Emilia Miettinen Voima-lehden uudeksi päätoimittajaksi vuoden 2023 alusta

Jaa
"Maan suurilevikkisimpänä yhteiskunnallisena kulttuurilehtenä Voimalla on tärkeä tehtävä tuoda esiin asioita ja ääniä, jotka jäävät yhteiskunnallisessa keskustelussa liian vähälle huomiolle, mutta myös raivata lisää tilaa laadukkaalle kulttuurijournalismille kautta eri taiteenalojen", sanoo Voima-lehden tuleva päätoimittaja Emilia Miettinen.

Voima-lehden päätoimittajana vuoden 2022 alusta toiminut Emilia Männynväli (aiemmin Kukkala) siirtyy vuoden vaihteessa uusiin tehtäviin. Voima Kustannus Oy:n hallitus on valinnut hänen seuraajakseen Emilia Miettisen 1.1.2023 alkaen.

Miettinen on toiminut viimeiset kaksi vuotta Le Monde diplomatiquen Kirjallisuusliitteen vastaavana toimittajana. Valmistuttuaan filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta hän on työskennellyt kustannusalalla. Voiman päätoimittajaksi hän siirtyy vanhempainvapaalta Aula & Co:n myyntipäällikön tehtävistä.

"Turuille ja toreille jalkautuvana, mutta myös verkossa ilmestyvänä ilmaisjakelulehtenä Voima on erittäin saavutettava, ja siten poikkeuksellisen merkittävä journalistinen ääni Suomessa. Maan suurilevikkisimpänä yhteiskunnallisena kulttuurilehtenä Voimalla on tärkeä tehtävä tuoda esiin asioita ja ääniä, jotka jäävät yhteiskunnallisessa keskustelussa liian vähälle huomiolle, mutta myös raivata lisää tilaa laadukkaalle kulttuurijournalismille kautta eri taiteenalojen. Näitä tehtäviä aion vaalia. Kirjallisuustaustaisena ihmisenä uumoilisin, että kirjallisuuden merkitys Voimassa – sekä lehdessä että sen oheisjulkaisuissa kuten podcast-tarjonnassa – ei tulevaisuudessa ainakaan vähene”, kuvaa Miettinen.

Hän kertoo lukeneensa Voima-lehteä lähestulkoon yhtä kauan kuin se on ollut olemassa.

"Nuorena opiskelijana löysin sieltä yhtä aikaa tuoreita, jopa identiteettiäni muokanneita näkökulmia maailmaan, mutta myös itselleni jo valmiiksi tuttuja ja tärkeitä arvoja kuten yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja moniäänisyys. Olen iloinen, kiitollinen ja ylpeä, että saan nyt tilaisuuden liittyä siihen verrattomaan joukkoon, joka tekee Voimaa suurella sydämellä ja ammattitaidolla."

Lisätietoja
Emilia Miettinen, 044 530 6678
Tuomas Rantanen, Voima Kustannus Oy:n hallituksen pj, 040 507 7165

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rosebud Oy
Rosebud OyVoima on painosmäärältään Suomen suurin kulttuurilehti. Se nostaa esiin yhteiskunnallisia aiheita niin maailmalta kuin kotimaasta. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1999.

voima.fi

Voima Kustannus, Vellamonkatu 30 B 3 krs. 00550 Helsinki
voima(at)voima.fi 044 238 5109

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rosebud Oy

Toimittaja Liisa Liimataisen uutuuskirja taustoittaa kahden islamilaisen maailman suurvallan vastakkainasettelun taustoja ja nykypäivää30.8.2022 11:16:12 EEST | Tiedote

Riikinkukko ja kameli – Iran ja Saudi-Arabia vastakkain, toimittaja Liisa Liimataisen neljäs teos auttaa ymmärtämään Iranin ja Saudi-Arabian, mutta myös Libanonin ja Irakin tapahtumia. Teoksessa tehdään selkoa Iranin ja Saudi-Arabian nurkkakuntaisesta konfliktista ja vertaillaan toisiinsa näitä kahta hyvin erilaista maata. Kirjan rikas aineisto ja valtava tietomäärä tuovat pintaan Lähi-idän ongelmien syvät juuret. Tervetuloa teoksen julkistustilaisuuteen maanantaina 12.9. klo 18–19.30, Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa.

Kisällilaulajien aikakausi julki26.7.2022 11:13:41 EEST | Tiedote

Kisällilaulu oli aikanaan merkittävimpiä nuorisomusiikin lajeja, mutta se on aiemmin jäänyt tutkimatta ja esittelemättä. Timo ”Tipi” Tuomisen kirjassa kerrotaan kisällilaulun ­satavuotinen tarina. Esimerkiksi Reino Helismaa, Taisto Tammi, Reijo Kallio ja Reijo Frank ovat kaikki aloittaneet uransa kisällilauluryhmissä. Tanssiorkesteri Dallapén alkumuoto oli kisälliryhmä Rajamäen pojat. Kisällit lauloivat kaikesta, myös siitä, mitä lehtiin ei uskallettu kirjoittaa.

Valokuvaaja ja antropologit tarkastelevat Välimeren alueen yhteyksiä ja katkoksia12.5.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Valokuvaaja Lena Malmin "Crosslocations: looking for something in particular across the Mediterranean" on valokuvateos, joka vie lukijan visuaaliselle ja etnografiselle matkalle ympäri Välimeren aluetta. Kun valokuvaajan katse kohtaa yhteiskuntatieteilijöiden katseen, niiden yhteensulautumisesta seuraa jotakin tuoretta. Kirjan julkaisutilaisuus järjestetään Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) perjantaina 27. toukokuuta kello 17 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme