AivoliittoAivoliitto

/Embargo/ Aivojen asialla -tunnustuspalkinto Heurekalle

Jaa

Tiedote julkaisuvapaa 25.5.2019 klo 13.00. Aivoliitto ry:n myöntämän Aivojen asialla -tunnustuspalkinnon saa vuonna 2019 Tiedekeskus Heureka. Palkinto luovutetaan Helsingissä Aivoliiton liittokokouksessa 25.5.2019.

Heureka tuotti yhteistyössä Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -hankkeen kanssa Aivot narikasta! -aivonäyttelyn, joka avattiin lokakuussa 2018. Aivoliitto kiittää erityisesti Heurekan projektiryhmää, joka tunnisti aivoaiheen ehtymättömän tiedollisen ja toiminnallisen potentiaalin ja hallitsi kokonaisuutta oivallisesti, eksymättä näkökulmien moninaisuuteen. Aivot narikasta! kuvastaa tekijöidensä huolellista perehtymistä asiaan, pelotonta luovuutta ja teknologista pioneerihenkeä, joiden tuloksista voivat nyt iloita kaikenikäiset suomalaiset.

"Näyttely on kokonaisvaltainen elämys, josta jokainen voi löytää itselleen keinoja pitää huolta aivoistaan. Se kertoo sekä aivojen olemuksesta verisuonista riippuvaisena elimenä, että niiden merkityksestä tunteiden, oppimisen ja elämänilon lähteenä", toteaa Aivoliiton toiminnanjohtaja Tiina Viljanen.

"Heureka on Aivot narikasta! -näyttelyllään edistämässä suomalaisten aivoterveyttä tavalla, jossa vankka tieteellinen tieto yhdistyy hauskaan ja pakottomaan yhdessä tekemiseen ja kokemiseen", Viljanen lisää. 

Aivojen asialla -tunnustuspalkinto jaossa kahdeksatta kertaa

Aivoliitto ry myöntää vuosittain Aivojen asialla -tunnustuspalkinnon henkilölle, työryhmälle tai teolle, joka edistää merkittävästi joko aivoterveyttä tai puheen ja kielen ja aivoverenkiertohäiriöiden hoitoa ja kuntoutusta.

Aivojen asialla -palkinnon ovat aikaisempina vuosina saaneet Seinäjoen keskussairaalan neurologian toimintayksikkö vuonna 2015 ja Niilo Mäki Instituutti vuonna 2016. Vuonna 2017 juhlittiin 40-vuotiasta Aivoliittoa, jonka kunniaksi palkinto jaettiin neljä kertaa. Palkinnon saivat ET-lehti, Suomen Puheterapeuttiliitto, toimittaja Kaj Kunnas ja eduskunnan AVH-ryhmä. Vuonna 2018 palkinnon sai Pikku Kakkonen.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja
Tiina Viljanen
p. 040 833 1511
tiina.viljanen@aivoliitto.fi

www.aivoliitto.fi

Tiedekeskussäätiö Heurekan toimitusjohtaja
Tapio Koivu, p. 050 5160664
tapio.koivu@heureka.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aivoliitto ry on potilas- ja asiantuntijajärjestö, joka tukee edustamiensa ryhmien arjessa selviytymistä. Näitä ryhmiä ovat aivoverenkiertohäiriön sairastaneet ja heidän läheisensä sekä perheet, joiden lapsella tai nuorella on kielellinen erityisvaikeus.

Aivoliitto on yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka edistää toiminnallaan aivoverenkiertohäiriöiden ennaltaehkäisyä, kielellisen erityisvaikeuden varhaista tunnistamista sekä hyvää hoitoa ja kuntoutusta. Liiton perustehtävänä on oikeuksien valvonta, viestintä ja asenteisiin vaikuttaminen, AVH:n ennaltaehkäisy sekä yhdistystoiminta ja palvelut. Tutkimuksellaan liitto luo pohjaa toiminnalle. Aivoliitto tuo esiin puhevammaisten asioita sekä tarjoaa sopeutumisvalmennuskursseja, kuntoutusta, koulutusta ja terapiaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aivoliitto