Satakunnan ELY-keskus

ELY-keskus sijoitti viime vuonna Satakunnan kuntiin 52 oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa ja kiintiöpakolaista

Jaa

Vuonna 2021 oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita sijoitettiin Satakunnan ELY-keskukselle tehtyjen kuntasijoitushakemusten perusteella 40 henkilöä Poriin. Tämän myötä ELY-keskuksen Porin kaupungin kanssa vuodelle 2021 neuvottelemat kuntasijoituspaikat tulivat käytettyä täysimääräisesti. Lisäksi Huittisiin sijoitettiin 12 kiintiöpakolaista. Yhteensä oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia sijoitettiin Satakunnan kuntiin 52 henkilöä, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 38. Viime vuonna kuntaan sijoitetut olivat kansalaisuudeltaan pääosin afganistanilaisia, syyrialaisia ja irakilaisia. Kiintiöpakolaisia vastaanottaa tänä vuonna Porin kaupunki, 10–15 kiintiöpakolaisen saapuminen ajoittunee vuoden 2022 loppupuolelle.

Kaiken kaikkiaan Satakunnan ELY-keskus on sijoittanut kuntiin vuosina 2016–2021  yhteensä 503 henkilöä. Heistä 359 on ollut oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita, 99 kiintiöpakolaisia ja 45 ilman huoltajaa saapuneita alaikäisiä. Eniten kuntasijoituksia tehtiin vuonna 2016, jolloin kuntiin sijoitettiin 149 henkilöä.

Satakunnan ELY-keskuksella on voimassa oleva sopimus pakolaisten vastaanottamisesta kaikkien Satakunnan 16 kunnan kanssa. Oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia on vuosina 2016–2021 sijoitettu kuuteen kuntaan. Oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita on sijoitettu Poriin, Raumalle, Kankaanpäähän ja Harjavaltaan. Kiintiöpakolaisia on sijoitettu Poriin, Raumalle, Euraan ja Huittisiin, ja ilman huoltajaa saapuneita alaikäisiä Poriin ja Huittisiin.

Ilman huoltajaa saapuneiden alaikäisten perheryhmäkodit ja tukiasumisyksiköt on lakkautettu vuoden 2019 loppuun mennessä nuorten asukkaiden aikuistuttua ja muutettua omilleen. Porin ja Huittisten kaupungit tarjoavat näille itsenäiseen asumiseen siirtyneille nuorille ns. jälkihuollon palveluja tarvittaessa 25 ikävuoteen saakka.

Vuodelle 2022 työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY-keskusten laajennetun toimialueen (Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa) tavoitteeksi vähintään 196 toteutunutta pakolaisten kuntasijoituspaikkaa. Tästä Satakunnan osuus on 53 kuntasijoituspaikkaa. Tavoite on saavutettu ja ylitetty reilusti: tähän mennessä kuntien kanssa neuvotellut sopimukset kattavat yhteensä 129–177 kuntasijoituspaikkaa vuodelle 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työvoimapalveluasiantuntija
Jouni Vataja puh. 0295 022 085
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme