Schibsted Suomi Oy

Energian säästöä lupaavien remonttien määrä kiivaassa kasvussa

Jaa
Kuluttajien huoli sähkön hinnoista on lisännyt remontointi-intoa. Vaihtoehtoisten ja täydentävien energiaratkaisujen, kuten aurinkopaneelien, lämpöpumppujen ja tulisijojen, kysyntä kiihtyy koko ajan. Lokakuun OMAKOTI-messuille Vantaalla odotetaan paljon sellaisiakin kävijöitä, jotka vasta energiapula on herättänyt kodin kunnostushankkeisiin.

Jo alkuvuodesta Rakentaja.fi:n Kantar TNS:llä toteuttama tutkimus kertoi, että pandemian kiihdyttämä remontointi-into ei ole laantunut, vaan peräti 60% suomalaisista suunnittelee remonttia tai rakennusprojektia. Syksy ja erityisesti kohonneet energiakustannukset ovat herättäneet remontti-innon myös aivan uusissa kohderyhmissä.

Kuluttajien kiinnostus kohdistuu nyt vaihtoehtoisiin ja täydentäviin energiaratkaisuihin. Erityisesti lämpöpumppujen kysyntä käy kuumana, mutta myös esimerkiksi tulisijat, aurinkopaneelit, lisäeristysmahdollisuudet ja vedensäästö kiinnostavat. 

“Vaikka taloustilanne on monin tavoin vaikea, osa yrityksistä elää nyt ihan huikeaa kasvun aikaa”, kertoo Rakentaja.fi:n liiketoimintajohtaja Henri Härmä.

“Vielä keväällä remontointi-intoa hillitsi se, että rakennusmateriaalien  hinnat ovat nousseet kiivaasti. Nyt nousu on paikoin jo taittunut, ja tietysti mahdollisuus säästää sähkölaskussa tekee monesta remontista kannattavamman”, Härmä sanoo,

Pandemiatauolta palaavat OMAKOTI-messut tarjoavat tietoa energiansäästöön

Suositut OMAKOTI-messut järjestetään pandemiatauon jälkeen Vantaan Myyrmäki-hallissa 28.-30.10. Näytteilleasettajat edustavat laajaa kattausta rakentamisen ja remontoinnin palveluista sekä tuotteista, mutta energia-asiat korostuvat. Pitkien perinteiden messut järjestää Schibsted Suomi Partnerstudion luotsaama Rakentaja.fi, joka on Suomen laajin ja tunnetuin rakentamisen ja remontoinnin media.

“Messujen ohjelmatarjonta on rakentunut hyvin monella tavalla energia-asioiden ympärille. Esimerkiksi sisäilmasta ja tulisijojen hankinnasta on ennenkin messuilla puhuttu, mutta nyt sähkön säästö nousee näissäkin aiheissa vahvasti pinnalle”, kertoo tapahtumatuotannoista vastaava projektipäällikkö Jennica Ranta.

OMAKOTI-messujen ohjelmassa on mukana puheenvuoroja myös mm. kotitalouksien energiansäästöstä, rakennusprojektin suunnittelusta ja budjetoinnista sekä piharakentamisesta. Esiintyjinä paikalla on monia tunnettuja kasvoja, kuten puutarha-asiantuntija Kati Jukarainen, sisustussuunnittelija Milla Alftan ja korjausrakentamisen ammattilainen Ville Heino.

Pandemian pahimmat vaiheet on tapahtuma-alalla jo ohitettu, mutta messujen järjestämisessä panostetaan edelleen terveysturvallisuuteen.

“Sen lisäksi olemme kehittäneet todella paljon tapahtuman sisältöä. Tapahtumaan lähteminen on pitkän hiljaiselon jälkeen osalle ihmisistä selvästi aiempaa korkeamman kynnyksen juttu – haluamme, että messut ovat kaikilla tavoin sen arvoiset, että kotoa kannattaa poistua”, Ranta lupaa.

“Kasvokkaisilla kohtaamisilla on iso arvo, sillä kaikkea ei vain löydä eikä ymmärrä googlaamalla. Esimerkiksi remonttia suunnitteleva saa aivan varmasti messuilta uusia oivalluksia siitä, mitä kaikkea projektissa on syytä huomioida.”

Medialla on vapaa pääsy OMAKOTI-messuille pressikorttia näyttämällä.

OMAKOTI-messut 28.-30.10. Myyrmäki-hallissa, Raappavuorentie 8, 01600 Vantaa

Avoinna: pe 11–17, la 10–17 ja su 10–17

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Schibsted Suomi Oy
Schibsted Suomi Oy
PL 18
00271 Helsinki

Rakentaja.fi on Suomen tunnetuin rakentamisen kuluttajasivusto, joka on tarjonnut tietoa ja palveluita rakentajille ja remontoijille jo yli 20 vuoden ajan. Aktiivisista kuluttajista eli rakentajista ja remontoijista yli 70 prosenttia tuntee Rakentaja.fi-sivuston. 

Rakentaja-tuoteperheeseen kuuluvat taloyhtiöpäättäjien Omataloyhtiö.fi, pihan ja puutarhan harrastajien Puutarha.net sekä rakentamisen ammattilaisten Rakentaja.fi/Pro. Rakentaja-tuoteperheen sivustoilla vieraillaan lähes miljoona kertaa kuukausittain. 

Rakentajan tuoteperhe on osa Schibsted-konsernia, johon Suomessa kuuluvat myös Oikotie ja Tori.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schibsted Suomi Oy

Lampaanvilla on ongelmallista jätettä – puutarhanhoitoon kehitetty tuote ratkaisee ylijäämävillan kierrätysongelman10.1.2023 08:15:00 EET | Tiedote

Suomessa poltetaan joka vuosi säkeittäin lampaanvillaa polttokelpoisen jätteen mukana, sillä lampureilla ei ole ollut muuta vaihtoehtoa hävittää ylijäänyttä likaista tai sekalaatuista villaa. Esbaun kehittämä BioProffa Pihavilla on ekologinen ratkaisu ongelmallisen jätteen kierrätykseen. Ylijäämälampaanvillasta valmistettu BioProffa Pihavilla on vuoden 2023 puutarhatuote.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme