Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

En interaktiv pekvägg till Odes barnavdelning

Dela

Lördagen den 23 oktober tas en interaktiv sagovägg i bruk på centrumbiblioteket Odes barnavdelning. Genom att röra den smarta väggen kan du titta och lyssna på en musiksaga baserad på klassisk musik, spela, måla eller musicera.

Sagoväggen stannar kvar på Ode permanent. Foto: MusicFairyTales
Sagoväggen stannar kvar på Ode permanent. Foto: MusicFairyTales

Den första musiksagan som upplevs på Sagoväggen är Maria Himmelsångare som betonar vikten av naturskydd och baserar sig på Jean Sibelius och Leevi Madetojas musik. Musiksagans berättelse som på lördagen visas på Ode är skriven av Noora Nikka, illustrerad av Emiel Inkeri Nikula och spelad av Teemu Laasanen.

Sagoväggen har även en spelvärld och ett fantasiinstrument som spelas med beröring, med vilken du kan skapa egen musik eller spela med andra. Barnen kan också till exempel måla norrsken på himlen eller få höstens löv att flyga med egna handrörelser.

Sagoväggen stannar kvar på Ode permanent och är avsedd att användas i bland annat sagostunder och olika evenemang.

Sagoväggen är en samproduktion av MusicFairyTales, som specialiserat sig på att skapa musiksagor, och OiOi, som specialiserat sig på interaktiva digitala installationer.

Projektet har fått stöd av AVEK och Finska Kulturfonden.


Nyckelord

Kontakter

Ytterligare information:

Användning av Odes Sagovägg: bibliotekarie Riia Ollanketo, riia.ollanketo@hel.fi/040 1780 026/centrumbiblioteket Ode

Om Maria Himmelsångare: Teemu Laasanen/teemu@musicfairytales.fi/040 5131 864/www.musicfairytales.fi

Om det tekniska genomförandet: Sami Kämppi/sami.kamppi@oioi.fi/040 8204 561/www.oioi.fi

Bilder

Sagoväggen stannar kvar på Ode permanent. Foto: MusicFairyTales
Sagoväggen stannar kvar på Ode permanent. Foto: MusicFairyTales
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

* * *

Ode, Helsingfors centrumbibliotek, är en levande mötesplats på Medborgarplatsen, i hjärtat av Helsingfors

Ode kompletterar den kultur- och mediekoncentration som utgörs av Musikhuset, Finlandiahuset, Sanomahuset och museet för nutidskonst Kiasma. Det erbjuder ett icke-kommersiellt offentligt stadsrum som är öppet för alla mittemot riksdagshuset.

Ode är en evenemangsplats, ett läsandets hus och en mångsidig stadsupplevelse. Det bjuder på kunskap, nya färdigheter och berättelser, och är lättillgänglig för inlärning, inlevelse, arbete och avkoppling. Det är ett modernt bibliotek och en levande och funktionell mötesplats till för alla stadsbor.

Helsingfors centrumbibliotek Ode
Tölöviksgatan 4
00100 Helsingfors
www.oodihelsinki.fi/sv

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Den anrika Georgsgatans simhall renoveras för att bli ännu mer kundorienterad30.11.2021 10:54:09 EET | Tiedote

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och servicereform under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare. Stadsbor och kunder erbjuds möjlighet att påverka framtida reformer redan under slutet av året och våren 2022.

Historiallinen Yrjönkadun uimahalli uudistuu entistä asiakaslähtöisemmäksi30.11.2021 09:20:55 EET | Tiedote

1920-luvulla rakennettu uusklassinen ja tunnelmallinen Yrjönkadun uimahalli tulee kokemaan peruskorjauksen ja palveluiden uudistuksen lähivuosina. Uudistuksella tullaan kehittämään uimahallin palveluita entistä asiakaslähtöisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Kaupunkilaisille ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa tuleviin uudistuksiin jo loppuvuoden ja kevätkauden 2022 aikana.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum