Vaasan kaupunki - Vasa stad

En coronavirussmittad i Suvilahden koulu, tre vid Vamia

Dela

En coronafall har konstaterats i åk 1-6 i Suvilahden koulu 23.8. De som eventuellt blivit exponerade är totalt 55. Vid Vamia som erbjuder yrkesutbildning i Vasa har tre coronafall konstaterats. Exponeringarna har skett 16–20.8.Totalt 54 personer har satts i karantän.

Suvilahden koulu:

Av dem som eventuellt exponerats är 52 elever och 3 vuxna i personalen. De exponerade har försatts i karantän i enlighet med hälsomyndigheternas anvisningar. För övriga elever fortsätter skolgången som normalt.

Alla elevers vårdnadshavare och skolans personal har informerats om det inträffade.

Vamia:

En smittad person har rört sig 17.8 och 19.8 på Hansa-campus (Krutkällarvägen) samt 17.8 och 18.8 i Silverias fastighet och restaurang Silveria. Antalet exponerade i detta fall är totalt 20, och alla exponerade har satts i karantän. Restaurang Silveria har stängt på grund av karantän till 30.8.

Den andra smittade personen har varit i skolan på Sampo-campus (Smedsbyvägen) 16–19.8. Antalet exponerade är totalt 19, och alla exponerade har satts i karantän.

Den tredje smittade personen har besökt Studio Parcos 20.8 kl. 12.30–14.30.Antalet exponerade är totalt 15, och alla exponerade har satts i karantän. Övriga kunder som varit på plats har informerats om situationen.

Samtliga smittade har följt alla anvisningar i anslutning till hälsosäkerheten, såsom bl.a. använt munskydd. Den övriga verksamheten vid läroanstalten fortsätter normalt.

Kontakter

Vamia, rektor Åsa Stenbacka, tfn 040 750 7030, asa.stenbacka@vamia.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum