Kirjapaja

Emil Anton ja Antti Kruus, Rooma – opas pyhiinvaeltajalle

Jaa
Pyhän Pietarin hauta, apostoli Paavalin mestauspaikka, pala Jeesuksen ristiä ja pyhän Valentinuksen pääkallo – uusi Rooma-opas johdattaa vakavat ja vähemmän vakavat pyhiinvaeltajat Ikuisen kaupungin mysteerien äärelle. Pääsiäisenä Vatikaanin aukiolle kokoontuu satoja tuhansia pyhiinvaeltajia ja turisteja.
Emil Antonin ja Antti Kruusin uutuusteos esittelee niin perinteiset pyhiinvaelluskirkot kuin sääntökuntien päämajatkin.
Emil Antonin ja Antti Kruusin uutuusteos esittelee niin perinteiset pyhiinvaelluskirkot kuin sääntökuntien päämajatkin.

Rooma on ollut varhaisista vuosisadoista lähtien yksi keskeisimmistä pyhiinvaelluskohteista, jonka kirkkoihin, muistomerkkeihin, kaduille ja kujille kristinuskon varhainen historia on kirjoitettu. Vatikaanissa, katolisen maailman keskuksessa, vierailee joka vuosi noin neljä miljoonaa pyhiinvaeltajaa. Pelkästään kirkkoja Roomassa on yli 900, enemmän kuin missään muussa maailman kaupungissa.

Emil Antonin ja Antti Kruusin uutuusteos esittelee niin perinteiset pyhiinvaelluskirkot kuin sääntökuntien päämajatkin. Se vie lukijan katakombien hämäriin käytäviin ja upeimpien mosaiikkien loistoon. Siinä missä Michelangelon, Berninin ja Caravaggion taide häikäisee kauneudellaan, varhaisten marttyyrien kidutuksia kuvaavat freskot mykistävät katsojansa.

Ovea raotetaan myös maailman suurimman kristillisen kirkon, roomalaiskatolisuuden, salaisuuksiin. Esiteltyihin kohteisiin liitetyt lyhyet tekstit eri vuosisatojen kristillisiltä kirjoittajilta syventävät lukukokemusta.

Rooma – Opas pyhiinvaeltajalle avaa lukijalle puhuttelevan hengellisen näköalan kaupunkiin ja sen historiaan. Teos on sisällöltään tiivis tietopaketti mutta painoltaan kevyt ja sellaisena helppo ottaa matkalle mukaan. Valmiiden ohjelmaehdotusten lisäksi kirja tarjoaa aineksia oman Rooman-vaelluksen rakentamiseen. Teos avaa uudenlaisen näkökulman Roomaan niin pyhiinvaeltajille kuin uskonnoista ja kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle matkailijalle. Ehdoton kumppani se on sille, joka haluaa sovittaa askeleensa apostolien ja varhaisten kristittyjen elämänvaiheisiin. Nojatuolimatkailija voi eläytyä kaupungin aarteisiin upean nelivärikuvituksen välityksellä. 

Kirjoittajat Emil Anton ja Antti Kruus tuntevat kirjan aiheen läpikotaisin. Anton on katolinen teologian tohtori, tietokirjailija, Vatican Newsin suomenkielinen toimittaja ja matkaopas. Kruus on Olarin seurakunnan kappalainen ja matkanjohtaja, joka on järjestänyt Italiaan yli 50 pyhiinvaellusmatkaa.

Emil Anton, Antti Kruus, Rooma – Opas pyhiinvaeltajalle.Kirjapaja 2023. 207 s.
ISBN 9789523547025

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Emil Anton | fineca@hotmail.com | p. 045 631 3899

Arvostelukappalepyynnöt: 
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Emil Antonin ja Antti Kruusin uutuusteos esittelee niin perinteiset pyhiinvaelluskirkot kuin sääntökuntien päämajatkin.
Emil Antonin ja Antti Kruusin uutuusteos esittelee niin perinteiset pyhiinvaelluskirkot kuin sääntökuntien päämajatkin.
Lataa
Emil Anton ja Antti Kruus (kuva Uzi Varon).
Emil Anton ja Antti Kruus (kuva Uzi Varon).
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapaja julkaisee monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat.

Yhdessä Lasten Keskuksen ja Edukustannuksen kanssa olemme Publiva Oy.

Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Tunturit takapihalla -uutuuskirja kertoo elämänmuutoksesta, joka vei kirjailijan Lappiin13.4.2023 09:41:15 EEST | Tiedote

Miltä tuntuu jättää taakseen ruuhka-Suomi ja muuttaa asumaan pohjoisen luonnon keskelle Lappiin? Mitä tapahtuu, kun kaupungin valot vaihtuvat kaamokseen ja keskiyön aurinkoon? Kirjailija Tittamari Marttinen on kotiutunut pohjoiseen ja kulkee yhtä mielellään Lapin vaaroilla ja tuntureilla kuin nauttii sen taiteesta ja kulttuurista. Millaisen sisäisen maiseman muutto hänelle avasi?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme