Satakunnan ELY-keskus

ELY-keskusten poikkeusrahoitusta Satakuntaan 9 miljoonaa euroa

Jaa

ELY-keskusten myöntämän koronarahoituksen tilanneanalyysi- ja kehittämisavustushakemukset on käsitelty. Hakemuksia saapui koko maassa määräaikaan 8.6.2020 mennessä yhteensä 33 114 kpl ja Satakunnasta 1116 kpl.

ELY-keskukset ovat nyt ottaneet käsittelyyn kaikki hakemukset ja maakuntiin on myönnetty tukea yhteensä 329 milj.euroa. Käsitellyistä hakemuksista ilman lopullista päätöstä on esim. lisäselvitystarpeiden vuoksi enää noin 50 hakemusta. Kaikki Satakunnasta saapuneet hakemukset on käsitelty.

Tilanneanalyysin ja kehittämisavustuksen koronarahoitushaku avautui 31.3.2020 ja saapuneiden hakemusten käsittelyyn päästiin 7.4.2020. Satakunnan ELY-keskuksen ylijohtaja Marja Karvosen mukaan ELY-keskuksissa tehtiin merkittäviä henkilöstöjärjestelyjä, jotta käsittelyä saatiin nopeutetuksi ja tuet yritysten käyttöön. Normaaliaikana vastaavia hakemuksia saapuu koko maassa vuositasolla yhteensä noin 2 000 kappaletta - koronarahoituksen avauduttua saman verran saapui jopa yhdessä päivässä. Urakasta ei olisi tässä aikataulussa onnistuttu ilman kaikista ELY-keskuksista ja toisista tehtävistä hakemusten käsittelyyn siirtynyttä henkilöstöä sekä lisäresursointia.

Eniten tukea ohjautui Uudellemaalle (112,6 milj.€), Varsinais-Suomeen (29,3 milj. €) sekä Pirkanmaalle (26,1 milj. €). Toimialoittain suurimmat tuen saajat ovat tukku- ja vähittäiskauppa (18 %), ravitsemis- ja majoitusala (14 %) sekä kuljetus- ja logistiikka-ala (12 %).

Satakuntaan tukea ohjautui 9 miljoonaa euroa. Toimialoittain eniten tukea kohdistuu koko maan tavoin tukku- ja vähittäiskauppaan (1,7 milj. euroa), mutta lähes yhtä paljon teollisuuteen. Kolmanneksi eniten rahoitusta sai Satakunnassa ravitsemis- ja majoitustoiminta, 985 000 euroa.

Tehdyistä 803 myönteisestä päätöksestä 622 kpl oli ns. tilanneanalyysejä ja 181 kpl kehittämistoimenpiteiden rahoitusta. Euromääräisesti tukea myönnettiin tilanneanalyyseihin 3,8 milj.euroa ja kehittämistoimenpiteisiin 5,2 milj. euroa. Satakuntaan kohdistuneista päätöksistä 72 % oli myönteisiä. Rahoitusta ohjautui kaikkiin Satakunnan kuntiin. 

Hankkeet maksatukseen ja jatkoneuvontaa yritysten kehittämishankkeissa

Avustusten maksamatta olevan osuuden haku avautui toukokuun puolessa välissä. Tämänhetkisen tilanteen valossa näyttää siltä, että maksatuksia voidaan tehdä lähes reaaliajassa. Varsinkin tilanneanalyysien osalta päätökset ehditään maksaa vielä kuluvan vuoden puolella. ELY-keskuksista halutaan vielä varmistaa, ettei tuen loppuosan hakeminen unohtuisi; ELY-keskusten asiantuntijat kontaktoivat hakijat vielä erikseen maksatushakemusten toimittamisesta.

ELY-keskusten pyrkimyksenä on hankkeiden päätyttyä tunnistaa hakemusten joukosta ne yritykset, joilla on tavoite jatkaa yrityksen kehittämistä edelleen ja tarjota tähän kehittämisvälineitä julkisten toimijoiden, kuten ELY-keskusten, TE-toimiston ja Business Finlandin palveluista.

Koronahakemusten käsittely oli hallinnollisesti keskitetty neljään ELY-keskukseen:

  • Etelä-Savon ELY-keskus (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo),
  • Hämeen ELY-keskus (Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme, Uusimaa, Etelä-Karjala),
  • Keski-Suomen ELY-keskus (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi) ja
  • Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus (Kainuu, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa).

Lisätietoja

Ylijohtaja Marja Karvonen (@ely-keskus.fi), puh 0295 022 111

Kuvat

ELY-keskuksen myöntämä koronatuki Satakuntaan toimialoittain, yhteensä 9 milj. euroa
ELY-keskuksen myöntämä koronatuki Satakuntaan toimialoittain, yhteensä 9 milj. euroa
Lataa
ELY-keskuksen Satakuntaan myöntämä koronatuki kunnittain, yhteensä 9 milj, euroa
ELY-keskuksen Satakuntaan myöntämä koronatuki kunnittain, yhteensä 9 milj, euroa
Lataa
Satakunnan päätösten jakauma.
Satakunnan päätösten jakauma.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Kotoutumiskoulutusten toteutus Satakunnassa koronapandemian aikana28.10.2020 13:02:19 EETTiedote

Satakunnan ELY-keskus järjesti syksyllä 2019 tarjouskilpailun kotoutumiskoulutusten toteuttamisesta vuosina 2020-2021 Porissa, Raumalla, Kankaanpäässä ja Huittisissa. Porin kotoutumiskoulutusten toteuttajaksi valittiin Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ja Rauman, Kankaanpään ja Huittisten toteuttajaksi Sataedu Oy. Vuoden 2020 ensimmäiset kotoutumiskoulutukset käynnistyivät heti tammikuussa. Jo parin kuukauden kuluttua tästä tilanne muuttui koronapandemian takia ja kotoutumiskoulutuksissakin jouduttiin siirtymään etäopetukseen. Etäopetusta kesti elokuuhun saakka, josta lähtien kotoutumiskoulutukset on toteutettu pääsääntöisesti lähiopetuksena hygienia- ja turvallisuusohjeet huomioiden.

Koronatilanteen luoma epävarmuus hallitsee myös Satakunnan elinkeinoelämän ja työllisyyden lähiajan näkymiä (Satakunta)20.10.2020 15:28:54 EESTTiedote

Koronakriisin aiheuttaman maailmanlaajuisen taantuman seurauksena Suomen vienti on pudonnut merkittävästi. Tämä luo epävarmuutta etenkin Satakunnan vientivetoisen teknologiateollisuuden näkymiin. Lisäksi kriisin pitkittyminen voi näkyä myös työllisyyden kehityksen heikkenemisenä. Syksyn 2020 Alueelliset kehitysnäkymät -katsauksen mukaan elinkeinoelämän ja työllisyyden näkymissä on Satakunnassa silti myös positiivisia odotuksia.

Haettavana ympäristöalan valtionavustuksia vuodelle 2021 (Varsinais-Suomi, Satakunta)15.10.2020 17:04:42 EESTTiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta voi hakea harkinnanvaraista avustusta seuraaviin tarkoituksiin. Hakuaika 15.10.-30.11.2020. Hakemuksissa tulee käyttää ensisijaisesti sähköistä hakutapaa: sahkoinenasiointi.ahtp.fi/fi/palvelut​​​​​​​ Rakennusperinnön hoitoon Lisätietoa: Mia Puotunen, 0295 022 912 Saariston ympäristönhoitoon Lisätietoa: Nina Myllykoski, 0295 022 768, (saariston rakennusperintö) Mia Puotunen, 0295 022 912 Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmiin Lisätietoa: Sanna-Liisa Suojasto, 0295 022 946 Vesistökunnostusten sekä vesien(-meren) hoidon toimenpiteiden toteuttamiseen Lisätietoa: Ari Sallmén, 0295 022 937, Pekka Paavilainen, 0295 022 921, Sanna Kipinä-Salokannel, 0295 022 879 Vesitalouteen ja vesiluonnonvarojen kestävään käyttöön Lisätietoa: Juha-Pekka Triipponen, 0295 022 953 Kalataloudellisiin kunnostuksiin Lisätietoa (Varsinais-Suomen ELY-keskus): Leena Rannikko, 0295 022 649 ja Mika Sivil, 0295 023 045 Lisätietoja antavien henkilöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etun

Satakunnan Älykkään maaseudun rakentaminen on käynnistynyt virtuaalisesti2.10.2020 09:22:00 EESTTiedote

Satakunnan maaseudun kehittämissuunnitelman valmistelu on käynnistynyt uudenlaisin menetelmin sosiaalista mediaa hyödyntäen. Keskustelua käydään virtuaalisesti valmistelua varten perustetussa Satakunnan Älykäs maaseutu Facebook-ryhmässä. Ryhmän jäseniksi ovat tervetulleita kaikki, joiden elämään maaseutumme liittyy tavalla tai toisella esimerkiksi töiden, vapaa-ajan tai kiinnostuksen kautta.

Leväseurannan viimeisellä viikolla sinilevähavaintoja vain muutamalla järvellä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.10.2020 14:51:51 EESTTiedote

Lounais-Suomen sinilevätilanne on kuluneella viikolla ollut viime viikon kaltainen ja sinileviä on havaittu vain muutamalla sisävesien havaintopaikalla. Viime viikon tapaan yhdelläkään merialueen havaintopaikalla ei havaittu sinilevää tällä viikolla. Sisävesien vakioseurantapaikoillakin havaittiin sinilevää tällä viikolla vain kolmella järvellä. Viime viikkojen tapaan Kiskon Kirkkojärvellä havaittiin runsaasti levää, samoin Kemiönsaaren Dragsfjärdenissä. Vähäisiä määriä sinilevää havaittiin Sääksjärvellä Madekallion havaintopaikalla Kokemäellä. Valtakunnallinen sinileväseuranta päättyy tällä viikolla. Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi kuitenkin edelleen ilmoittaa sinilevähavainnoista numeroon 0295 022 530. Myös Järvi-Meriwikiin voi kirjata levähavaintoja, joko kirjautumalla palveluun tai älypuhelimeen ladattavan Havaintolähetti-sovelluksen kautta: https://www.jarviwiki.fi/havaintolahetti/ Linkkejä: Lounais-Suomen levätilannekatsaukset, Levätilanne Järvi-meriwiki (jarviwiki.fi) Havain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme