Aviador Kustannus

Emman perilliset – suomalaisen rautalankabeatin vuosikymmenet vie lukijan ajattoman musiikkityylin juurille

Jaa

Uusi teos esittelee monille nostalgista rautalankamusiikkia ja sen merkittävää olemassaoloa kautta historian.

Janne Örnbergin, Kati Järven ja Jori Venemiehen musiikkitietoteos Emman perilliset – suomalaisen rautalankabeatin vuosikymmenet on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Rautalankamusiikki edustaa monelle vain yli puolen vuosisadan takaista nostalgiaa. Harva musiikinlaji on kuitenkaan yhtä ajaton – ja yhtä suomalainen – kuin Emma-iskelmän vaikutuksesta syntynyt, ja sittemmin monin tavoin jalostunut rautalankabeat.

Kirja on kirjoitettu syvällä pieteetillä ja suurella sydämellä. Janne Örnbergin, Kati Järven ja kirjaidean alunperin esittäneen Jori Venemiehen teos osoittaa, että rautalankabeat on koko historiansa ajan voinut hyvin, ja on elinvoimaista musiikkia edelleenkin.

Janne Örnberg (s. 1979) on musiikkitoimittaja, joka lehtiartikkelien lisäksi on laatinut radio-ohjelmia kitaramusiikin historiasta. Erityisesti hänet tunnetaan rautalankamusiikkia käsittelevistä ohjelmistaan Rautalanka soi ja Sadoin sähkökitaroin.

Kati Järvi(s. 1983)on toiminut rautalankamusiikkiin erikostuneena DJ:nä ja kirjoittanut musiikkijournalismia alan lehtiin.

Jori Venemies (s. 1966) tunnetaan muun muassa Pekka Tillikainen & Beatmakers-yhtyeen basistina ja levytuottajana.

ÖRNBERG, JANNE & JÄRVI, KATI & VENEMIES, JORI : Emman perilliset – suomalaisen rautalankabeatin vuosikymmenet
383 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789527347348
Ilmestymisaika: Elokuu 2021

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin vs. tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Jori Venemies, Janne Örnberg & Kati Järvi © Ari Haimi
Jori Venemies, Janne Örnberg & Kati Järvi © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme