Suomen Palopäällystöliitto ry

EMA Finland ja Suomen Palopäällystöliitto yhteistyöhön – ensimmäiset yhteiset akuuttihoidon täydennyskoulutukset alkavat keväällä 2021

Jaa

EMA Finland ja Suomen Palopäällystöliitto ovat sopineet koulutusyhteistyöstä, jonka tavoitteena on tarjota laadukkaita täydennyskoulutuksia kaikille akuuttihoidon ammattilaisille valtakunnallisesti. Koulutukset alkavat kevään 2021 aikana.

Alkavassa yhteistyössä koulutuksen tuottavat Suomen Palopäällystöliiton kouluttajat. Verkossa toteutettavat koulutukset tulevat myyntiin EMA Finlandin verkkokoulutusalustalle, joka lanseerataan syksyllä 2021.

Täydennyskoulutusten kohderyhmänä ovat kaikki akuuttihoidon parissa työskentelevät aina ensivasteesta johtajatasolle. Teemoina ovat muun muassa akuuttilääketiede, potilasturvallisuus ja laatutyöskentely. 

Ensimmäisessä vaiheessa tuotetaan tieliikennepelastamiseen, akuuttihoidon ammattilaisten henkiseen tukeen ja työturvallisuuteen liittyvät koulutukset. 

– Ensihoidon ja pelastustoimen tehtävillä on useita yhteisiä rajapintoja, ja yhteistyön ensimmäisenä pilottina toimiikin ensihoitajille suunnattu tieliikennepelastamisen kurssi, kertoo Suomen Palopäällystöliiton koulutusjohtaja Tomi Timonen.

Koulutukset toteutetaan laajalla asiantuntijaverkostolla, johon Palopäällystöliitto tuo merkittävää lisäarvoa.

– Yhteistyön avulla saamme kokemuksia verkkokoulutusten toteutuksesta ja voimme tarjota laadukkaita sisältöjä yhä laajemmille kohderyhmille, Timonen kiteyttää. 

EMA Finlandilla on jo aiempaa kokemusta koulutusten järjestämisestä, sillä se tuottaa Euroopan elvytysneuvoston (ERC) sertifioimia ILS- ja ALS-koulutuksia, jotka liittyvät hätäpotilaan hoitoon. Alkava yhteistyö kuitenkin laajentaa EMA Finlandin koulutustarjontaa merkittävästi. 

Koulutusyhteistyö lisää akuuttihoidon täydennyskoulutusten tarjontaa ja parantaa koulutuksen saatavuutta valtakunnallisesti. Alan toimijoiden yhtenäinen koulutus puolestaan vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi työturvallisuuteen ja asiakaspalvelun laatuun. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palopäällystöliitto ry
Suomen Palopäällystöliitto ry
Iso Roobertinkatu 7 A 5
00120 Helsinki

0440 345 112http://www.sppl.fi

Suomen Palopäällystöliitto on aatteellinen yhdistys, jonka keskeisimpiä tavoitteita on yhteiskunnan turvallisuuden edistäminen ja jäsenistönsä ammattiosaamisen kehittäminen.

Palopäällystöliiton jäsenistö koostuu pelastusalan henkilöstöstä, sopimuspalopäällystöstä, turvallisuusalan asiantuntijoista ja johtavissa asemissa olevista henkilöistä. Liitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä.

Palopäällystöliitto on arvostettu turvallisuuspoliittinen keskustelija sekä avoimeen kumppanuuteen ja jatkuvaan kehittymiseen luottava yhteistyöjärjestö, joka tuottaa asiantuntija-, koulutus- ja materiaalipalveluja. Liiton vaikuttavuus perustuu pitkäjänteiseen työhön sekä välittömään yhteydenpitoon eri viranomaisten ja turvallisuusalan toimijoiden kanssa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palopäällystöliitto ry

Huoli kasvaa pelastushenkilöstön turvallisuudesta tieliikenneonnettomuuspaikoilla: Vauhti pois ja katse eteenpäin21.4.2021 09:20:36 EEST | Tiedote

Suomen Palopäällystöliitto on huolissaan pelastushenkilöstön turvallisuudesta tieliikenneonnettomuuspaikoilla. Tiistaina 20.4.2021 Ykköstiellä tapahtuneessa onnettomuudessa säästyttiin henkilövahingoilta, mutta ainekset murheelliseen lopputulokseen olivat olemassa. Onnettomuuspaikan raivaustöissä suoja-autona käytetty säiliöauto vaurioitui hinauskuntoon rekan törmättyä siihen. Säiliöauto on poissa hälytystehtävistä kuukausia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme