Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

ELY-keskus antoi ajantasaistetun perustellun päätelmänsä Puutionsaaren tuulivoimahankkeen YVA-selostuksen täydennyksestä

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain (252/2017) mukaisen ajantasaistetun perustellun päätelmän Puutionsaaren tuulivoimahankkeen YVA-selostuksen täydennyksestä koskien tuulivoimahankkeen sähkönsiirtoa: Uusnivala-Puutionsaari-Rahkola-Hautakangas 400 kV voimajohto.

Ajantasaistettu perusteltu päätelmä on hankkeessa yhteysviranomaisena toimineen ELY-keskuksen kokoava lausunto, jossa otetaan kantaa tehtyjen arviointien riittävyyteen ja laatuun sekä hankkeen ympäristövaikutuksiin. Ajantasaistettu perusteltu päätelmä sisältää myös koosteen kaikista YVA-selostuksesta annetuista lausunnoista ja mielipiteistä.

Ajantasaistetussa perustellussa päätelmässään Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus toteaa, että laadittu YVA-selostuksen täydennys on laaja kokonaisuus, jossa hankkeen sähkönsiirron muutoksen vaikutukset on arvioitu kattavasti. YVA-selostuksen täydennyksessä on arvioitu YVA-lain vaatimalla tarkkuudella hankkeen ennakoitavissa olevat ja todennäköiset ympäristövaikutukset. Sähkönsiirron ei arvioida muodostavan merkittäviä ympäristövaikutuksia.

Toteutettava 400 kV voimajohto sijoittuu suurelta osin olemassa olevan voimajohdon rinnalle. Voimajohdon rakentaminen voimistaa jo olemassa olevasta voimajohdosta muodostuvia ympäristövaikutuksia, kuten pienentää metsäpinta-alaa ja muuttaa maisemaa. Kasvillisuudelle, eläimistölle ja linnustolle voimajohdon rakentamisesta arvioidaan muodostuvaan enintään vähäisiä ympäristövaikutuksia. Hankkeen muodostamia ympäristövaikutuksia voidaan edelleen lieventää toteuttamalla voimajohto YVA-selostuksen täydennyksessä esitettyjä toimenpiteitä noudattaen.

YVA-selostuksen täydennyksessä on käsitelty vain yhtä vaihtoehtoa sähkönsiirtoreitin osalta. Yhden vaihtoehdon käsittelyyn päätyminen on perusteltu kattavasti. Teknisesti muita mahdollisuuksia ei käytännössä ole voimajohdon rakentamiseksi.

Hanke on toteuttamiskelpoinen, koska hanke on ympäristöllisesti hyväksyttävä eikä hankkeesta muodostu merkittäviä haitallisia ympäristövaikutuksia millään vaikutusarvioinnin osa-alueella.

ELY-keskuksen ajantasaistettu perusteltu päätelmä kokonaisuudessaan sekä muut YVA-menettelyn aikana syntyneet asiakirjat ovat luettavissa verkossa osoitteessa
www.ymparisto.fi/puutionsaarentuulivoimayva.

Hankkeen perustiedot

YVA-selostuksen täydennyksessä kuvataan Puutionsaaren tuulivoimahankkeen suunnitellun sähkönsiirron, 400 kV voimajohdon välillä Uusnivala-Puutionsaari-Rahkola-Hautakangas toteuttamisvaihtoehdot ja näiden ympäristövaikutukset. Voimajohdon kokonaispituus on noin 21,2 km, josta noin 16,6 km sijoittuu olemassa olevan voimajohdon rinnalle. Voimajohto sijoittuu Ylivieskan, Nivalan, Haapaveden ja Oulaisten alueille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara-Kaisa Konttori, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 038 022, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Joukkoliikenteen talviaikataulukausi alkaa Raahen seudulla sekä reiteillä Oulu – Raahe ja Oulu – Oulainen9.8.2022 12:37:09 EEST | Tiedote

Talven 2022–23 aikataulut astuvat voimaan 10.8.2022 Raahen seudun kuntien välisessä joukkoliikenteessä sekä reiteillä Oulu – Raahe ja Oulu – Oulainen. Kaikki kesäaikataulukauden vuorot ajetaan myös talviaikataulukaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäaikataulukauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 4.6.2023 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme