Espoon kaupunki - Esbo stad

Elollista ja elotonta – Outi Häggin maalauksia Villa Elfvikin luontotalossa 15.3. – 1.5.2023

Jaa
Outi Hägg tutkii maalauksissaan luonnon kiertokulkua. Hän ei maalaa luontoa sellaisena kuin se on, vaan sisältään nousevia kuvia, joita ympäröivä luonto hänessä herättää. Valmis teos on hänelle arvoitus kuten elämä itse.

Näin taiteilija kuvaa työskentelyään: ”Minua kiinnostaa transformaatio, joka on läsnä luonnossa kaiken aikaa. Kuolema vapauttaa ja tekee tilaa uudelle. Samalla tavalla tavoin muodonmuutos toistuu kerta toisensa jälkeen maalausprosessissa. Maalatessani jotain virtaa lävitseni ja siirtyy kehollisen liikkeen kautta kuviin. Työskentely on pienten syntymien ja kuolemien sarja niin maalauksissa kuin itsessäni.”  

Näyttelyssä on esillä sekä öljy- että akryylimaalauksia. Teosten luonne määräytyy käytetyn maalausaineen myötä. Öljyväri yhdessä kylmävahan kanssa on työskentelytapana hidas, arvoituksellinen ja yllättävä.  Akryylimaalaus sallii puolestaan nopeat muutokset ja kokeilut. Tekniikat ilmaisevat taiteilijan mielenliikkeitä ja täydentävät siten hyvin toisiaan.

Outi Hägg on kasvatustieteen tohtori, tekstiilisuunnittelija ja muotoilija, jonka elämässä taide on aina ollut matkakumppani niin työssä kuin vapaa-ajalla. Hänen maalauksiaan on ollut viime vuosina esillä useissa näyttelyissä.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna maaliskuun loppuun ma-pe klo 9-15 ja su klo 10-16. Huhtikuussa alkaa kesäaika, jolloin aukioloajat ovat ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16. Luontotalo on avoinna myös pääsiäispyhinä ja vappupäivänä klo 10-16. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Outi Hägg, puh. 045 219 7424, haggouti@gmail.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme