. Käyttöön on otettu hiilidioksidi, joka on luonnollinen kylmäaine. Aiemmin käytetyt kylmäaineet (R404A ja R407F) ovat erittäin voimakkaita kasvihuonekaasuja.

Lisäksi HAVI Logistics siirtyi käyttämään kuorma-autoissaan biopolttoaineita eli biokaasua ja biodieseliä. Tämä vähentää HAVI Logisticsin kuljetusten päästöjä vuositasolla jopa 83 prosenttia.

”Nyt tehtyjen investointien myötä HAVI otti jälleen merkittävän askeleen ympäristöystävällisempään suuntaan. Logistiikkatoimijana ymmärrämme vastuumme jatkuvan parantamisen kehässä. Haluamme näillä toimenpiteillä kertoa, että Suomessa on toimijoita, jotka aidosti miettivät kestävän kehityksen näkökulmasta omaa ja asiakkaidensa liiketoimintaa”, sanoo HAVI Logisticsin toimitusjohtaja Mikael Tuompo.

Energiatehokkuuden palveluyritys EcoReal Oy vastasi logistiikkakeskuksen kylmälaite- ja energiaremontin suunnittelusta, rakennuttamisesta ja valvonnasta.

"HAVI Logistics on hieno esimerkki siitä, kuinka hiilidioksidipäästöjä voidaan alentaa tuntuvasti ja nopeasti keinoilla, jotka ovat jo olemassa", Mäki sanoo.

Lisätietoja:

Antti Mäki
Teknologiajohtaja
EcoReal Oy
p. +358 40 7276681

Mikael Tuompo
Toimitusjohtaja
HAVI Logistics Oy
p. +358 400 864435

HAVI Logistics Oy tuottaa ravintola- ja elintarvikelogistiikan palveluja ja on erikoistunut lämpösäädeltyjen tuotteiden tilaus-toimitusketjun hallintaan. Jakelukeskuksessa on 3 eri lämpötila-aluetta; pakkas-, viileä- ja ns. kuivavarasto. Lisäksi jakelukeskuksessa on mahdollisuus erikoislämpötiloille esim. suklaalle.

EcoReal Oy on kiinteistö- ja rakennusalan kasvava asiantuntijayritys. Ydintavoitteemme on vähentää ilmastopäästöjä sekä varmistaa ihmisten terveelliset ja turvalliset olosuhteet. Toimintamme perustuu arvoihimme: vastuullisuus, luotettavuus ja tehokkuus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

EcoReal Oy
EcoReal Oy
Firdonkatu 2 T 84
00520 Helsinki

http://www.ecoreal.fi

EcoReal on kiinteistö- ja rakennusalan kasvava asiantuntijayritys. Ydintavoitteemme on vähentää ilmastopäästöjä sekä varmistaa ihmisten terveelliset ja turvalliset olosuhteet. Toimintamme perustuu arvoihimme: vastuullisuus, luotettavuus ja tehokkuus. 

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EcoReal Oy

Nimitysuutinen: Jukka Holopainen ylläpitopalveluiden johtajaksi2.4.2020 08:32:00 EESTTiedote

EcoReal kasvattaa kiinteistöjen teknisen manageerauksen palveluita ja on nimittänyt diplomi-insinööri Jukka Holopaisen johtamaan ylläpitopalveluita. Hän on toiminut aiemmin Lassila & Tikanojalla pääkaupunkiseudun kiinteistötekniikan aluejohtajana. Sitä ennen hän toimi muun muassa ISS Palveluissa ylläpitopalveluiden eri tehtävissä. ”Odotan, että saan kehittää yhdessä asiakkaiden kanssa kiinteistöjä viihtyisiksi, turvallisiksi ja energiatehokkaammiksi. Ylläpitopalvelut ovat tulleet tutuiksi jo aiemmin, mutta EcoRealin tarjonnan laajuus pääsi yllättämään minut. Energiatehokkuuden lisäksi EcoRealin vahvuus on vastuullisuus. Uudessa tehtävässä haluan tutustua kollegoihin ja asiakkaisiin sekä kehittää ylläpitopalveluita heidän kanssaan”, Holopainen sanoo. Kiinteistöjen tekninen manageeraus on kiinteistöjen jatkuvan ylläpidon ja rakennuttamisen johtamista. Tekninen manageri varmistaa, että kiinteistöä hoidetaan asianmukaisesti ja laadukkaasti. Tekninen manageeraus on tärkeä osa kiinteistöjen

Asiakkaat entistä tyytyväisempiä EcoRealin palveluihin24.1.2020 09:14:20 EETTiedote

EcoRealin asiakastyytyväisyyttä kuvaavan NPS-indeksin arvo nousi viime syksyn asiakastyytyväisyyskyselyssä luvusta 69 lukuun 74. NPS-indeksi kertoo, kuinka suurella todennäköisyydellä asiakkaat suosittelisivat EcoRealin palveluita. Arvoja, jotka ylittävät 40, pidetään yleisesti hyvinä. EcoRealin uusin tulos on siis huippuluokkaa. ”Olemme erittäin kiitollisia asiakkaillemme, jotka luottavat meihin ja joiden kanssa olemme saaneet tehdä mielenkiintoisia projekteja. Tästä on mukava lähteä rakentamaan uusia projekteja tämän vuoden aikana”, kertoo EcoRealin toimitusjohtaja Janne Rytkönen. Asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella asiakkaat olivat erityisen tyytyväisiä henkilöstömme ammattitaitoon, asiantuntemukseen ja palveluasenteeseen. EcoRealin kanssa tehdyt projektit koettiin hyödyllisiksi ja lisäarvoa tuottaviksi. EcoRealin palvelutarjontaa on laajennettu viime aikoina kiinteistöjen ympäristöluokituksiin (BREEAM In-Use) ja hiilijalanjäljen laskentaan. Myös teknisen manageerauksen palveluja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme