HUS

En lösning har uppnåtts i avtalsförhandlingarna med Terhohemmet

Dela

I förhandlingarna mellan Terhostiftelsen, HUS, Helsingfors, Esbo och Vanda har man uppnått en lösning som tryggar Terhohemmets verksamhet som oberoende aktör.

Lösningen grundar sig på en årlig kostnadsmodell där HUS, de största städerna i huvudstadsregionen och Terhostiftelsen förbinder sig till ett serviceavtal som garanterar ett tillräckligt antal patienter till Terhohemmets vårdavdelningsverksamhet genom ett fast årskontrakt.

I avtalet ingår prishöjningar och det gäller under tre år med de överenskomna priserna. Avtalet kan förlängas ännu efter detta med två år.

Parterna i avtalet är nöjda med lösningen. Genom det nu överenskomna avtalet kan man garantera ett tillräckligt antal patienter till Terhohemmets vårdavdelning.

”Jag är glad att frågan löstes på ett sätt som gör att alla parter är nöjda. Vi har alla som ett gemensamt mål att trygga tjänsten för krävande vård på specialnivå i livets slutskede och att verksamheten på Terhohemmet får fortsätta och vi lyckades med det”, säger direktören för verksamhetsområdet Johanna Mattson från HUS.

”Avtalet tryggar kontinuiteten för Terhohemmets verksamhet som en oberoende aktör under de kommande åren. Vi är nöjda att vi har uppnått en gemensam åsikt om Terhohemmets framtid i en konstruktiv anda”, säger styrelseordförande för Terhostiftelsen Annikki Thodén.

Kontakter

Direktören för verksamhetsområdet Johanna Mattson 050 427 9165
Styrelseordförande för Terhostiftelsen Annikki Thodén050 387 5777

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

Personer med sällsynta cancersjukdomar får stöd av det europeiska kompetensnätverket2.12.2021 09:11:02 EET | Tiedote

HUS Cancercentrum har godkänts som en del av det europeiska kompetensnätverket (European Reference Network ERN). Med hjälp av nätverket får Cancercentret bättre information om de nya behandlingsformerna för sällsynta cancerformer, eftersom nätverket omfattar experter på sällsynta cancerfall runtom i Europa. Allt fler personer som lider av sällsynt cancer har tillgång till specialkompetens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum