Vihreät - De Gröna

Emma Kari: Tarvitsemme keinoja maatalouden irtaantumiseen fossiilisesta energiasta viljelijöiden toimeentuloa vaarantamatta

Jaa

Kotimainen ruoantuotanto on yksi huoltovarmuutemme kivijalka. Maataloutemme on yhä hyvin riippuvainen fossiilisesta energiasta sekä muista tuontipanoksista kuten kemiallisista lannoitteiden raaka-aineista. Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari kirjoittaa maataloutemme omavaraisuuden tukemisesta vihreässä blogissa.

– Iso kysymys on, kuinka voimme tukea maataloustuottajia siten, että kannattavuuskriisit eivät toistuisi. Siksi maatalouden tukipaketin yhteydessä hallituksen voisi olla paikallaan myös käynnistää selvitys siitä, kuinka voimme vauhdittaa maatalouden irtaantumista fossiilisesta energiasta viljelijöiden toimeentuloa vaarantamatta. Uskon, että oikein harkituilla toimilla voisimme tehdä paljon jo lähivuosina, ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari kirjoittaa. 

– On selvää, että tuontiriippuvuutta ei voi katkaista yhdessä vuodessa, mutta nyt on otettava askelia oikeaan suuntaan suomalaisten viljelijöiden toimeentulon ja huoltovarmuutemme vuoksi, Kari jatkaa. 

Karin mukaan niillä tiloilla, joissa on siirrytty kierrätyslannoitteisiin, panostettu energiatehokkuuteen ja biokaasuun käyttöön sekä maan kasvukunnon parantamiseen, on jo edellytykset selviytyä kriiseistä muita paremmin.

Myös biokaasun tuotantoa voitaisiin Karin mukaan tukea nykyistä enemmän.

– Fossiilisten kulutuksen vähentämiseksi biokaasun tuotantoa pitäisi tukea maatilakohtaisesti ja useampien tilojen yhteistuotannon osalta. Myös työkoneiden muuttamista vähintään osittain kaasukäyttöisiksi voitaisiin kannustaa, Kari kirjoittaa. 

Lue koko kirjoitus ja muut ehdotetut toimet vahvistaa omavaraisuuttamme osoitteessa: https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/omavarainen-ja-kannattava-maatalous-on-suomen-etu/

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Saara Hyrkkö: Nato-jäsenyydestä huolimatta ydinaseita ei tule Suomen maaperälle vastoin Suomen tahtoa17.5.2022 11:29:29 EEST | Tiedote

(Embargo, kunnes puhe pidetty klo 12 alkavassa eduskunnan täysistunnossa.) Vihreiden kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen Saara Hyrkkö piti eduskunnan täysistunnossa 17.5. ryhmäpuheen, jossa hän painotti, että muuttuneen ulkopoliittisen tilanteen myötä on välttämätöntä arvioida myös Suomen turvallisuuspoliittista asemaa. Hyrkön mukaan pyrkimyksenä on silti jatkossakin oltava ydinaseeton maailma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme