Schneider Electric

ELKO toimii ympäristön puolesta: Kalaverkoista tulee kytkimiä ja pistorasioita

Jaa
ELKO Plus Ocean Plastic -sarjaan kuuluu 19 tuotetta kytkimiä, pistorasioita ja kehyksiä. Tuotteet tunnistaa alakulmaan kaiverretusta Ocean Plastic -logosta.
ELKO Plus Ocean Plastic -sarjaan kuuluu 19 tuotetta kytkimiä, pistorasioita ja kehyksiä. Tuotteet tunnistaa alakulmaan kaiverretusta Ocean Plastic -logosta.
  • Sähkötarviketoimittaja ELKO on aloittanut ensimmäisenä toimijana maailmassa kierrätetyn meren muoviroskan hyödyntämisen pistorasioiden, kytkinten ja kehysten valmistuksessa.
  • ELKO Plus Ocean Plastic -tuotteissa pintamuovit on valmistettu vanhoista kalastusverkoista tehdystä kierrätysmuovista.
  • Ocean Plastic -sähkökalusteet ovat saatavilla mustina. Kalustuksen täydentämiseen sopivat ELKO Plus -sarjan mustat tuotteet.

Tiedote, 17.6.2022 – ELKO on ensimmäisenä toimijana alalla ryhtynyt valmistamaan sähkökomponentteja merten muoviroskasta.

– Yhtenä Pohjoismaiden johtavana toimittajana pidämme tärkeänä, että olemme ensimmäinen, joka valmistaa ympäristöystävällisempiä sähkökalusteita. Se on askel, joka toivottavasti johtaa siihen, että alalle tulee lisää vastuullisia tavarantoimittajia, sanoo tuotepäällikkö Eetu Mäkelä Schneider Electriciltä.

ELKO on toimittanut pistorasioita, valokytkimiä ja muita sähkötarvikkeita Pohjoismaissa yli 75 vuoden ajan. Tähän saakka kalusteiden näkyvät osat ovat koostuneet ns. neitsytmuovista, mutta nyt ELKO on aloittanut pistorasioiden, kytkinten ja kehysten valmistuksessa kierrätetyn meren muoviroskan hyödyntämisen. Lisäksi tuotepakkauksista on poistettu muovi ja liima.

Eetu Mäkelän mukaan asiakkaat huomioivat entistä paremmin tuotteiden alkuperän, ja vastuullisuus on tärkeä teema. ELKO on solminut yhteistyösopimuksen kansainvälisen materiaalitekniikkaan keskittyvän DSM:n kanssa, joka vastaa hylättyjen kalaverkkojen keräämisestä Intian ulkopuolisilla merialueilla. On arvioitu, että 640 000 tonnia kalaverkkoja jää joka vuosi maailman valtameriin, mikä on valtava ympäristöongelma.

– Emme missään nimessä väitä pelastavamme maailmaa tällä lanseerauksella, mutta jostakin on aloitettava. Siksi olemme aloittaneet valikoimalla tuotteita, jotka voidaan korvata kierrätetyllä muovilla tinkimättä paloturvallisuudesta ja muista sähkökomponenttien vaatimuksista.

Mäkelä korostaa, että ELKO ei rohkaise urakoitsijoita, sähköasentajia tai asunnonomistajia vaihtamaan olemassa olevia toimivia laitteita, sillä se lisää tarpeetonta jätettä.

– Toivomme, että ympäristöystävällinen vaihtoehto valittaisiin ennen kaikkea uudisrakentamisen, kunnostamisen ja peruskorjauksen yhteydessä.

Saatavilla mustana

Seinälle asennettavien sähkölaitteiden näkyvät osat korvataan meren muoviroskalla, tarkemmin sanottuna Akulon-kierrätysmuovilla, joka on valmistettu mereen hylätyistä kalaverkoista. Paloturvallisuuden ja tuotteiden laadun varmistamiseksi tuotteisiin lisätään myös lasikuitua ja muuta kierrätysmuovia.

Kierrätysmuovista valmistettu ELKO Plus Ocean Plastic -mallisto tulee urakoitsijoiden, sähköasentajien ja kuluttajien saataville mustana.

– Tavoitteemme on valmistaa tulevaisuudessa muitakin tuotteita valikoimaamme meren muoviroskasta. Tällä hetkellä käytetyistä kalaverkoista on mahdollista valmistaa sähkökomponentteja eri väreissä, mutta ei vielä kuitenkaan valkoisena, Mäkelä sanoo.

ELKO Plus Ocean Plastic -sarjan kytkimet, pistorasiat ja kehykset vastaavat väriltään mustaa ELKO Plus -sarjaa. Tuotteet erottaa Ocean Plastic -sarjan tuotteiden oikeaan alakulmaan kaiverretusta pienestä aaltomerkistä.

Lisätietoja:

Eetu Mäkelä, tuotepäällikkö

0504071404, eetu.makela@se.com

http://www.oceanplasticelko.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

ELKO Plus Ocean Plastic -sarjaan kuuluu 19 tuotetta kytkimiä, pistorasioita ja kehyksiä. Tuotteet tunnistaa alakulmaan kaiverretusta Ocean Plastic -logosta.
ELKO Plus Ocean Plastic -sarjaan kuuluu 19 tuotetta kytkimiä, pistorasioita ja kehyksiä. Tuotteet tunnistaa alakulmaan kaiverretusta Ocean Plastic -logosta.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Tunnustusta yhdenvertaisuudesta – Schneider Electric Equileapin sadan tasa-arvoisimman yrityksen listalla29.6.2022 09:30:00 EEST | Tiedote

Schneider Electric nousi 20. sijalle Equileapin kansainvälisessä 2022 Gender Equality -raportissa, jossa seurattiin sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista yrityksissä. Viidettä kertaa julkaistussa raportissa tarkasteltiin kansainvälisiä yrityksiä yhdeksällätoista mittarilla. Tiedote, 29.6.2022 – Schneider Electric on 20 parhaan yrityksen joukossa Equileapin viidennessä vuosittaisessa Gender Equality Global Report & Ranking -raportissa. Equileap listasi sata kansainvälistä yritystä, joissa sukupuolten tasa-arvo toteutuu parhaiten. Equileapin raportti tarjoaa kokonaiskatsauksen eri maiden ja liiketoiminta-alueiden tilanteeseen sukupuolten tasa-arvon saralla. Tasa-arvon toteutumista tarkasteltiin yhteensä 19 kriteerillä, kuten palkkatasa-arvo, naispuolisten työntekijöiden määrä yrityksessä ja mahdollisuus maksettuun vanhempainvapaaseen sekä käytössä olevat toimenpiteet ja toimintaohjeet häirinnän torjumiseksi. Equileapin arvioinnissa oli mukana 3 895 yritystä, jotka toimivat 23 maass

Kimmo Vehviläinen hankki kotiinsa hotellimukavuutta – piiloon lisätty äly tuo kiksejä arkeen28.6.2022 09:19:33 EEST | Tiedote

Valaistus on keskeinen tunnelmantekijä. Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisun avulla erilaisia tunnelmia luodaan yhtä nappia painamalla. Järjestelmän asentaminen käy helposti ja huomaamattomasti myös jälkiasennuksena. Automaattiset toiminnot luovat koteihin lisää viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja älykodin ohjaus toimii kätevällä älypuhelinsovelluksella. Tiedote, 28.6.2022 – Nehän on eri ihmisillä erilaisia. Esimerkiksi, että on lempinojatuoli ja lukuvalo. Siihen vielä vaikka takkatuli ja pikku pöydällä vieressä kuppi kuumaa kaakaota, maalailee Kimmo Vehviläinen mielikuvaa viihtyisästä kodin tunnelmasta. Vehviläisen kotiin on asennettu Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisuja, jotka sopivat viihtyisyyttä ja hyvää tunnelmaa arvostavalle perheelle. Kovimmalla kulutuksella ovat kylpyhuoneisiin asennetut liiketunnistimella toimivat valaisimet, joiden avulla valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti. – Tuntuu pieneltä jutulta, mutta on sellaista mieltä ylentävää arjen luksusta. Y

Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert 22.0 on entistä joustavampi ratkaisu ohjelmistokeskeiseen automaatioon21.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Uraauurtava ohjelmistokeskeinen automaatiojärjestelmä parantaa ratkaisevasti toiminnan tuottavuutta sekä investoinneista saatavaa hyötyä. Tiedote, 21.6.2022 – Energianhallinnan ja automaatioratkaisuiden suunnannäyttäjä Schneider Electric on lanseerannut EcoStruxure™ Automation Expert -järjestelmän version 22.0. Uuden version avulla seuraavan sukupolven automaatiovalmiuksia voidaan hyödyntää kappaletavara-automaatiossa, logistiikassa sekä veden ja jäteveden käsittelyssä entistä paremmin. EcoStruxure Automation Expert on maailman ensimmäinen avoin ohjelmistokeskeinen automaatiojärjestelmä, jonka käyttö on ennennäkemättömän joustavaa. Versiossa 22.0 järjestelmää on kehitetty entisestään parantamalla seuraavia ominaisuuksia: segmenttien komentojen ja energianhallintalaitteiden sisältökirjastoja laajennettu graafisen käyttöliittymän muutokset joustavaan koodinkehitykseen tietoturvaa parannettu entisestään Excel bulk-engineering -tuki DEXPI-liityntärajapinta PI&D-suunnitteluympäristöön laaje

Schneider Electricin uusilla EcoStruxure™-ratkaisuilla kohti kiinteistöjen hiilineutraaliutta20.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

EcoStruxure Building Operation 2022 helpottaa kiinteistöjen teknisten järjestelmien ja datan yhdistämistä sisäisesti ja ulkoisesti. Sen avulla kiinteistö voidaan myös integroida vaivattomasti uusiutuviin energianlähteisiin. SpaceLogic Insight -sensori kerää jäsenneltyä olosuhdedataa, mikä parantaa toiminnan tehokkuutta ja auttaa ympäristö- ja hyvinvointisertifikaattien hakemisessa. Tiedote, 20.6.2022 – Kestävän kehityksen, energianhallinnan ja automaation digitalisoinnin edelläkävijä Schneider Electric on lanseerannut kaksi uutta ratkaisua, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta, asumismukavuutta ja hiilineutraaliutta. EcoStruxure™ Building Operation 2022 on avoin ja helposti integroitava älykäs kiinteistönhallintajärjestelmä, ja SpaceLogic™ Insight -huonesensori mahdollistaa tilojen ja huoneiden käyttäjämääriin pohjautuvan olosuhteiden ohjaamisen ja valvonnan. EcoStruxure Building -ratkaisut tuovat asiakkaille jopa 40 %:n säästön1 energiankulutukseen, tehostavat tilojen käy

Schneider Electric -uutuus: TransferPacT-automaattiset syötönvaihtokytkimet maksimoivat sähkön saatavuuden16.6.2022 10:32:09 EEST | Tiedote

TransferPacT- automaattiset syötönvaihtolaitteet (Automatic Transfer Switching Equipment, ATSE) varmistavat häiriöttömän sähkönjakelun jatkuvuuden kaikissa kriittisissä kohteissa, joissa sähkön saanti on turvattava erilaisissa sähköverkon häiriötilanteissa. TransferPacT-vaihtokytkimet sisältävät kaikki automaattiselta vaihtokytkimeltä vaadittavat ominaisuudet yhdessä laitteessa ja ovat siten helppoja asentaa ja ottaa käyttöön. Modulaariset TransferPacT-vaihtokytkimet ovat etävalvontaan liitettäviä ja toiminnoiltaan helposti laajennettavia koko elinkaarensa aikana. Suomi, 16.6.2022 – Schneider Electric on julkaissut uudet TransferPacT™- automaattiset syötönvaihtokytkimet. Tuoteperheeseen kuuluu valikoima markkinoiden joustavammin skaalautuvia, suorituskyvyltään erinomaisia, älykkäitä ja kompaktin kokoisia automaattisia vaihtokytkimiä. TransferPacT on IEC-60947-6-1-standardin mukainen PC-luokan automaattinen syötönvaihtokytkin. Tuoteperhe kattaa virta-alueen 32 A –160 A verkkojännitteell

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme